Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Επίσκεψη Βεργίνη στο Επιμελητήριο

Επίσκεψη Βεργίνη στο Επιμελητήριο

verginis skiadaresis

Ενημέρωση από τον υπ. βουλευτή Λευκάδας, Ξενοφώντα Βεργίνη.

Δευτέρα 30/4/2012

Επίσκεψη του υποψήφιου βουλευτή Λευκάδας Ξ. Βεργίνη στο Επιμελητήριο

Στο Επιμελητήριο βρέθηκε τη Δευτέρα 30 Απριλίου, ο υποψήφιος βουλευτής Λευκάδας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Ξενοφών Βεργίνης. Στο κτήριο του Επιμελητηρίου τον υποδέχτηκαν ο πρόεδρος κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης και οι αντιπρόεδροι κ.κ. Ιωάννης Λιβιτσάνος και Γιώργος Μπουρδάρας.

Σε φιλικό κλίμα συζήτησαν οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Λευκάδος με τον κ. Βεργίνη, θέτοντάς του κάποιους από τους προβληματισμούς τους σχετικά με το μέλλον της επιχειρηματικότητας στο νησί μας και το ρόλο της νέας κυβέρνησης, που θα προκύψει την ερχόμενη Κυριακή, στην ανάπτυξη του κλάδου. Συγκεκριμένα, ο κ. Σκιαδαρέσης, με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο, όπου δήλωσε πως δεν θα καταργήσει τον 13ο και 14ο μισθό, πρότεινε κάτι διαφορετικό, ώστε να ωφελούνται και οι επιχειρηματίες αλλά και οι εργαζόμενοι. Δηλαδή, να καταργηθεί μεν ο 13ος και 14ος μισθός ,ώστε να μην επιβαρύνονται οι εργοδότες με εισφορές στο ΙΚΑ, αλλά αν’ αυτού να δίνονται τα χρήματα αυτά στους εργαζόμενους ως επίδομα. Ο υποψήφιος βουλευτής είπε πως ο 13ος και 14ος μισθός είναι μια κατάκτηση των εργαζομένων που δεν πρέπει να καταργηθεί και πως ο κ. Σαμαράς για να διευκολύνει τους εργοδότες σκοπεύει να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές στο 15-20% σε πρώτη φάση και αργότερα έως και 50%. Επίσης, εξέφρασε την άποψή του ότι μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και JESSICA μπορούν να δοθούν χρήματα για τη μείωση της ανεργίας από έργα που δεν απορροφώνται.

EPIMELHTHRIO1

Συνεχίζοντας, ο κ. Σκιαδαρέσης εξέφρασε τους προβληματισμούς του σχετικά με την έξαρση του παραεμπορίου στη Λευκάδα. Ανέφερε πως μέσω Επιμελητηρίου έχουν γίνει προσπάθειες για την καταπολέμησή του, αλλά φαίνεται πως ο Δήμος δεν συνεργάζεται όσο θα έπρεπε. Απαντώντας, ο κ. Βεργίνης συμβούλευσε να κοινοποιηθεί το πρόβλημα, όχι μόνο στο Δήμαρχο αλλά και σε όλους τους αρχηγούς των παρατάξεων. Τόνισε, δε, πως θα πρέπει να δημιουργηθεί μια άτυπη αλλά θεσμοθετημένη επιτροπή όλων των φορέων του νησιού, η οποία θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση, ώστε να παίρνουν όλοι μέρος σε θέματα που αφορούν τον τόπο και δεσμεύτηκε να εφαρμόσει αυτό το θεσμό σε περίπτωση εκλογής του.

Αργότερα, εξέφρασε κάποιες σκέψεις και κατευθύνσεις πρακτικής πολιτικής και σε ό,τι αφορά λειτουργικά και διαχειριστικά θέματα του Επιμελητηρίου, αλλά κυρίως σε ό,τι αφορά τη συνεργασία φορέων. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως οι φορείς πρέπει να αποτελέσουν μια κοινή ομάδα η οποία θα πρέπει να κοιτάξει το ευρύτερο αναπτυξιακό πρόγραμμα του Νομού και σε σχέση με την Αιτ/νια ως ενότητα, αλλά και σε σχέση με την εσωτερική εκμετάλλευση των πόρων που έχει ο Νομός. Χαρακτηριστικά είπε, πως η ανάπτυξη πρέπει να προέλθει από έναν συντονισμό, με αξιοποίηση του μεγάλου πλούτου που διαθέτει ο Νομός μας. “Δεν πρέπει να σταθούμε μόνο στον τουρισμό, αλλά αυτή η δράση να αποτελέσει συγκερασμό όλων των δραστηριοτήτων.”, δήλωσε ο κ. Βεργίνης αναφερόμενος στην αναγκαία ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, δηλαδή τη γεωργία και την κτηνοτροφία (φακή, αρωματικά φυτά, γαλακτοκομικά προϊόντα κ.α.). Πρότεινε ακόμη, την δημιουργία μιας μικρής μονάδας παραγωγής προϊόντων του γάλακτος, μέσω της οποίας θα αξιοποιηθούν και συγκεκριμένα προϊόντα στην ονομασία προέλευσης (τσαντίλα – μυτζήθρα).

Τέλος, τόνισε πως η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας θα πρέπει να γίνει στα πλαίσια της διαθεσιμότητας των παραγωγικών πόρων που έχει ο Νομός, κάτι που θα μπορούσε να γίνει και μέσω προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φάνηκε, επίσης, αισιόδοξος για την ανάπτυξη του νησιού μας στο μέλλον, εφόσον ακολουθηθούν σωστές τακτικές και υποσχέθηκε πως θα είναι στη διάθεση του Επιμελητηρίου για ό,τι χρειαστεί.

Από το Πολιτικό Γραφείο

Υποψηφ.Βουλευτή ΝΔ κ.Βεργίνη Ξενοφώντα