Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα «Υδάτινος κόσμος» ο Άγιος Νικήτας!

«Υδάτινος κόσμος» ο Άγιος Νικήτας!

0
DSC 0153

DSC 0153

Μεγάλες καταστροφές στο νησί μας από την κακοκαιρία.

Μετά την σχεδόν πρωτοφανή κακοκαιρία των περασμένων ημερών, πολλά είναι τα προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Λευκάδας. Εμείς βρεθήκαμε στο Κάθισμα αλλά και στον Άγιο Νικήτα όταν τα ακραία καιρικά φαινόμενα βρισκόταν σε εξέλιξη και τις ώρες όπου τα μεγάλα κύματα προκάλεσαν μεγάλες και σοβαρές ζημιές. Επανειλημμένα προσπάθησαν κάτοικοι του Αγίου Νικήτα να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες Αρχές αναζητώντας βοήθεια για τις περιούσιες τους, έστω έναν τρόπο προφύλαξης, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να βρεθεί επιτόπου έτσι ώστε να καταγράψει τις ζημιές. Υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας φαίνεται να ειρωνεύτηκε κιόλας για το τι να κάνει εκεί, «να οχυρώσει ο ίδιος τα μαγαζιά και να φυλάει σκοπιά»; Και βέβαια όχι, αλλά να καταγράψει και να δει από κοντά το φαινόμενο σίγουρα δεν βλάπτει όταν αύριο θα διεκδικήσουμε χρηματοδοτήσεις για αποκατάσταση της περιοχής ή για την ένταξη κάποιου έργου που έχει ανάγκη η περιοχή. Ποιος θα αναλάβει να βοηθήσει επί της ουσίας να προστατευτούν οι πολίτες, οι ακτές και οι δραστηριότητες των ανθρώπων της περιοχής; «Το θέμα μας είναι ο περιβόητος κυματοθραύστης» με ενημέρωσαν επανειλημμένα, 15 χρόνια τώρα και κανείς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο, ζωτικής σημασίας για την περιοχή! Όπως και να έχει το θέμα, ας αναλάβει επιτέλους κάποιος να λύσει το πρόβλημα επί της ουσίας γιατί αγνοώντας το ή κάνοντας ευχές μάλλον δεν θα πιάσουν… Λογικές του στιλ δεν φταίει η θάλασσα, φταίνε αυτοί που έχουν καταπατήσει την περιοχή μάλλον δεν θα βοηθήσουν να λύσουμε το πρόβλημα την συγκεκριμένη στιγμή και δεκαετία… Όποιος θέλει τουρισμό, όποιος περηφανεύεται ότι έχει τις ομορφότερες ακτές σε όλη την Ελλάδα θα πρέπει να τις φροντίσει κιόλας, αλλιώς σύντομα δεν θα έχει μείνει τίποτα από όλη αυτή την ομορφιά.

Επειδή βρέθηκα στα σημεία όπου η κακοκαιρία άφησε την «σφραγίδα» της, θα ήθελα να αναφερθώ και στον παραλιακό πεζόδρομο ο οποίος οδηγούσε στον χωριό του Αγίου Νικήτα που δυστυχώς επίσης καταστράφηκε. Ας περάσει κανείς και από αυτό το σημείο, σίγουρα δεν είναι Κάθισμα, αλλά αξίζει τον κόπο!

All time classics στην Λευκάδα

Εκατοντάδες φορές έχουμε αναφερθεί και θα συνεχίσουμε εφόσον κανείς δεν ενδιαφέρεται και δεν ασχολείται, άρα κλασσικά θα μας απασχολήσει και πάλι όπως μετά από κάθε έντονη βροχή ο δρόμος προς τον Άγιο Νικήτα, πριν τα Πευκούλια όπου είναι τα τοιχία που έχουν κατασκευαστεί για να μας προστατεύουν από τις επικίνδυνες κατολισθήσεις και σε πολλά σημεία έχουν ήδη γεμίσει από χώμα και πέτρες. Τα πλέγματα που αναχαιτίζουν τις πέτρες των κατολισθήσεων ώστε να μην φτάσουν στο δρόμο σε ένα σημείο λείπουν παντελώς, σε πολλά άλλα είναι υπό διάλυση!!! Αλλού οι πέτρες και τα χώματα έχουν βγει μέχρι το δρόμο, μεγάλες πέτρες έπεσαν προκαλώντας ζημιές και στο κάτω μέρος του οδοστρώματος! Από τότε που σταμάτησαν να ενδιαφέρονται και να εκμεταλλεύονται εργολάβοι τα μπάζα που προσφέρει η περιοχή «απλόχερα» το έργο βρίσκεται υπό πλήρη εγκατάλειψη. Εύχομαι η αρμόδια Αρχή να παρέμβει άμεσα, βροχές και έντονα καιρικά φαινόμενα θα είναι από τώρα και πέρα στην καθημερινότητα μας. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τα διερχόμενα αυτοκίνητα και τους οδηγούς να τραυματιστούν. Ο δρόμος μετά Καλλικράτη έχει περάσει στην δικαιοδοσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.. Ας θορυβηθούν οι υπεύθυνοι πριν να είναι αργά!

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1

Κατερίνα Μεσσήνη

Προηγούμενο άρθροΟι αξίες που χάνονται : και οι φαύλοι περιεγίγνοντο
Επόμενο άρθροΈνα χρόνο στον Αέρα!!!!