Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός ΟΑΑΛ : Ελεύθερη πρόσβαση για όλους σε όλες τις παραλίες του νησιού...

ΟΑΑΛ : Ελεύθερη πρόσβαση για όλους σε όλες τις παραλίες του νησιού μας

0
kite-lefkada

kite-lefkada

Ανακοίνωση του Ομίλου Αθλητών Αετοσανιδας Λευκάδας.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε αυτούσια την παρακάτω ανακοίνωση του Ομίλου Αθλητών Αετοσανιδας Λευκάδας.


Ο όμιλος μας δημοσιεύει το παρακάτω άρθρο με αφορμή ΤΙΣ ΑΣΑΦΕΙΕΣ σχετικά με το άθλημα του Kitesurf στην επιστολή του κ. Στράτου Χρήστου, ιδιοκτήτη του Milos Beach, που αναρτήθηκε στο My Lefkada (15/1/13).

Θα θέλαμε να διορθώσουμε τον κ. Στράτο και να πούμε ότι δεν είναι «…ο μοναδικός πιστοποιημένος προπονητής ιστιοπλοΐας ιστιοσανίδας – αετοσανίδας (kitesurf) και ολυμπιακών διαδρομών στο Ν.Λευκάδας», αλλά ο μοναδικός σε ΟΛΗ την Ελλάδα!

Ας σοβαρευτούμε όμως λίγο. Σαν Όμιλος Αθλητών Αετοσανιδας Λευκάδας (ΟΑΑΛ), αναζητούμε εδώ και ένα χρόνο αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος εκπαιδευτή, αλλά εις μάτην, καθώς κάποιος τέτοιος δεν υπάρχει. Μήπως θα ήθελε ο κύριος X.Στράτος να αναρτήσει την πιστοποίηση του σαν εκπαιδευτή αετοσανιδας στο διαδίκτυο και επίσης να μας ενημερώσει από ποια αρχή αυτή έχει εκδοθεί, και που/πότε έλαβε χώρα η εκπαίδευση του;

Επίσης από τα συμφραζόμενα της επιστολής του κ. Στράτου προκύπτει ότι αποκομίζει εισόδημα από μαθήματα kitesurf. Μήπως να μας πει και που πραγματοποιούνται αυτά τα μαθήματα αλλά και βάση ποιας απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του έχει παραχωρηθεί αυτή η έκταση και γιατί αυτή εφόσον υπάρχει δεν είναι αναρτημένη στο « Διαύγεια»;

Όσον αφορά τους λόγους μη ένταξης του kitesurf στην Ολυμπιάδα, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς ακόμα και η ίδια η τεχνική επιτροπή, η οποία ανέλαβε να κάνει την αξιολόγησή για λογαριασμό της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, ασχέτως εάν τελικά αυτή δεν πραγματοποιήθηκε για άλλους λόγους, στην έκθεση της κάνει λόγο για ένα ασφαλές σπορ, το οποίο έχει αφήσει πίσω του κάποια ατυχή συμβάντα του παρελθόντος κυρίως λόγω της αναβάθμισης του εξοπλισμού (depower, safety leash, hybrid kites κ.α).

Θα θέλαμε να κλείσουμε λέγοντας σας ότι ο ΟΑΑΛ είναι πρώτα απ’ όλα μια παρέα ανθρώπων που αγαπάνε το άθλημα του kitesurf που αποφάσισαν να συσταθούν σε αθλητικό, ΜΗ κερδοσκοπικό σωματείο ενώ αυτό που επιθυμεί ο εκ των ιδιοκτητών του Milos Beach είναι «…οργανωμένη και ασφαλή μαζική διεξαγωγή wind & kite surfing» όπως αναφέρει και στην επιστολή του και « μονό μέσω της επιχείρησης του» όπως προσθέτουμε εμείς.

Δεν θέλουμε να σας κουράσουμε άλλο, απλώς ανανεώνουμε το ραντεβού μας μαζί σας στην παραλία του Άι Γιάννη. Από εμάς τουλάχιστον είστε ευπρόσδεκτοι ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ.

Το ΔΣ του ΟΑΑΛ

Προηγούμενο άρθρο5ος μαθητικός διαγωνισμός Φωτογραφίας
Επόμενο άρθροKarma – College Rules