Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Κάδοι ανακύκλωσης λαδιών στην Πρέβεζα

Κάδοι ανακύκλωσης λαδιών στην Πρέβεζα

0

http://mylefkada.fatcow.com/2010/June/ladi.jpg

Συνεχίζοντας την προσπάθεια της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της πόλης, ο Δήμος της Πρέβεζας προχώρησε στην τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης λαδιών για την συλλογή των χρησιμοποιημένων λαδιών από τα νοικοκυριά.

Οι κάδοι έχουν τοποθετηθεί σε εμφανή σημεία (στα Λευκαδίτικα, στο Πάρκο της Νεάπολης και στο Τσαβαλοχώρι) ενώ την ίδια στιγμή με αντίστοιχους ατομικούς κάδους για την συλλογή των χρησιμοποιημένων λαδιών έχουν όλα τα καταστήματα εστίασης προκειμένου να διοχετεύουν εκεί το χρησιμοποιημένο λάδι –το οποίο στην συνέχεια θα οδηγείται για ανακύκλωση-.

Η διαδικασία δεν θα έχει κανένα κόστος για τους δημότες ούτε βέβαια για τους επαγγελματίες οι οποίοι όμως θα πρέπει -βάσει εγγράφων- να αποδεικνύουν πλέον που διοχετεύουν το χρησιμοποιημένο λάδι από τα μαγειρεία τους.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας υπογραμμίζει ότι πρόκειται ουσιαστικά για την συνέχιση των πρωτοβουλιών που αναλάβει ο Δήμος τοποθετώντας κάδους για ανακύκλωση χαρτιού , αλουμινίου , γυαλιού, πλαστικού καθώς και κοντέινερ (αλλά και κάδους) για την ανακύκλωση μικρών και μεγαλύτερων ηλεκτρικών συσκευών.

Επόμενο βήμα θα είναι η πιλοτική εγκατάσταση οικιακών κάδων κομποστοποίησης απορριμμάτων στην πόλη με απώτερο στόχο την κατασκευή μονάδας κομποστοποίησης της λυματολάσπης και της φυτικής ύλης, πρόταση που έχει ήδη εγκριθεί για χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Via : http://www.pamepreveza.gr

Προηγούμενο άρθρο“Ευρωπαική Γιορτή της Μουσικής 2010” – Πρέβεζα, Πάργα, Φιλιππιάδα.
Επόμενο άρθροΚοντά στο 30% ανεργία. Θίγεται και ο Τουρισμός