Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Έδωσαν το αίμα τους οι Αγιοπετρίτες

Έδωσαν το αίμα τους οι Αγιοπετρίτες

0

Ο Σύλλογος Αγιοπετριτών Αθήνας  οργάνωσε με επιτυχία την καθιερωμένη Αιμοδοσία στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Πέτρου.

Ο Σύλλογος και ο Πρόεδρος Απόστολος Αντύπας έχει βραβευτεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την “μεγάλη προσφορά του Συλλόγου στον τομέα της Αιμοδοσίας”
Η Τράπεζα Αίματος του Αγίου Πέτρου έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα πάνω από 300 φιάλες αίματος.
Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό που είχε την ευθύνη για την Αιμοδοσία, αν όλα τα χωριά είχαν Τράπεζα Αίματος η Λευκάδα δεν θα αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα. Η Αιμοδοσία βιντεοσκοπήθηκε από τον δήμαρχο Γιώργο Λογοθέτη που για πολλά χρόνια ήταν εθελοντής αιμοδότης στην Σουηδία.

Στη συνέντευξή του ο πρόεδρος του Συλλόγου πρότεινε όπως όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι δώσουν αίμα ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ για να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για τους ψηφοφόρους. Να σημειώσουμε τέλος ότι η αιμοδοσία δεν έχει κανένα κίνδυνο για την υγεία. Αντίθετα. Τα άτομα που δίνουν αίμα κάνουν συγχρόνως δωρεάν εξετάσεις και αν υπάρχει πρόβλημα επισημαίνεται.
Επίσης ο όγκος του αίματος αναπληρώνεται  σε μία ώρα !

Δυστυχώς η Ελλάδα κάνει εισαγωγές αίματος από την Ελβετία και Φιλανδία και το κράτος πληρώνει μεγάλα ποσά από τον προϋπολογισμό !
Να μία δυνατότητα για όλους να συμβάλλουν με ένα απλό τρόπο σε διάσωση ανθρώπινων ζωών και να βοηθήσουν την εθνική οικονομία.

Ο Σύλλογος Αγιοπετριτών Αήνας δίνει το παράδειγμα και  το Νοσοκομείο Λευκάδας σας περιμένει !

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση από τον Οδυσσέα
Επόμενο άρθροΦινάλε για την φωτιά στην Λευκάδα