Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα 4 ενδιαφέρουσες χρήσεις του διαδικτύου

4 ενδιαφέρουσες χρήσεις του διαδικτύου

0

Μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς το διαδίκτυο; Οι περισσότεροι άνθρωποι με βεβαιότητα θα απαντούσαν «όχι» καθώς το διαδίκτυο αποτελεί πλέον μεγάλο κομμάτι της ζωής μας και χρησιμοποιείται από σχεδόν όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε μερικούς από τους πιο ενδιαφέροντες τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αξιοποιήσετε το διαδίκτυο στην καθημερινότητά σας.

1. Ακούστε podcasts 

Μία νέα «μόδα» που κυριαρχεί στο διαδίκτυο το τελευταίο διάστημα είναι τα podcasts. Πρόκειται στην ουσία για φωνητικά άρθρα τα οποία προτιμούν οι bloggers και έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα. Χρησιμοποιούνται συνήθως όταν οι bloggers ή οι δημοσιογράφοι θέλουν να καλύψουν με λεπτομέρειες ένα θέμα με πολλές πτυχές ή μία συνέντευξη. Αντί λοιπόν να γράψουν ένα άρθρο μεγάλης έκτασης που θα είναι δύσκολο στην ανάγνωση, επιλέγουν να το ηχογραφήσουν.

Χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πολλά ενδιαφέροντα podcasts (κυρίως στα Αγγλικά) τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να γεμίσετε τον «κενό» σας χρόνο όταν μετακινείστε, όταν μαγειρεύετε  ή όταν περιμένετε σε μια ουρά.

2. Παίξτε στοίχημα

 Αν θεωρείτε ότι είστε καλοί στο να προβλέπετε το αποτέλεσμα ενός αθλητικού αγώνα και αν είστε διατεθειμένοι να στοιχηματίσετε χρήματα στις προβλέψεις σας, τότε το διαδίκτυο μπορεί να σας βοηθήσει πάρα πολύ. Μπορείτε να παίξετε Ποδοσφαιρικό στοίχημα Betsson μέσα από τον υπολογιστή ή την κινητή σας συσκευή. Καλό θα ήταν να διαμορφώσετε τη δική σας στρατηγική πριν ξεκινήσετε να παίζετε προκειμένου να βελτιώσετε τις πιθανότητές νίκης σας. Κοιτάξτε το ιστορικό της κάθε ομάδας, την τακτική που ακολουθεί ο κάθε προπονητής και προσπαθήστε να προβλέψετε την εξέλιξη και το αποτέλεσμα του κάθε αγώνα.

Αν θέλετε να αυξήσετε την αδρεναλίνη σας, μπορείτε να πάρετε μέρος στα ζωντανά στοιχήματα που διεξάγονται κατά τη διάρκεια του κάθε ποδοσφαιρικού αγώνα και να προβλέψετε πως θα εξελιχθεί ο αγώνας.

3. Μάθετε μια δεξιότητα

Ποιος είπε ότι το διαδίκτυο είναι μόνο για να περνάει η ώρα σας; Μπορείτε να αξιοποιήσετε το διαδίκτυο για να μάθετε κάτι νέο ή να αποκτήσετε μια νέα δεξιότητα. Για παράδειγμα, μπορείτε να μάθετε μια νέα ξένη γλώσσα ή μια γλώσσα προγραμματισμού κάνοντας διαδικτυακά μαθήματα.

Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες, όπως η ιστοσελίδα Udemy, όπου θα βρείτε πολλά σύντομα μαθήματα σε μορφή βίντεο μέσω των οποίων μπορείτε να αποκτήσετε χρήσιμες δεξιότητες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν το βιογραφικό σας. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των δεξιοτήτων είναι ότι μπορείτε εύκολα να πιστοποιηθείτε και να προσθέσετε τα πιστοποιητικά αυτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σας.

4. Εργαστείτε εξ’αποστάσεως

 Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να μην έχουν έναν σταθερό τόπο εργασίας. Για παράδειγμα επιλέγουν να δουλέψουν από το σπίτι τους, από τον τόπο διακοπών τους ή από κάπου αλλού. Αυτή η ευελιξία είναι εφικτή χάρις στο διαδίκτυο και τα διάφορα προγράμματα συσκέψεων και επικοινωνίας που έχουν αναπτυχθεί για να σας διευκολύνουν.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της εξ’ αποστάσεως εργασίας είναι ότι πλέον μπορείτε να συνεργάζεστε με ανθρώπους (ή εταιρείες) που βρίσκονται σε διαφορετική χώρα από τη δική σας ενώ παράλληλα μειώνεται το ενεργειακό σας αποτύπωμα στο περιβάλλον καθώς δε χρειάζεται πλέον να μετακινείστε για να φτάσετε στην εργασία σας.

 

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση μεταξύ του Προέδρου Σ. Σκιαδαρέση και του Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γ. Στασινόπουλου
Επόμενο άρθροΕυχαριστήριο Κεντρου Κοινοτητας