Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Απάντηση Ξ. Βεργίνη στο Δήμαρχο Λευκάδας

Απάντηση Ξ. Βεργίνη στο Δήμαρχο Λευκάδας

2
verginis-aravanis

verginis-aravanis

“Ο Δήμαρχος βλέπει φαντάσματα, «τρόικες» και συνωμοσίες”.

Απάντηση Ξενοφώντα ΒΕΡΓΙΝΗ στο Δήμαρχο Κώστα ΑΡΑΒΑΝΗ

Ο Δήμαρχος βλέπει φαντάσματα, «τρόικες» και συνωμοσίες

Ο Δήμαρχος Λευκάδας, για μια φορά ακόμη, αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων. Αντί να
απαντήσει για όσα σύσσωμη η Αντιπολίτευση τον καταγγέλλει αυτός βλέπει φαντάσματα, «τρόικες» και συνωμοσίες! Γιατί αυτά ξέρει να κάνει μια ζωή!

Αντίθετα, ο κ. Κώστας Αραβανής, σύμφωνα με τη προσφιλή του τακτική, όποτε αποκαλύπτεται η πολιτική του γύμνια, καταφεύγει σε προσωπικές αναφορές και ανόητους σχολιασμούς, που έχουν δόλο! Έτσι προκειμένου, όπως ο ίδιος πιστεύει, να συγκαλύψει, τις αυθαίρετες, υπερβολικές και άδικες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη σε βάρος των δημοτών και της νοημοσύνης μας, φανερώνει τις αδυναμίες του χαρακτήρα του: αλαζονεία, κουτσομπολιό και μικροπολιτικές συνήθειες!

Για τη «ταμπακιέρα», όπως λέει και ο λαός μας, ούτε λέξη! Τότε «η στραβός ειν’ ο γυαλός ή
στραβά αρμενίζουμε»!

1. Κύριε Δήμαρχε, η Αντιπολίτευση, όχι για πρώτη φορά, σας κατηγορεί για έλλειψη οργάνωσης, προγραμματισμού και αναποτελεσματική διαχείριση. Σας χρεώνει για εσφαλμένες
πολιτικές και προσωπικές επιλογές που βλάπτουν πολλαπλώς, σε μια δύσκολη περίοδο, το τόπο και
τους πολίτες του (βλέπε ύδρευση, αποχέτευση, σκουπίδια, δαπάνες αδικαιολόγητες, απ’ ευθείας
αναθέσεις, εγκατάλειψη χωριών, δρόμων και άλλα). Σας καταγγέλλει για μη εφαρμογή των νόμων και του Κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ). Αρκετές αποφάσεις του ΔΣ στερούνται νομιμότητας και ακυρώνονται και ομόφωνες αποφάσεις για το χρόνο συζήτησης και τον τρόπο λειτουργίας του ΔΣ παραβιάζονται. Όλες οι παρατάξεις αποφασίσαμε ομόφωνα το ΔΣ να συνεδριάζει Δευτέρες απόγευμα, εκτός εκτάκτων περιπτώσεων και εσείς χωρίς συνεννόηση το συγκαλείται όποτε θέλετε: Τετάρτες, Πέμπτες και Παρασκευές το απόγευμα ή το μεσημέρι! Θέλετε το ΔΣ όργανό σας ή παιδική χαρά! Γιατί άραγε; Μην ανησυχείτε ο κόσμος έχει καταλάβει γιατί!

Στη προ τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ σας ζήτησα, με πολλά επιχειρήματα, τα θέματα που
αφορούσαν ΑΜΕΣΑ οικονομικές επιβαρύνσεις για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, (ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροφωτισμός) να προηγηθούν στη συζήτηση. Εσείς το απορρίψατε με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να περιμένουν οι υπάλληλοι που είναι εισηγητές! Τελικά, το θέμα συζητήθηκε στις 5:10′ πρωινή, όταν αρκετοί σύμβουλοι και ο πολύς κόσμος είχαν φύγει, ενώ ο αρμόδιος υπάλληλος ήταν εκεί!! Γι’ αυτό δεν έχετε ευαισθησία;

Όταν το θέμα το ξανάφερα στη τελευταία συνεδρίαση και πάλι το αρνηθήκατε! Τότε σύσσωμη η
αντιπολίτευση αποχώρησε… Τα συμπεράσματα, από τη συμπεριφορά σας, στους πολίτες!

2. Κύριε Δήμαρχε, σ’ ό, τι αφορά τις επιθέσεις εναντίον του προσώπου μου να ‘σθε σίγουρος ότι δεν με πιάνουν, γιατί ευτυχώς τα πρόσωπά μας δεν μοιάζουν! Είμαι επικεφαλής μιας παράταξης που έχει σ’ όλα τα θέματα καθαρές και διάφανες θέσεις. Χωρίς παρασκήνια και κρυφές συμφωνίες, χωρίς αθέμιτους τρόπους και μέσα, χωρίς «δουλείες» και εκβιασμούς, υπερασπιζόμαστε τα δίκαια αιτήματα των δημοτών και της δοκιμαζόμενης κοινωνίας μας.

Κύριε Κώστα Αραβανή, πρέπει να ξέρετε, ότι ασχολούμαι με τα «κοινά» ενεργά σ’ όλη μου τη
ζωή και όχι ευκαιριακά! Διαρκής στόχος μου να προσφέρω στο τόπο και τους πολίτες του και όχι «να καταλάβω την εξουσία» κάτι που φωλιάζει και ως σκέψη και ως πράξεις στο δικό σας μυαλό και ταιριάζει στη δική σας νοοτροπία! Το μυαλό σας, οι συμμαχίες σας και οι ενέργειές σας είναι πάντα στις επόμενες εκλογές και όχι πώς να ωφελήσετε το τόπο! Γι’ αυτό και η όλη σας συμπεριφορά εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου είναι μικροπολιτική και ψηφοθηρική!

Προσωπικά, δεν αναζήτησα ποτέ δεκανίκια, δεν συγκρότησα ποτέ ανίερες συμμαχίες, δεν
στηρίχθηκα ποτέ σε συμφέροντα και δεν δημιούργησα ποτέ σχέσεις εξάρτησης από παράκεντρα εξουσίας, γιατί η εξουσία δεν υπήρξε ποτέ για μένα αυτοσκοπός! Από όποια θέση κι αν υπηρέτησα (και ήταν πολλές και σημαντικές σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο) και όσα έργα κι αν πραγματοποίησα (ήταν πολλά και αξιόλογα), στόχος μου πάντα ήταν η προσφορά μου στο συνάνθρωπο, στη κοινωνία και τη Λευκάδα μας.

Αυτές είναι οι διαφορές μας κύριε Κώστα Αραβανή. Ο λευκαδίτικος λαός με τίμησε, κατ’ επανάληψη, με τη ψήφο του και εγώ τον υπηρέτησα και τον υπηρετώ από όποια θέση κι αν μ’ έχει εμπιστευθεί, χωρίς ποτέ και κανέναν να σχολιάσω αν με ψήφισε ή δεν με ψήφισε. Ποτέ και από κανέναν δεν ζήτησα εξαργύρωση εκδουλεύσεων, όσα κι αν έχω προσφέρει, όπως κάνουν μερικοί άλλοι προς ίδιον όφελος.

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 οι Λευκαδίτες με ψήφισαν για να υπηρετώ τα συμφέροντα των πολιτών και του τόπου και όχι τις προσωπικές σας προτιμήσεις και επιδιώξεις! Στις βουλευτικές εκλογές του 2012 της 6ηςΜαΐου οι Λευκαδίτες με ανέδειξαν πρώτο σε σταυρούς (όπως έδειξε η επανακαταμέτρηση) και θα ήμουνα τοποθετημένος από τη παράταξη μου πρώτος στη λίστα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, αν κατά τις πρώτες εκλογές δεν είχε υπάρξει από ορισμένους ασυνείδητους βιασμός της λαϊκής βούλησης, των ατομικών δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας!

Τέλος, κύριε Δήμαρχε σας βεβαιώνω ότι ο λευκαδίτικος λαός έχει εκτιμήσει τα έργα μου και
εγώ τον βεβαιώνω ότι θα είμαι πάντα στη διάθεσή του, όχι για να «καταλάβω την εξουσία»
όπως εσείς επιδιώκετε, αλλά για να τον υπηρετώ. Αν η ενεργός συμμετοχή μου στα κοινά και το έργο μου σας ενοχλούν δεν μπορώ να κάνω τίποτε. Μείνετε με την ανησυχία σας! Προσωπικά σας συνιστώ να αφήσετε τις προσωπικές σας αναφορές και να συνεργαστείτε με την Αντιπολίτευση και να γίνετε πιο παραγωγικός για το Δήμο.

Ο Πλάτων δυόμιση χιλιάδες χρόνια πριν έγραφε για τους ανθρώπους
· Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες
· Οι μεσαίοι μιλούν για τα πράγματα και
· Οι μικροί μιλούν για τους άλλους!

Εσείς πού κατατάσσετε τον εαυτό σας;

Ξενοφών Βεργίνης

Προηγούμενο άρθροΟ Βασίλης Τσαμπρόπουλος στην ΑRTηρία
Επόμενο άρθροΟι θέσεις της Επτανησιακής Αναγέννησης