Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Η Καρέττα – Καρέττα της Νικιάνας

Η Καρέττα – Καρέττα της Νικιάνας

1

Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε σήμερα για την μεταφορά και την διάσωση μιας θαλάσσιας χελώνας.

Οι Μανωλίτση Κατερίνα, Μανωλίτσης Νίκος, Μανωλίτσης Δημήτρης και ο Βρεττός Χρυσόστομος ενώ ψάρευαν κοντά στο νησάκι Σπάρτη που βρίσκετε δίπλα από τον Σκορπιό, βρήκαν μία αρκετά μεγάλη θαλάσσια χελώνα ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο και αυτό με την σειρά του το φιλοζωικό σωματείο Λευκάδος.Ο κος Ασπρούδης και η κα Αυλωνίτη μέλη του Σωματείου βρέθηκαν στο λιμάνι της Νικιάνας όπου μαζί με τους ψαράδες φρόντισαν για την ασφαλή μεταφορά της χελώνας.

Πριν από λίγα μόλις λεπτά σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κος Τσάρος από το Κέντρο Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας-ΑΡΧΕΛΩΝ με το σωματείο Ζωοφίλων Λευκάδας, μας ενημέρωσε ότι η χελώνα έφτασε με ασφάλεια στην Αθήνα. Η κατάσταση της είναι σχετικά καλή και αυτήν την στιγμή υποβάλεται σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί η εάν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα στην υγεία της.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το ΚΤΕΛ Λευκάδος που για μία φορά ακόμη πρόθυμα δέχτηκαν να μεταφέρουν την χελώνα,το Λιμεναρχείο για την άμεση κινητοποίηση,την Κατερίνα ,τον Νίκο,τον Δημήτρη και τον Χρυσόστομο που με την ευαισθησία που έδειξαν ίσως γίνουν η αίτια για να ζήσει μία ακόμη καρεττα καρεττα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κος Τσάρος μιας και έπρεπε να “βαπτίσει” την χελώνα με ένα όνομα ώστε να καταγραφεί στα πρακτικά του ΑΡΧΕΛΩΝ της έδωσε το όνομα “Νικιάνα” αφού από εκεί ήταν οι ψαράδες που την βρήκαν και στο λιμάνι του χωριού της Νικιάνας την έβγαλαν.

Θα τονίσουμε πάλι με κίνδυνο να γίνουμε γραφικοί την αναγκαιότητα ενός κέντρου πρώτων βοηθειών στην περιοχή μας.

Δείτε τις φωτογραφίες και διαβάστε και το κείμενο που ακολουθεί.

 

 

My Lefkada : Πάντως ό δήμος Λευκάδας συνεχίζει να δείχνει αδιαφορία σε τέτοια θέματα  .Ενώ έχει ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για την ύπαρξη μια νεκρής θαλάσσιας χελώνας στην παραλία του Άη Γιάννη εδώ και μερικές μέρες δεν έχει γίνει καμία κίνηση για την απομάκρυνση του άτυχου ζώου. Το απόγευμα της Τρίτης 4 Μαΐου η χελώνα βρίσκετε ακόμα στην παραλία ενώ ήδη έχει αρχίσει η αποσύνθεση του σώματος. Τα σχόλια δικά σας. 

Δείτε τις φωτογραφίες από την χελώνα που βρέθηκε την Παρασκευή 30 Απρίλη και ακόμα είναι στο ίδιο σημείο.

 

Προηγούμενο άρθροΕπικήρυξε με 10.000 τους δολοφόνους τριών σκυλιών
Επόμενο άρθροΠρόσκληση από την αυτόνομη παρέμβαση