Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Δήλωση Κ. Δρακονταειδή για το κλείσιμο του ΤΕΙ Λευκάδας

Δήλωση Κ. Δρακονταειδή για το κλείσιμο του ΤΕΙ Λευκάδας

0
https://www.mylefkada.gr/2013/December/oloi_gia_tin_Lefkada_.jpg

oloi gia tin Lefkada

Ενημέρωση από τη Δημοτική Κίνηση “Όλοι για τη Λευκάδα”.

Γραφεία : Λοχ. Ροντογιάννη                                                                           Λευκάδα, 1/2/2013
Τηλέφωνο : 2645021505
Blog: oloigiatilefkada.blogspot.com
Ε-mail : kondra@hol.gr

Δήλωση του Κ. Δρακονταειδή, για το κλείσιμο του ΤΕΙ Λευκάδας

Οι τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση του ΤΕΙ Λευκάδας (και όχι μόνο), δεν είναι ‘κεραυνός εν αιθρία’. Αντίθετα, είναι μια απολύτως «φυσιολογική» εξέλιξη, με δεδομένη την πολιτική «της συγκυβέρνησης των προθύμων». Οι άνθρωποι, είναι συνεπέστατοι με την πολιτική τους.
Είναι μια πολιτική που ξεδιπλώνεται βήμα-βήμα, στη βάση συγκεκριμένου σχεδίου και η οποία αδιαφορεί για τις συνέπειες στην κοινωνία και την πατρίδα μας.
Το πρόβλημα τους είναι οι αριθμοί και όχι οι άνθρωποι. Το πρόβλημα τους είναι να βγει το πρόγραμμα τους, όπως το έχει σχεδιάσει η Τρόικα Εξωτερικού και το εκτελεί η Τρόικα Εσωτερικού.
Είναι προφανές ότι η εξέλιξη σε ότι αφορά την κατάργηση του ΤΕΙ Λευκάδας, είναι μια αρνητική εξέλιξη.
Θέλουμε όμως, για άλλη μια φορά, να ξεκαθαρίσουμε, ως Δημοτική Κίνηση, ΤΙ διεκδικούμε και ΤΙ υπερασπιζόμαστε.
Εμείς υπερασπιζόμαστε την ανάγκη πρώτα από όλα της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας. Μιας Παιδείας στην βάση ενός συγκεκριμένου εθνικού σχεδίου αναβάθμισής της, με την δημιουργία υποδομών, με έμφαση στην έρευνα, στις νέες τεχνολογίες, κ.λπ..
Σε αυτά τα πλαίσια στηρίζουμε την παραμονή του ΤΕΙ Λευκάδας, που δεν φτάνει όμως απλά να παραμείνει, αλλά να αναβαθμιστεί, όπως συνολικά και η Παιδεία μας.
Εμείς θέλουμε το ΤΕΙ στη Λευκάδα, πρωτίστως για την κοινωνική και πνευματική εξέλιξη του νομού μας και δευτερευόντως για τα όποια άλλα οφέλη.
Αρκετοί από αυτούς που άρχισαν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, μέσω ενός χαρτοπολέμου ανακοινώσεων, (πολιτικοί, πολιτευτές, τοπικοί παράγοντες, κ.λπ.), ήταν οι ίδιοι που υπερασπίζονταν, διαχρονικά, την πολιτική των κυβερνήσεων που εκφράζονταν με την λογική «κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο», για τους δικούς τους κομματικούς – ψηφοθηρικούς λόγους. Ουδέποτε στην πράξη ενδιαφέρθηκαν, για την ποιότητα της παρεχόμενης παιδείας. Ούτε τώρα ενδιαφέρονται πραγματικά.
Οι πολίτες της Λευκάδας πρέπει να αντιληφθούν ότι η μάχη για τη διατήρηση, ενός επι της ουσίας αναβαθμισμένου ΤΕΙ, μπορεί να είναι νικηφόρα μόνο εάν ανατραπούν οι πολιτικές των μνημονίων.
Πιστεύουμε ότι η κοινωνία της Λευκάδας, με βάση την συσσωρευμένη πια εμπειρία ετών, κατανοεί τις πραγματικές ανάγκες της Παιδείας στον τόπο μας, και θα τις διεκδικήσει.
Σ’ αυτόν τον αγώνα, εμείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

1. Προς τον νυν και τους τέως κ. κ. βουλευτές, πολιτευτές, τοπικούς παράγοντες κ.α..
Αφήστε τα κροκοδείλια δάκρυα κύριοι. Σεις ψηφίσατε ή στηρίξατε και στηρίζετε τα μνημόνια.
Γιατί τώρα κάνετε τους ανήξερους;
2. Προς την (παραιτημένη) Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων.
Σεις κύριοι ανεχθήκατε τον περασμένο Μάιο το κλείσιμο των τριών τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων και την απαγόρευση της εισόδου σπουδαστών για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.
Σεις επίσης ανεχθήκατε την υπουργό Παιδείας να δηλώνει προκλητικά, απαντώντας στις δίκαιες αντιδράσεις των τοπικών φορέων «…ότι κλείνει προσωρινά τα τμήματα αυτά, για να τα αναβαθμίσει αργότερα(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)»
Όχι άλλα δάκρυα λοιπόν.
Αν θέλετε να προσφέρετε, αντισταθείτε συνολικά σ’ αυτήν τη λαίλαπα.

Προηγούμενο άρθροΣύλλογος Τσουκαλάδων – Εκδρομή στο Ανήλιο Μετσόβου
Επόμενο άρθροΣύλληψη ημεδαπού για χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια ευρώ!