Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Έκανε το καθήκον της η Δόξα με Λαγκαδά 91-66

Έκανε το καθήκον της η Δόξα με Λαγκαδά 91-66

0

doxa522

Χωρίς να συναντήσει καμία ιδιαίτερη δυσκολία, η ΔΟΞΑ πήρε ένα εύκολο ροζ φύλλο αγώνα επικρατώντας του Ερμή Λαγκαδά με 91-66.

– Ο Ζιάγκος είδε να σκοράρουν όλοι οι παίχτες που έριξε στο παρκέ. – Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ο πρώην της Δόξας, Μανούσος με 20π.
Γράφει ο Τίμος Φίλιππας στο lefkadasportnews.gr

Ο αγώνας αυτός ήταν χρήσιμος για συμπεράσματα, αν και στη πρώτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι πίεσαν όσο περισσότερο μπορούσαν μένοντας για λίγο κοντά στο σκορ. Μάλιστα στο 9’ είχαν πάρει και προβάδισμα 3 πόντων (13-16). Τελικά η δουλειά έγινε και οι γηπεδούχοι κοιτούν πλέον με προσοχή τον επόμενο αγώνα.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο στην αρχή, αν και το σκορ ήταν σχετικά υψηλό για τη πρώτη περίοδο, όμως καμία ομάδα σε εκείνο το σημείο δεν έδειχνε διάθεση να παίξει άμυνα. Ο Ερμής πίεσε και κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο 9’ με 13-16, όμως δεν άντεξε περισσότερο και με ένα επιμέρους 9-2, οι γηπεδούχοι έκλεισαν το δεκάλεπτο μπροστά με 22-18.

Μπαίνοντας στη δεύτερη περίοδο, η ΔΟΞΑ θέλησε να χτίσει μια διαφορά κι έτσι ανέβασε στροφές στην επίθεση ενώ στην άμυνα έγινε πιο πιεστική. Η διαφορά άρχισε να ανεβαίνει και οι γηπεδούχοι δεν έμοιαζαν ικανοί να τη χάσουν κι έτσι το ημίχρονο έληξε με τη διαφορά στο +16 (49-33).

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ για το δεύτερο ημίχρονο, τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τους γηπεδούχους. Πραγματοποιώντας ένα σαρωτικό τρίτο δεκάλεπτο δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην ομάδα του Λαγκαδά και ουσιαστικά εξασφάλισαν τη νίκη. Σκορ τρίτης περιόδου 71-50.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η επίθεση της ΔΟΞΑ συνέχισε να πετάει φωτιές και σε συνδυασμό με το πολύ καλό παιχνίδι που έκαναν οι παίκτες της στην άμυνα, ικανοποίησε τον κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό. Τελικό σκορ 91-66.

Νίκη ήταν το ζητούμενο και νίκη ήρθε για την ομάδα του Κου Ζιάγκου. Η απόδοση των παικτών ήταν πολύ καλή και μάλιστα ήταν μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία να δοκιμάσει κάποια πράγματα, όπως επίσης και να δώσει την ευκαιρία στους νεαρούς παίκτες να πάρουν περισσότερα λεπτά.

Επίσης σημαντική ήταν και η απόδοση του Μουρατίδη μετά τη πολύμηνη απουσία του λόγο τραυματισμού. Ο Γκαρντ της Δόξας είχε πολύ καλή απόδοση (14π.) και έδειξε πως είναι απόλυτα έτοιμος να ενισχύσει και πάλι τις προσπάθειες της ομάδας για την κατάληψη της δεύτερης προνομιούχου θέσης. Τώρα τα βλέμματα όλων στρέφονται στη Κρήτη όπου θα ταξιδέψει η ομάδα σε δυο βδομάδες για τη πολύ δύσκολη και επικίνδυνη έξοδο με αντίπαλο τον ΟΦΗ.

Διαιτητές: Τσούνας-Καρακάσης-Σοφιανόπουλος
Δεκάλεπτα: 22-18, 49-33, 71-50, 91-66
Δόξα Λευκάδας (Ζιάγκος): Κυριακόπουλος 7 (1), Μάρτζος 19 (4/4 διπ., 3/5 τριπ., 2/2 β., 5ρ., 3 κλ.), Αργυρός 3 (1), Μουρατίδης 14 (1), Αποστολίδης 8, Καραδολάμης 12 (2), Συμεωνίδης 3, Σκλάβος 15, Μπέσκας 3 (1), Βαγενάς 7 (1), Γεωργάκης.
Ερμής Λαγκαδά (Μύθου): Καϊκλής 3 (1), Ελευθεριάδης, Σαντσόλι 2, Ακεψιμαΐδης 10, Βενετιδης 2, Παρίτσης 9, Μπένας 3, Νότης, Σαμαράς 8 (2), Καλογιάννιδης 4, Μανούσος 20, Πιλκούδης 5.

Προηγούμενο άρθροΝέες διακρίσεις για τους αθλητές του Φίλανδρου
Επόμενο άρθροΤα αποτελέσματα των αγώνων μπαράζ της 1ης αγωνιστικής της Α΄ΕΠΣ Π-Λ