Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ομιλία του Στάθη Ζαβιτσάνου στην Αθήνα

Ομιλία του Στάθη Ζαβιτσάνου στην Αθήνα

0

Με μαζικό παρόν και έντονο ενδιαφέρον για το νησί υποδέχτηκαν οι Μεγανησιώτες της Αθήνας το δήμαρχο Ζαβιτσάνο Ευστάθιο

 

Στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ παρευρέθησαν οι συντοπίτες μας σήμερα το πρωί για την ομιλία του Δημάρχου Μεγανησίου κου Ζαβιτσάνου Στάθη.Ο Δήμαρχος μίλησε διεξοδικά για την τετράχρονη θητεία της Δημοτικής αρχής , τα έργα τα οποία έγιναν πράξη καθώς και αυτά τα οποία αποτελούν όραμα και γίνεται σοβαρή προσπάθεια να πραγματοποιηθούν.

Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα του Μεγανησιώτη που όμως είναι ιδαίτερης σημασίας. Έγινε λόγος λοιπόν για την καθαριότητα, την αντικεραυνική προστασία των οικισμών, τον εξοπλισμό των σχολείων, την αποπεράτωση νέας αίθουσας πλήρως εξοπλισμένης για την οργάνωση εκδηλώσεων καθώς και του γυμναστηρίου, το ασθενοφόρο, τον πολιτισμό στο ευρύ φάσμα του.

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας έγινε αναφορά στα εξής ζητήματα: στην πολεοδομική διαμόρφωση των οικισμών και την επέκτασή τους ,στον βιολογικό καθαρισμό, στην υδροδότηση του Νησιού, στην δημιουργία λαογραφικών μουσείων και της βιβλιοθήκης, στην οργάνωση των παραλιών με κατασκευή αναψυκτηρίων,τουαλετών κτλ και στην μελέτη για την διαμόρφωση χώρων ώστε να δημιουργηθεί επισκεψιμότητα σε πολιτισμικού ενδιαφέροντος σημεία του Νησιού όπως πχ τους Μύλους.

Τέλος έγινε συζήτηση ανάμεσα στους παρευρισκομένους και τον Δήμαρχο για τον «Καλλικράτη» και το τι μέλλει γενέσθαι με τον Δήμο, για τον «Αγχίαλο», το Τουριστικό Καταφύγιο του Βαθέως, την διάνοιξη του δρόμου προς το Κεφάλι, την ανάδειξη του Αγίου Ιωάννη ως σημείο πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

Το site meganisinews ευχαριστεί πολύ την Ιλιάνα Κατωπόδη για την πολύτιμη βοήθεια της.

meganisinews.gr

 

Προηγούμενο άρθροΤο Μουσικό σχολείο Λευκάδας στην Γερμανία
Επόμενο άρθροΝίκη για την Δόξα