Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Ανάδειξη και προώθηση του αναρριχητικού πεδίου ‘’Μύτικας – Καμπλάφκα Αιτ/νίας’’

Ανάδειξη και προώθηση του αναρριχητικού πεδίου ‘’Μύτικας – Καμπλάφκα Αιτ/νίας’’

0

dsc00715Δείτε φωτογραφικό υλικό και κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για τις διαθέσιμες αναρριχητικές διαδρομές στον γειτονικό Μύτικα.

Η ανάπτυξη του αναρριχητικού πεδίου ‘’Μύτικας – Καμπλάφκα Αιτ/νίας’’, είναι μία πολύ όμορφη και αξιόλογη προσπάθεια νέων ανθρώπων, που μέσα της κρύβει μεράκι, πάθος και αγάπη για την άγρια ομορφιά των ορεινών όγκων και του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας.

dsc00716Θεωρούμε την συγκεκριμένη δραστηριότητα μεγάλη προβολή για το τόπο μας, που πρέπει να τύχει στήριξης, γιατί υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και προοπτικές ώστε να έχει μεγάλη ανάπτυξη, δημιουργώντας στην ευρύτερη περιοχή της Αλυζίας ένα πόλο αναφοράς για τους λάτρεις του συγκεκριμένου extreme sport, με φυσικό επακόλουθο την ενίσχυση του τουρισμού της περιοχής.

dsc00723Πιστεύουμε ότι τα καλύτερα τα φτιάχνουν οι παρέες και προβλέπουμε ότι στο μέλλον θα δούμε στο συγκεκριμένο σημείο να αναπτύσσεται ακόμη περισσότερο αυτό το πανέμορφο sport, με τους φανατικούς θαυμαστές σε όλο το κόσμο.

dsc00724Το αναρριχητικό πεδίο ”Μύτικας – Καμπλάφκα Αιτ/νίας” από φέτος το Καλοκαίρι αρχίζει να γίνεται γνωστό και ήδη βρίσκεται στο http://climbs.gr/, ως ένα από τα 172 σημεία αναρρίχησης στην Ελλάδα.

dsc_1725Το πεδίο ανακαλύφθηκε το 2003 από τον Δημήτρη Κατσούλα. Η πρώτη σκέψη ήταν το πεδίο να ανοιχτεί με TRAD χαρακτήρα. Το 2004 σκαρφαλώθηκε η πρώτη διαδρομή (Άσπονδος φίλος) με φυσικές ασφάλειες από τον Δημήτρη Κατσούλα και τον Γιάννη Ριζόπουλο. Τον ίδιο χρόνο ο Δημήτρης Κατσούλας, ο Σπύρος Λιοντάκης και ο Παναγιώτης Κατσούλας άνοιξαν τρείς νέες διαδρομές (‘’Ψυχανέμισμα’’, ‘’Αλυζεύς’’, ‘’Αλυττίαν’’).

dsc_1733Έπειτα από μία δεύτερη σκέψη διαπιστώθηκε ότι το πεδίο έχει πολλά σπορ χαρακτηριστικά ώστε να παραμείνει ο TRAD χαρακτήρας. Ύστερα από αυτήν την απόφαση ο Σπύρος Λιοντάκης κάνει τον καθαρισμό του πεδίου από τα σαθρά κομμάτια του βράχου με σχοινί από πάνω.

dsc00722Το 2005 ο Δημήτρης Κατσούλας τοποθετεί πλακέτες στις ήδη υπάρχουσες διαδρομές. Από το 2007 έως το 2010 ανοίγει ακόμα δέκα καινούργιες με σχοινί από πάνω. Και ενώ το 2010 η διάνοιξη βρισκόταν σε εξέλιξη διαπιστώθηκε ότι τα πιο πρόσφατα βύσματα που είχαν τοποθετηθεί είχαν οξειδωθεί, λόγο ελαττωματικής παρτίδας (rockland), με αποτέλεσμα η διάνοιξη να σταματήσει.

Το 2013 ο Δημήτρης Κατσούλας προμηθεύτηκε καινούργια βύσματα (raumer), τα οποία το 2014 τα χρησιμοποιεί ο Νίκος Ροδίτης για την ανανέωση του πεδίου.

dsc_1717Το 2016 ο Δημήτρης Κατσούλας, ο Νίκος Ροδίτης, ο Ηρακλής Μωϋσίδης, ο Δήμος Υφαντής, ο Γιώργος Κατσούλας και η Πηγή Κρικοχωρίτη ανοίγουν τις υπόλοιπες διαδρομές.

mytikas-by-the-zen-master-xaris-xristopoulosΥ.Γ.: Στην πρώτη επίσκεψη (του Δημήτρη Κατσούλα) στο πεδίο βρέθηκαν υλικά εγκατάλειψης (κορδονέτο), από παλιότερες προσπάθειες που έκαναν πιθανόν Ιταλοί αναρριχητές. Επίσης οφείλουμε να αναφέρουμε ότι δεν ήταν οι πρώτοι που σκαρφάλωσαν σε αυτό το πεδίο, όπως τους πληροφόρησε ο κύριος Γιώργος Τσαγκάρης, αφού σαν νεαρός μελισσοκόμος είχε σκαρφαλώσει και ο ίδιος χρησιμοποιώντας ξυλόσφηνες οι οποίες και βρέθηκαν.

chartis-pediou-mitikas-kamplafka-etnias

Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο κάνοντας [κλικ εδώ]

Προηγούμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η κλήρωση των αγώνων για την Α1 Μπάσκετ Γυναικών και το Κύπελλο Ελλάδας
Επόμενο άρθροΣύσκεψη στο Νοσοκομείο Λευκάδας παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη