Αρχική Ειδήσεις Χρήστος Βεργίνης: Περίμενα πιο δυναμικές ενέργειες από τον Δήμαρχο

Χρήστος Βεργίνης: Περίμενα πιο δυναμικές ενέργειες από τον Δήμαρχο

0

verginis

Χρήστος Βεργίνης στον Prisma 95,1: “Περίμενα πιο δυναμικές ενέργειες από τον Δήμαρχο. Με έγγραφα δεν λύνεται το πρόβλημα του Νοσοκομείου.”

 

Ο πρόεδρος των εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας Χρήστος Βεργίνης, μίλησε στον Prisma 95,1 σχετικά με την οριακή κατάσταση που βρίσκεται το νοσοκομείο Λευκάδας.
Συγκεκριμένα το πρόβλημα εστιάζεται ιδιαίτερα στην αποχώρηση τεσσάρων ειδικευόμενων παθολόγων, οι όποιοι φεύγουν νωρίτερα από το νοσοκομείο μη αντέχοντας να δουλεύουν υπό αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες .

«Το sos που δήλωσε ο δήμαρχος για το νοσοκομείο στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε, εμείς το φωνάζουμε εδώ και τέσσερις μήνες. Συνεπώς όλο το προηγούμενο διάστημα ήμασταν στο δρόμο για να αγωνιστούμε, βλέποντας ότι έχουμε φτάσει σε αυτό το κρίσιμο σημείο. Επομένως φέραμε το θέμα του νοσοκομείου και της πρωτοβάθμιας υγείας του νησιού μας στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο, όπου εκεί έγινε και ένα ψήφισμα ,το οποίο δεν προχώρησε. Στη συνέχεια κατεβήκαμε σε συλλαλητήρια για την υγεία, και φέραμε το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο . Με κάθε τρόπο προειδοποιήσαμε την κρισιμότητα της κατάστασης , οπότε κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν ήταν ενήμερος για την μεθοδευμένη υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση που θα οδηγήσει σε αναστολή λειτουργιάς κλινικών, γιατί, όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα έτσι και θα συμβεί και στη Λευκάδα», σχολίασε.

«Πρέπει να αγωνιστούμε, γιατί υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, ώστε η υγεία να είναι προτεραιότητα και όχι οι γέφυρες. Εκτός εάν ο λαός της Λευκάδας δέχεται να μην έχει ορθοπεδικό ή παιδίατρο και να πηγαίνει στην Άρτα ή στα Γιάννενα. Δυστυχώς περίμενα πιο δυναμικές πρωτοβουλίες από το δήμο και την περιφέρεια, με έγγραφα δεν λύνονται τα ζητήματα».

 

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη Σωματείου πρώην εργαζομένων σταθμού διοδίων Ακτίου στο Υπ. Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού
Επόμενο άρθροΣυνάντηση εθελοντισμού της Equal Society