Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Σύσκεψη θεσμικών εκπροσώπων της Λευκάδας για το νέο τμήμα του ΤΕΙ

Σύσκεψη θεσμικών εκπροσώπων της Λευκάδας για το νέο τμήμα του ΤΕΙ

0
soldatos-tei

soldatos-tei

Σπουδάστε Τουρισμό & Φιλοξενία, Στη Λευκάδα της Φιλοξενίας.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ
Βουλευτής Ν. Λευκάδας

15-04-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καμπάνια με θέμα, «Σπουδάστε Τουρισμό & Φιλοξενία,
Στη Λευκάδα της Φιλοξενίας.»

Σύσκεψη μεταξύ των θεσμικών εκπροσώπων της Λευκάδας, συγκάλεσε το Σάββατο, 13-04-2013, ο βουλευτής Θοδωρής Σολδάτος στο πολιτικό του γραφείο, με αντικείμενο τη ανάληψη πρωτοβουλιών, για την προσέλκυση πρωτοετών φοιτητών στο νέο τμήμα του ΤΕΙ και τη βελτίωση των όρων αναζήτησης στέγης, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Θοδωρής Βερύκιος, ο Δήμαρχος Κώστας Αραβανής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο Αντιπρόεδρος των Ξενοδόχων Άγγελος Καββαδάς και ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Διονύσης Γαζής. Κατά τη σύσκεψη υπήρχε επανειλημμένη επικοινωνία με το μέλος της Δ.Ε. του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Γίαννη Πολίτη.

Μετά από λεπτομερή διάλογο, αναδείχθηκε η ανάγκη στηρίξεως του νέου τμήματος εκ μέρους των φορέων και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα. Τόσο λόγω του ανταγωνισμού που φαίνεται να προκύπτει μεταξύ των πόλεων που διαθέτουν το ίδιο γνωστικό αντικείμενο, όσο και από το καθήκον της Λευκάδας να υποδεχθεί τους νέους φοιτητές, διευκολύνοντας και αγκαλιάζοντας τη μετεγκατάστασή τους στο νησί μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, έγιναν ομόφωνα αποδεκτές οι προτάσεις του Βουλευτή:
1. Υλοποίηση καμπάνιας, με ραδιοφωνικό σποτ σε ραδιόφωνα εθνικής εμβέλειας, καταχώρηση «μπάνερ» σε ηλεκτρονικές εφημερίδες που θα οδηγεί σε ιστοσελίδα και διανομή έντυπου υλικού στα φροντιστήρια της Αθήνας και άλλων πόλεων με θέμα, «Σπουδάστε Τουρισμό & Φιλοξενία,
Στη Λευκάδα της Φιλοξενίας.»
2. Δημιουργία Ηλεκτρονικής Σελίδας, στην οποία θα καταχωρείται η διαθέσιμη προς ενοικίαση στέγη, εκ μέρους των ιδιοκτητών διαμερισμάτων, στούντιο και καταλυμάτων γενικότερα, ώστε να διευκολυνθεί ο νεοεισερχόμενος φοιτητής, κατά τη σχετική αναζήτηση.
3. Μετά από επικοινωνία του Βουλευτή με τη Διοίκηση του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, συζητήθηκε η προοπτική Ημερίδας εντός του Μαΐου, σκοπός της οποίας θα είναι η πληροφόρηση των φορέων και των πολιτών της Λευκάδας, γύρω από τα γνωστικά αντικείμενα του νέου Τμήματος και τις προοπτικές τους.
Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την κατανομή των υποχρεώσεων και των στόχων που ανέλαβε να υλοποιήσει κάθε φορέας που συμμετείχε, στα πλαίσια της προώθησης του γνωστικού αντικειμένου του νέου Τμήματος πανελληνίως.

Προηγούμενο άρθροΚάλεσμα της ΕΛΜΕ για εθελοντική αιμοδοσία
Επόμενο άρθροΤι συμβαίνει τελικά με το Σκορπιό;