Αρχική Ειδήσεις Ένας απέραντος σκουπιδότοπος

Ένας απέραντος σκουπιδότοπος

0

Για ποιον τουρισμό μιλάμε;;

Πως να αναδειχθεί τουριστικά αυτο το νησί τωρα, μα και μελλοντικά όταν εμείς οι ίδιοι δεν σεβόμαστε τον τόπο μας, που ειναι τοσο ευλογημένος, που μας δίνει το δικαίωμα να ζούμε αξιοπρεπώς… Οταν χωρίς να κάνουμε καμία ουσιαστική παρέμβαση, χωρίς να έχουμε επενδύσει ποιοτικά και οργανωμένα (εκτός απο κάποιες εξαιρέσεις), μας δίνει το δικαίωμα να ζουμε απο αυτο;;;
Δεν ειναι δυνατόν να έχουμε τόση ΓΥΦΤΙΑ πανω μας, να πετάμε τα σκουπίδια δεξιά και αριστερά των κεντρικών δρόμων και οχι μόνο, να αφήνουμε σακούλες, ξύλα στρώματα και οτι άλλο δεν χρειαζόμαστε δίπλα απο κάδους και να δημιουργούμε διάσπαρτες χωματερές οικοδομικών υλικών όπου βρούμε λαγκάδι….
Πως να “αναγκάσουμε” τον “ποιοτικό” τουρίστα να ρθει και να αφήσει χρήματα σ’ αυτό το νησί;;
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που άκουσα προ μηνών σε ενα Δημοτικό Συμβούλιο και συγκεκριμένα απο τον κ. Χ. Καλό: οι Γερμανοί τουρίστες (που θεωρούνται απο τους τουρίστες καλής οικονομικής κατάστασης) τα 3 πρώτα πράγματα που κοιτούν για ενα μέρος που θελουν να περάσουν τις διακοπές τους ειναι:
1. Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ (τεράστια πληγή)
2. Τα Αδέσποτα ζώα (εξίσου μεγάλη πληγή, ειδικά στη πόλη)
3. Η πρόσβαση για τους ανάπηρους (σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους)

Ας μείνουμε, για αρχή, στην καθαριότητα, γιατί ειναι δείγμα παιδείας, σεβασμού και αξιοπρεπειας και ειναι κατι που μας αφορά και είμαστε συνυπεύθυνοι ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!!
Ας ξεκινήσουμε απο αυτο γιατί ειναι κατι που μπορούμε ΑΜΕΣΑ να αλλάξουμε ολοι μας με τον πιο απλό τρόπο: να μην πετάμε έξω απο το αυτοκίνητο ο,τι δεν χρειαζόμαστε (στις φωτο θα δείτε μεχρι και σακούλες οικιακών αποριμματων), να μην πετάμε μπάζα και ξύλα δίπλα ( αλλά ούτε και μέσα στους κάδους γιατί πολύ απλά δημιουργούν ζημιές στα απορριματοφόρα) απο τους κάδους και να μην δημιουργούμε χωματερές έξω απο κάθε χωριό (στο Δρυμώνα, στην Εξανθεια, στην Καρυα και σε άλλες περιοχές).

Και κλείνοντας θα υιοθετήσω ενα μικρό κειμενάκι που χρησιμοποιούν οι Άγγλοι για να μιλήσουν για το μελλον του τουρισμού:
“The tourism of the future?
It starts with the locals, with their quality of life, their ability to be happy and their respect for the land they live in!
Then the tourists will find the way!!!”
(“Ο τουρισμός του μέλλοντος;
Ξεκινά με τους ντόπιους, με την ποιότητα της ζωής τους, την ικανότητά τους να είναι ευτυχισμένοι και το σεβασμό τους για τη γη που ζούνε!
Στη συνέχεια, οι τουρίστες θα βρουν το δρόμο !!!”)

Γιάννης Κατωπόδης Λιανός (κάτοικος ορεινής Λευκάδας)

Προηγούμενο άρθροΤηλυκράτης Λευκάδας VS Ολυμπιακός Βόλου
Επόμενο άρθροΗ Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας αποθεώθηκε στην Αθήνα