Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Απάντηση του Δήμαρχου στο “SOS του Άγιου Νικήτα”

Απάντηση του Δήμαρχου στο “SOS του Άγιου Νικήτα”

0
arabanhs-photo

«Εκτιμώ ότι δεν υπάρχουν σημεία εγκατάλειψης!»

Ο Δήμαρχος Λευκάδας κος Κώστας Αραβανής απαντά στο «SOS του Αγίου Νικήτα»:

«Εκτιμώ ότι δεν υπάρχουν σημεία εγκατάλειψης!»

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει το ρεπορτάζ για την κατάσταση που επικρατεί στον Αγιο Νικήτα σύμφωνα με τα λεγόμενα πολιτών και προέδρου του χωριού. Εμείς επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο Λευκάδας ο οποίος μας δήλωσε τα εξής:

«Ο Δήμος στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και λόγο της ιδιαιτερότητας της περιοχής έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την γενική καθαριότητα του χωριού. Από προχθές και για όλο το καλοκαίρι θα έχει το χωριό υπάλληλο σε καθημερινή βάση για την καθαριότητα. Στο βιολογικό καθαρισμό διαθέταμε υπάλληλο και από χθες με νέα απόφαση τοποθετήσαμε μόνιμο υπάλληλο ο οποίος είναι ηλεκτρολόγος του Δήμου. Σχεδόν κάθε ημέρα μηχανικοί του Δήμου και συντηρητές έχουν καθαρίσει τα αντλιοστάσια και ελέγχουν το σύστημα λειτουργίας του βιολογικού. Βγάλαμε την πρώτη αντλία και την έχουμε στείλει για επισκευή. Κατανοούμε το πρόβλημα και την αγωνία των κατοίκων και επισκεπτών για την καλή λειτουργία του βιολογικού.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα την φετινή χρόνια σε σχέση με την περσινή! Γνωρίζουμε ότι υπήρξε εργολαβία για την συντήρηση και επισκευή του βιολογικού από την προηγούμενη διοίκηση. Θα ελέγξουμε αν αυτά που ήταν στις συμβατικές υποχρεώσεις του εργολάβου πραγματοποιήθηκαν. Υπάρχει και το θέμα με το παρκάρισμα μεσα στον πεζόδρομο που παρκάρουν οι ίδιοι οι κάτοικοι και επαγγελματίες. Στέλνουμε την Δημοτική Αστυνομία για βεβαιώσεις παραβάσεων.

Τέλος ο πεζόδρομος που ειχε δημοπρατηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχη και επρόκειτο να εγκαταλειφτεί σαν έργο, σύμφωνα με τις υποδείξεις που μας έγιναν ολοκληρώθηκε πριν το Πάσχα. Εκτιμώ ότι δεν υπάρχουν σημεία εγκατάλειψης! Και οι πολίτες, και οι επαγγελματίες αλλά και οι επισκέπτες και εμείς έχουμε μια εντελώς διαφορετική άποψη για τον Αγιο Νικήτα. Είμαστε σε αρχικό στάδιο, κάθε ημέρα προσπαθούμε και βελτιωνόμαστε. Σίγουρα στον Αγιο Νικήτα όπως και σε όλα τα άλλα χωριά μένουν ακόμα πολλά και ουσιαστικά πράγματα να γίνουν, τα οποία θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε.»

K.M

Προηγούμενο άρθροΑειφόρος ενέργεια στην Π.Ι.Ν
Επόμενο άρθροΤο My Lefkada σε κινητά Nokia