Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Δήλωση του Θοδωρή Σολδάτου

Δήλωση του Θοδωρή Σολδάτου

0

http://mylefkada.fatcow.com/2010/MARTHS/Theo1.jpg

Ανακοίνωση Θοδωρη Σολδάτου.

 

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

Ο Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Σολδάτος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την πρόσκληση που απευθύνει το ΥΠΕΣ στους μετανάστες, να αποκτήσουν την ιδιότητα του «επί μακρόν διαμένοντος».

«Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι προβαίνει σε νέα πρόσκληση προς τους αλλοδαπούς, για να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε να αποκτήσουν το καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος, που σημαίνει: Συμπληρωμένα πέντε χρόνια νόμιμης και αδιάλειπτης διαμονής στην Ελλάδα, πιστοποιητικό ελληνομάθειας επιπέδου Α2, από τη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας, βεβαιώσεις αρμοδίων φορολογικών αρχών και ασφαλιστικού φορέα, συμβόλαιο αγοράς σπιτιού ή επικυρωμένο συμβόλαιο μίσθωσης κατοικίας.

Η πρωτοβουλία αυτή προκαλεί ιδιαιτέρως αλγεινή εντύπωση, λιγότερο για το περιεχόμενό της και περισσότερο για τον χρόνο που εκδηλώνεται εκ μέρους του Υπουργείου.

Γιατί, όταν είναι ευκολότερο για τους αλλοδαπούς να αποκτήσουν την Ελληνική υπηκοότητα, εξυπακούεται ότι δεν θα προτιμήσουν να αποκτήσουν το καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος. Πόσο μάλλον όταν με τη Συμφωνία “Δουβλίνο ΙΙ”, που υπογράφηκε το 2003 επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, εμποδίζονται νόμιμοι μετανάστες σε ευρωπαϊκά κράτη-μέλη του Νότου, να πηγαίνουν σε ευρωπαϊκές χώρες του Βορρά.

Η διαδικασία αυτή, της εισόδου πρόσθετων μεταναστών στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος, είναι άλλη μία περιττή γραφειοκρατική αστοχία, καθώς προκαλεί περιττά έξοδα, αυξημένο δημοσιονομικό κόστος και μάλιστα σε μία περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης για την χώρα μας.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, αναποτελεσματικότητα και καταδεικνύει μία εσπευσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να εκμεταλλευτεί την παρουσία των μεταναστών για αμιγώς εκλογικά οφέλη.

Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι μία συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική, με άξονα τον εξορθολογισμό του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντος και τη διαφοροποίησή του σε προϋποθέσεις από τη δυνατότητα απόκτησης ιθαγένειας, (είναι ευκολότερο να αποκτήσει κάποιος υπηκοότητα από το να ενταχθεί στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος), θα συμβάλλει στην αποτελεσματική ενσωμάτωση των αλλοδαπών μεταναστών στην Ελληνική κοινωνία».
 

Προηγούμενο άρθροΣυναντήσεις για την Υποθαλάσσια Ζεύξη Λευκάδας
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκε το Φεστιβάλ της Βασιλικής