Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Πρόγραμμα αναβάσεων ΕΟΣ Πρέβεζας 2013

Πρόγραμμα αναβάσεων ΕΟΣ Πρέβεζας 2013

0
eos-programma

eos-programma

Δείτε όλες τις προγραμματισμένες εξορμήσεις !

Η γενικότερη οικονομική κρίση και η μεταβατική περίοδος που διανύουμε δεν αφήνουν και την ορειβασία ανεπηρέαστη. Μέσα στη βαθιά αυτή κρίση που περνά η χώρα μας, ο ΕΟΣ Πρέβεζας, σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του ηθικού όλων μας, παροτρύνει τους συμπολίτες μας να μας ακολουθήσουν σ΄ έναν άλλο δρόμο, το δρόμο της επαφής με τη φύση, το δρόμο της ζωής. Έπρεπε να συνυπολογίσουμε πολλά πράγματα πριν καταλήξουμε στις δράσεις μας. Έτσι καταλήξαμε στο πρόγραμμα που βρίσκεται στις μεσαίες σελίδες αυτού του φυλλαδίου, το οποίο θεωρούμε ότι θα βρεί την ανάλογη απήχηση από τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου.

Ο σύλλογός μας είναι ανοιχτός σε όλους. Δεν είναι και ούτε θέλει να γίνει ένα κλειστό club εξειδικευμένων και extreme δραστηριοτήτων. Θέλουμε έναν σύλλογο ανοιχτό σε όλους, στους έφηβους που θέλουν να γνωρίσουν την φύση, τους νέους που θέλουν να αγαπήσουν και να προστατέψουν το περιβάλλον αλλά και τους μεγαλύτερους που θέλουν μια υγιεινή δραστηριότητα για την καλυτέρευση της υγείας και της φυσικής τους κατάστασης αλλά και της ψυχικής τους ανάτασης, γιατί αυτό συμβαίνει στο βουνό. Ειδικά τώρα με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα αλλά και όλοι μας, οι δραστηριότητες που προτείνει ο σύλλογός μας είναι χαμηλού κόστους και υψηλής απόλαυσης.

Εμείς οι ορειβάτες έχουμε ένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων συμπατριωτών μας. Είμαστε συνηθισμένοι με τα δύσκολα! Επιδιώκουμε τα εμπόδια, πηγαίνουμε κόντρα στις ανηφόρες, χαιρόμαστε και απολαμβάνουμε τα δύσκολα περάσματα, είναι στη φύση μας η θέληση και η συνεχής προσπάθεια για τ΄ αψηλά.
Αυτήν την ιδιότητά μας πρέπει να εκμεταλλευτούμε και τώρα, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο και βρίσκοντας λύσεις στα προβλήματα που δημιούργησε η παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά και η κακή πλευρά της ελληνικής ιδιοσυγκρασίας μας – γιατί δυστυχώς έχουμε μπόλικη κι απ΄ αυτήν- να προχωρήσουμε μπροστά.

Μία σημαντική δραστηριότητα του συλλόγου μας είναι και η αναρριχητική. Το Ζάλογγο εξελίσσεται σε αξιόλογο αναρριχητικό πεδίο, αριθμώντας 20 ολοκληρωμένες διαδρομές, επαρκώς ασφαλισμένες με ανοξείδωτες πλακέτες και βύσματα των 10 χιλιοστών. Η δυσκολία τους κυμαίνεται από 5b έως 7a. Αναρριχητές από Άρτα, Γιάννενα και άλλες κοντινές πόλεις επισκέπτονται συχνά το πεδίο, σκαρφαλώνουν και βοηθάνε και στο άνοιγμα νέων διαδρομών. Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με αναρρίχηση, μπορεί να έρθει σε επαφή με την ομάδα του συλλόγου.
Θεωρώντας λοιπόν ότι οι ορεινές δραστηριότητες αποτελούν μια πολύ καλή εναλλακτική πρόταση τόσο για να ξεφύγουμε από τα καθημερινά, όσο και για άσκηση και άθληση γενικότερα, σας ξεσηκώνουμε και σας παροτρύνουμε να συμμετέχετε, για να αποδράσουμε και να απολαύσουμε μαζί τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους χορηγούς μας για τη στήριξή τους για τη δημιουργία αυτού του φυλλαδίου, υποσχόμενοι κι εμείς τη στήριξή μας σ΄ αυτούς.

ΕΟΣ Πρέβεζας

Κατεβάστε το πρόγραμμα αναβάσεων 2013 ή ξεφυλλίστε το παρακάτω

Προηγούμενο άρθροΑνακοινώσεις του Εργατικού Κέντρου
Επόμενο άρθροΣύναξη νέων και Διάλογοι γονέων