Αρχική Ειδήσεις Ένα νησί ταξιδεύει …

Ένα νησί ταξιδεύει …

0

Ένα νησί ταξιδεύει …

 Του Σωτήρη Κων. Κάτσενου, Δημοσιογράφου

 Ένα νησί ταξιδεύει μέσα στους αιώνες με δύο ισχυρά κουπιά κι ένα σταθερό σκαρί.

Τα τρία αυτά στοιχεία, δηλαδή, οι ποιητές του και το έργο τους, ο πολιτισμός του και η κληρονομιά του και φυσικά η μοναδική γεωγραφική του θέση, το καθιστούν πρωτοπόρο, ελκυστικό κι ασυναγώνιστο!

Δυστυχώς, αυτά τα τρία στοιχεία (πλεονεκτήματα) έχουν απομείνει μόνα τους, αφού συνεχίζουν ν’ απουσιάζουν απ’ το νησί το όραμα, η συλλογικότητα, η ανιδιοτέλεια και κυρίως η έγνοια για την ανάπτυξη και την πρόοδό του! Και βέβαια, λείπει κι ο καραβοκύρης του! Αυτός, που θα πάρει στα χέρια του το τιμόνι του νησιού – καραβιού, θα το ξεκολλήσει απ’ τις ξέρες της ομίχλης, της απάθειας και της αδράνειας που βρίσκεται και θα το οδηγήσει σε λιμάνια ελπίδας, ανάπτυξης και προόδου!

Μέχρι, όμως, να βρεθούν όλα αυτά θα ταξιδεύει δαρμένο από φουρτούνες κι αγέρηδες, αιχμάλωτο μικρών και μεγάλων συμφερόντων, «πνιγμένο» στον φιλοτομαρισμό και στον ωχαδερφισμό του και κάθε τόσο θα προσεύχεται!

Θα προσεύχεται,  με χίλια παρακάλια στον «Ποσειδώνα» να το λυπηθεί και ν’ αφήσει τον Αίολο ν’ ανοίξει τον ασκό του και να απελευθερώσει εκείνες τις λίγες (δυστυχώς) υγιείς δυνάμεις που υπάρχουν ακόμα στο νησί – καράβι! Με την ελπίδα, μήπως και λυθούν τα σχοινιά που το κρατούν καθηλωμένο για χρόνια τώρα  στο λιμάνι της απαξίας και της οπισθοδρόμησης και του δώσει το σύνθημα, αλλά και το στίγμα για το που θα πλεύσει και κυρίως για το ποια πορεία θ’ ακολουθήσει για το μέλλον του!

Προηγούμενο άρθροΠεριφέρεια Ιονίων Νήσων: Ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί οφείλουμε να υιοθετούμε πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος
Επόμενο άρθροΘανάσης Καββαδάς: «400.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών για την αποκατάσταση, συντήρηση και ηλεκτροφωτισμό των δημοτικών οδών στο Μαραντοχώρι Λευκάδας»