Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Η Λευκάδα έτρεξε στο Ζαγόρι

Η Λευκάδα έτρεξε στο Ζαγόρι

0
zagorirace

zagorirace

Και Λευκαδίτες αθλητές έλαβαν μέρος στον σκληρό αγώνα δρόμου.

Απ’ την Παρασκευή 27/07 έως την Κυριακή 29/07/2012 πραγματοποιήθηκε ο 2ος Μαραθώνιος Ορεινού Τρεξίματος στο Ζαγόρι με την αρωγή του Δήμου Ζαγορίου και του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου από την Α.Μ.Κ.Ε. «ZAGORI MOUNTAIN RUNNING». Τοπικοί φορείς, σύλλογοι, Γιαννιώτες επιχειρηματίες, μεγάλες αθλητικές και μη εταιρείες συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Στο αγώνα των 50 χλμ. επικράτησε ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος της Salomon Team, ο οποίος έτρεξε για πρώτη φορά στο Zagori Mountain Running και τερμάτισε στην Πασχάλειο Σχολή στο Καπέσοβο σε 5 ώρες, 8 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα.Δεύτερος έκοψε το νήμα ο νικητής του περσινού, πρώτου μαραθωνίου Νίκος Καλοφύρης ο οποίος κατάγεται από τον Μέτσοβο, με χρόνο 5 ώρες, 20 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα.Τρίτος ήταν ο Θεοφάνης Αρκουμάνης, ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά στον ορεινό μαραθώνιο τερματίζοντας σε 5 ώρες, 23 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Η Αμαλία Ματθαίου επικράτησε στις γυναίκες ενώ ήταν και 3η στα 25 χλμ. Δεύτερη ήρθε η Μάρα Καλογήρου της Fifth Element με χρόνο 6:57:32 και τρίτη η Ιρένα Μαλιμπόρσκα με επίδοση 7:18:59.

Εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή και στις μικρότερες διαδρομές που εντάχθηκαν από φέτος στο αγωνιστικό πρόγραμμα. Στον τερματισμό των αγώνων των 25 και των 10 χιλιομέτρων την Κυριακή βρέθηκαν συνολικά 470 αθλητές. Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του αγώνα www.zagorirace.com.Οι αθλητές κατά τον τερματισμό βραβεύονταν όλοι με ένα χειροποίητο μετάλλιο τον σχεδιασμό και την κατασκευή του οποίου ανέλαβε το κοσμηματοπωλείο DIMOS.Τις αθλήτριες και τους αθλητές που πρώτευσαν, τους νικητές των κατηγοριών, τίμησαν χορηγοί του αγώνα, ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, Παντελής Κολόκας,ο οποίος έτρεξε και τα 1ο χλμ., ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου Στέργιος Βέργος, ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου ο οποίος συμμετείχε και στη διαδρομή των 10 χλμ., ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου.Το συντονισμό της τελετής των απονομών είχε ο Βασίλης Τζουμάκας, ψυχή της διοργάνωσης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων φιλοξενήθηκαν 785 αθλητές που έλαβαν μέρος στις τρεις διαδρομές και συνοδοί αυτών. Υπολογίζεται ότι το τριήμερο πέρασαν απ’ την ευρύτερη περιοχή περί τα 5.000 άτομα με την πληρότητα των ξενοδοχείων να φτάνει σε υψηλά επίπεδα. Οι ξενοδόχοι φρόντισαν με την ευγένεια και τις διευκολύνσεις τους για την ικανοποίηση των επισκεπτών στο Ζαγόρι. Σημεία μεγάλης τουριστικής και ιστορικής σημασίας όπως η Χαράδρα του Βίκου, η Τύμφη, η Δρακόλιμνη, η Σκάλα του Βραδέτου, η Πασχάλειος Σχολή, τα πολλά πέτρινα γεφύρια, τα φημισμένα ζαγορίσια γραφικά χωριά δέχθηκαν πλήθος αθλητών, εθελοντών και επισκεπτών. Παράλληλα, καθαρίστηκαν και σηματοδοτήθηκαν μονοπάτια ξεχασμένα από δεκαετίες, μονοπάτια που θα έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν και οι επισκέπτες του Ζαγορίου κατά τη διάρκεια του όλου του χρόνου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη διοργάνωση ενδιαφέρον δεν είχε μόνο ο ορεινός μαραθώνιος Ζαγορίου, ενδιαφέρον υπήρξε και στις παράλληλες εκδηλώσεις που έγιναν, όπως τα pitta party που με επιτυχία διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασπραγγέλων στην πλατεία του χωριού και ο αντίστοιχος του Τσεπελόβου στον υπέροχο χώρο της Μαθητικής Εστίας Τσεπελόβου. Ξεχωριστό τόνο στην διοργάνωση έδωσε ο παιδικός αγώνας Zagori Kids στον οποίο συμμετείχαν 50 παιδιά μέχρι 12 ετών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στον ορεινό αγώνα Zagori Race 2012 έλαβαν μέρος και αθλητες από την Λευκάδα μερικοί εκ των οποίων είναι ο Γιάννης Φραγκούλης, ο Ευγένιος Ζακυνθινός, ο Κώστας Ζακυνθινός και ο Πέτρος Τυρολόγος οι οποίοι σημείωσαν πολύ καλούς χρόνους.

*Σημείωση : Μιας και αρκετοί αθλητές έτρεξαν ως ανεξάρτητοι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν έλαβαν μέρος και άλλοι αθλητές από την Λευκάδα για αυτό παρακαλούμε τυχόν άλλους συμμετέχοντες να μας ενημερώσουν προκειμένου να ενημερώσουμε το άρθρο μας.

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον αγώνα στο Group του αγώνα στο Facebook [εδώ] από όπου και η φωτογραφία του άρθρου.

Προηγούμενο άρθροΔόξα Λευκάδας : Κάντε Like και κερδίστε
Επόμενο άρθρο75 χρόνια πολιτιστικής προσφοράς του Ορφέα