Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Επιστολή Ξ. Βεργίνη στον Πρωθυπουργό για τοΤΕΙ

Επιστολή Ξ. Βεργίνη στον Πρωθυπουργό για τοΤΕΙ

0
samaras-verginis

samaras-verginis

Η Λευκάδα παραμερίζεται και εμφανώς αδικείται!

Αθήνα, 05/03/2013

Κε Πρωθυπουργέ,

Η Λευκάδα είναι ανάστατη γιατί παραμερίζεται και εμφανώς αδικείται! Όλα τα Ιόνια Νησιά, εκτός Λευκάδος, έχουν Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ! Το ίδιο και όλοι οι γύρω Νομοί Ηπείρου και Αιτωλοακαρνανίας. Η Λευκάδα χάνει τα δύο τμήματα ΤΕΙ που διέθετε, από τα πρώτα που έγιναν με σύγχρονο γνωστικό αντικείμενο «εφαρμογών πληροφορικής» και τα ενώνουν με το ένα Τμήμα ΤΕΙ της Άρτας (νεώτερο), αντί να συμβεί το αντίστροφο.

Το Υπουργείο υποσχέθηκε, κατά τον χρόνο της δημόσιας διαβούλευσης, αν γίνει η μεταφορά του ΤΕΙ, στη θέση του να δημιουργήσει ένα άλλο τμήμα με νέο γνωστικό αντικείμενο. Δυστυχώς, έγινε το πρώτο (μεταφορά προς Άρτα) αλλά δεν έγινε το δεύτερο.

Η μεταχείριση που τυχαίνει η Λευκάδα από πλευράς υπουργείου Παιδείας κρίνεται, τουλάχιστον αδικαιολόγητη. Τους λόγους που θα έπρεπε το ΤΕΙ να παραμείνει στη Λευκάδα, ανέλυσα σε επιστολή μου αλλά και ανέπτυξα προφορικά προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, τον Διευθυντή του γραφείου του κ. Α. Λάσκαρη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Α. Κυριαζή (την επιστολή κοινοποιώ στο γραφείο σας).

Κε. Πρωθυπουργέ,

Επικαλούμαι την παρέμβασή σας στη βάση εφαρμογής των αρχών της ενότητας και της ορθής χωροταξικής κατανομής των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, της ενότητας του γνωστικού αντικειμένου, της εφαρμογής των αρχών της ίσης μεταχείρισης, της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, αλλά και ιδιαίτερα της αποκατάστασης του αισθήματος δικαίου, ισονομίας και ισοπολιτείας.

Με εξαιρετική τιμή
Ξενοφών Βεργίνης

Προηγούμενο άρθροΑγώνας παλαιμάχων Λευκάδα vs Αγρίνιο
Επόμενο άρθροΠλήθος φοιτητών στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λευκάδας