Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Η Διοίκηση του ΤΑΟΛ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Η Διοίκηση του ΤΑΟΛ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών

0
taol-hdr

taol-hdr

Ανακοίνωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λευκάδας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διοίκηση του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΤΑΟΛ» χαιρετίζει τις μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών και εκφράζει την συμπαράσταση και συμπαράταξή της.
Ο αγώνας των αγροτών ενάντια στην αντιαγροτική πολιτικής της Ε.Ε. και της κυβέρνησης είναι μάχη για το σήμερα και το αύριο του πρωτογενούς τομέα.
Είναι αγώνας για να παραμείνουμε εμείς και τα παιδιά μας στα χωράφια μας και να μη προστεθούμε στο 1.500.000 ανέργων.
Είναι αγώνας ενάντια στη πολιτική που αυξάνει το κόστος παραγωγής, διπλασιάζει το κόστος του πετρελαίου και του ρεύματος , αυξάνει τα χαράτσια , τις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ , ενώ οι τιμές των αγροτικών προϊόντων παραμένουν εξευτελιστικές για τους παραγωγούς.
Το νέο φορολογικό καθεστώς που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση στους μικρούς και μεσαίους αγρότες θα φορτώσει με επί πλέον έξοδα τα αγροτικά νοικοκυριά, θα τα οδηγήσει στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό και θα συγκεντρώσει τη γή και την παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών επιχειρηματιών.
Η διεκδίκηση να μην πληρώνουμε φόρο 13% από το πρώτο ευρώ στο εισόδημά μας είναι αναγκαία. Να φορολογούμαστε επί των καθαρών κερδών.
Να υπάρχει υποχρέωση τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων όταν τα ακαθάριστα
έσοδα υπερβαίνουν το ποσό των 25.000 € .
Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος για τον αγρότη, γιατί ο αγρότης είναι παραγωγός και όχι έμπορος.
Να μην εφαρμοστούν από φέτος τα προτεινόμενα φορολογικά μέτρα ,αλλά το έτος 2014 να είναι έτος προσαρμογής στο νέο φορολογικό καθεστώς ώστε να εξετασθούν αναλυτικά όλα τα προκύπτοντα προβλήματα και εμείς οι αγρότες να έχομε τη δυνατότητα της πλήρους ενημέρωσης και προσαρμογής σ’ αυτό. Αν αυτό δεν γίνει , είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξουν δραματικά αδιέξοδα στην αγροτική παραγωγή , στον αγροτικό κόσμο της χώρας μας και τα φορολογικά οφέλη θα είναι ελάχιστα για το Κράτος και καταστροφικά για την αγροτιά.

Λευκάδα 13-2-2014

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΟΥ Α.Σ ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΤΑΟΛ»

Προηγούμενο άρθροΔελτίο Τύπου της Ένωσης Αγιοπετριτών Αττικής
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση του Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας