Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα 5 νέα έργα υποδομών στη Λευκάδα εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ

5 νέα έργα υποδομών στη Λευκάδα εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ

0
3de9c820e0 LefkadaMap

3de9c820e0 LefkadaMap

Ευκαιρία για ανάπτυξη στο νομό

5 νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 32,2 εκατ. ευρώ, του δήμου Λευκάδας εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ (Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ΕΠΠΕΡΡΑ), δίνοντας έτσι μια νέα ευκαιρία για την ανάπτυξη στον δήμο, στον τομέα του περιβάλλοντος (αποχέτευση, αποκατάσταση χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων, τηλεμετρία) αλλά και στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης και υποδομών.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, πρόκειται για τα έργα:

-«Αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών Βασιλικής Λευκάδας», με προϋπολογισμό 16.440.000 ευρώ.

-«Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και ελέγχου διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης του δήμου Λευκάδας», με προϋπολογισμό 3.188.817,31 ευρώ.

-«Αποκατάσταση ΧΑΔΑ δήμου Λευκάδας (Αλυκών, Ρέμα Σφακιωτών, Βαρύ Πλατύστομου, Κλιμάτι Απολλωνίων, Βαγενή Ελλομένου και πάνω Αλώνια Απολλωνίων), με προϋπολογισμό 2.750.303.12 ευρώ.

-«Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Νήσων Κάλαμου και Κάστου δήμου Λευκάδας», με προϋπολογισμό 571.967,94 ευρώ.

-«Αποχέτευση ακαθάρτων στις επεκτάσεις του σχεδίου πόλης Λευκάδας και έργα διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων από την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, με προϋπολογισμό 9.179.000 ευρώ.

«Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τον δήμο μας, δίνεται η δυνατότητα με τα νέα έργα να κινηθεί η οικονομία του τόπου. Η δημοτική αρχή συνεχίζει την προσπάθεια για ένταξη νέων έργων, αναζητώντας κάθε διαθέσιμη ευκαιρία», σχολιάζει σε σχετική του ανακοίνωση ο δήμος Λευκάδος.

Πηγή: http://www.ypodomes.com

Προηγούμενο άρθροΣεμινάριο για την επιμόρφωση σε αγροτικές δραστηριότητες και περιβαλλοντική ευαισθητοποίση των πολιτών και ειδικά της νέας γενιάς
Επόμενο άρθροΤα ζώδια από τη Ζαϊρα