Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ξ. Βεργίνης : Να παραμείνει το ΤΕΙ ως έχειν

Ξ. Βεργίνης : Να παραμείνει το ΤΕΙ ως έχειν

0
verginis-tei

verginis-tei

Ανακοίνωση του κ. Ξενοφώντα Βεργίνη.

Από τότε που ανακοινώθηκε το σχέδιο Αθηνά ασχολούμαι από την πρώτη μέρα και είμαι σε επαφή και με το Υπουργείο Παιδείας και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Αθ. Κυριαζή.

Παράλληλα συνάντησα τον Διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Μπούρα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον οποίο συζήτησα λεπτομερώς το θέμα και ο οποίος και στηρίζει το ΤΕΙ στην Λευκάδα.

Επίσης είμαι και σε διαρκή επαφή με την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και με τον πρόεδρο Ν. Μαραβέγια καθώς και με τον Γιάννη Πολίτη αλλά και με τις αντιπροσωπείες της Κεφαλονιάς και Ζακύνθου.

Έχω πρόσθετη υποχρέωση να κάνω αυτές τις επαφές και ως πανεπιστημιακός αλλά και ως πολιτικός που εκπροσωπώ το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Στόχος είναι καταρχήν η παραμονή των ΤΕΙ στην Λευκαδα κατι το οποιο επιβεβαιώνεται από τις επαφές μου, όμως αυτό δεν αρκεί. Το δεύτερο είναι να παραμείνουν τα ΤΕΙ ως έχουν με το σημερινό αντικείμενο. Εφόσον όμως γίνει αλλαγή ως προς το γνωστικό αντικείμενο να είναι τέτοια ώστε το νέο γνωστικό αντικείμενο να βγάζει αποφοίτους που θα απορροφήσει η σημερινή αγορά εργασίας και συνεπώς και παράλληλα να είναι το αντικείμενο ελκυστικό για τους υποψηφίους φοιτητές γιατί μόνο έτσι θα έχουμε σημαντικό αριθμό φοιτητών στο ΤΕΙ Λευκάδας. Δεν έχει νόημα να έχουμε ΤΕΙ με 40 και 50 φοιτητές.

Οι επαφές μου συνεχίζονται διότι πρέπει να ολοκληρωθεί ο χρόνος διαβούλευσης με επιτυχία.

Προηγούμενο άρθροΈδεσαν το παιδί μας και το άφησαν να πεθάνει στις φλόγες
Επόμενο άρθροΠου ΠΑΜΕ ;