Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Ανάβαση στην κορυφή Τσούκα Ρόσα με τον ΕΟΣ Πρέβεζας

Ανάβαση στην κορυφή Τσούκα Ρόσα με τον ΕΟΣ Πρέβεζας

0
tsouka-rosa

tsouka-rosa

Ακόμα μια εξόρμηση του ΕΟΣ Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Την Κυριακή 07 Οκτωβρίου 2012 ο ορειβατικός σύλλογός Πρέβεζας πραγματοποίησε με επιτυχία, ανάβαση στην κορυφή Τσούκα Ρόσα (υψόμ. 1985μ.) στο όρος Λύγκος της Βόρειας Πίνδου.

Για μια ακόμα φορά η συμμέτοχη ήταν μεγάλη ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε δραστηριότητα του ΕΟΣ Πρέβεζας. 45 άτομα περίπου, από την Πρέβεζα ,την Λευκάδα,την Νέα Κερασουντα ,και τον Ωρωπό, ξεκίνησαν με λεωφορείο από την Πρέβεζα για τις πηγές του Αώου που ήταν και η αφετηρία της διαδρομής. Περπατώντας μέσα από δάσος Μαυροπεύκων η ομάδα κατευθύνθηκε για την κορυφή Τσουκα Ροσα στην οποία έφτασαν μετά από 2 ώρες ευχάριστης διαδρομής μέσα από τα πανύψηλα Πεύκα.

Με τις πήγες του Αωου στα πόδια τους οι εκδρομείς σταμάτησαν για να ξεκουραστούν και να απολαύσουν το κολατσιό τους στην άγρια αλλά πανέμορφη ελληνική φύση.

Αφού βγήκαν οι και οι απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες , η ομάδα ξεκίνησε για τον επόμενο προορισμό της διαδρομής, το χωριό Φλαμπουραρι.
Ακολουθώντας κατηφορική πορεία μέσα από ένα πυκνό δάσος από οξιές τα μέλη και οι φίλοι του ΕΟΣ Πρέβεζας έφτασαν στο χωριό και κατευθύνθηκαν αμέσως στην μικρή παραδοσιακή ταβέρνα για να γευτούν την σπεσιαλιτέ, Γίδα βραστή και άλλα καλούδια. Η καλή παρέα και το καλό κρασί βοήθησαν γρήγορα να φτιάξει το κέφι και έτσι το γλέντι δεν άργησε να στηθεί με πρωτοστάτη τον αρχηγό της εξόρμησης κ. Αντώνη Τσιπη ο οποίος οργάνωσε άψογα ακόμα μια δραστηριότητα του συλλόγου.

Η επόμενη εξόρμηση είναι στο όρος Γραμμος στις 20 -21 Οκτωβρίου και αναμένεται εξίσου εντυπωσιακή. Περισσότερες πληροφορίες για αυτή την εξόρμηση θα αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα μας.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ του Στέφανου Κατηφόρη.

Σημ. : Σε περίπτωση που οι φωτογραφίες δεν εμφανίζονται παρακάτω κάντε κλικ [εδώ].

Προηγούμενο άρθροΈναρξη λειτουργίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής
Επόμενο άρθροΑρχίζει το πρωτάθλημα για την Δόξα με εντός έδρας αγώνα