Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Απογραφή 2011

Απογραφή 2011

0
logo_apografi_gr

logo_apografi_gr

Γενική Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνειτην έναρξη της Γενικής Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2011

Από τις 10 έως τις 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011

Αθήνα, 04  Μαΐου 2011 –  Η Γενική Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011,  ξεκινάει στις 10 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαΐου, σύμφωνα με την ανακοίνωση στη σχετική συνέντευξηΤύπου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής  (ΕΛΣΤΑΤ),  η οποία είναι αρμόδια για την υλοποίησητου έργου της Γενικής Απογραφής.

Σκοπός της Γενικής Απογραφής είναι να συγκεντρωθούνδημογραφικά,  οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας,  τα οποίαείναι απαραίτητα για το σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους.  Ταστοιχεία που θα συλλεχθούν είναι απολύτως εμπιστευτικά και κατά τη Γενική Απογραφή δε θαζητηθεί κανένα έγγραφο από κανέναν.

Η συμμετοχή στη Γενική Απογραφή είναι υποχρεωτική και για το λόγο αυτό εάν οι κάτοικοι δενείναι παρόντες κατά την πρώτη επίσκεψη του απογραφέα, προβλέπεται νέα επίσκεψη κατόπιντηλεφωνικής συνεννόησης.  Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουν οι πολίτες είναι νααπαντήσουν σε απλές ερωτήσεις για την κατοικία τους,  τα άτομα που μένουν σε αυτήν,  τηνηλικία,  το επάγγελμα,  το επίπεδο εκπαίδευσής τους και την κατάσταση απασχόλησής τους. Ηόλη διάρκεια της συνέντευξης δεν θα ξεπερνά τα 20-25  λεπτά για ένα μέσο νοικοκυριό.  ΗΕλληνική Στατιστική Αρχή έχει φροντίσει να υπάρχουν διαθέσιμοι διερμηνείς καθώς επίσης καιερωτηματολόγια της Απογραφής μεταφρασμένα σε πολλές γλώσσες,  για τους κατοίκους τηςχώρας που δεν μιλούν καλά την ελληνική γλώσσα.

Ο κος Ανδρέας Β.  Γεωργίου,  Πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής,  είπε σχετικά: «ΗΕλληνική Στατιστική Αρχή,  που είναι μια ανεξάρτητη Αρχή θα πραγματοποιήσει τη ΓενικήΑπογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011.  Για πρώτη φορά φέτος,  η Γενική Απογραφή θαδιεξαχθεί σε 15  ημέρες,  από τις 10  έως τις 24  Μαΐου 2011.  Τα στοιχεία που ζητούνται είναιαπολύτως εμπιστευτικά και προστατεύονται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.  Είναισημαντικό να συμμετάσχουμε όλοι σε αυτή την Απογραφή και να καταγράψουμε έτσι τις ανάγκεςτης χώρας μας».

Στο πλαίσιο της Γενικής Απογραφής οι επιλεγμένοι από την ΕΛΣΤΑΤ συνεργάτες θαεπισκέπτονται τους κατοίκους φορώντας κονκάρδα με το ειδικό σήμα της Αρχής και το όνομάτους,  καθώς και το όνομα και τηλέφωνο του επόπτη τους.

Για τις ανάγκες της ΓενικήςΑπογραφής θα εργαστούν περίπου 55.000 Απογραφείς και 13.000 Τομεάρχες. Σε περίπτωσηαμφιβολίας οι απογραφόμενοι θα μπορούν να τηλεφωνούν στον επόπτη ή στον αριθμό τηςκεντρικής υπηρεσίας της ΕΛΣΤΑΤ (213 135 2138-2140) και να εξακριβώνουν την ταυτότητα τουαπογραφέα τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στην ΟμάδαΈργου της Απογραφής  (στο τηλ: 213 135 2138-2140)  ή να επισκέπτονται τη διαδικτυακή διεύθυνση

www.apografi2011.gr.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Πληροφορίες για την Ελληνική Στατιστική Αρχή: Η Ελληνική Στατιστική Αρχή  (ΕΛΣΤΑΤ) είναι μια ανεξάρτητη Αρχή που απολαμβάνει λειτουργικής ανεξαρτησίας,  καθώς και διοικητικήςκαι οικονομικής αυτοτέλειας. Δεν υπόκειται σε έλεγχο από κυβερνητικά όργανα ή άλλη διοικητικήαρχή. Η λειτουργία της υπάγεται στον έλεγχο της Βουλής των Ελλήνων. Το Ελληνικό ΣτατιστικόΣύστημα  (ΕΛΣΣ)  περιλαμβάνει φορείς που έχουν την αρμοδιότητα ή υποχρέωση συλλογήςστατιστικών στοιχείων.

Ο ρόλος της ΕΛΣΤΑΤ στο ΕΛΣΣ είναι καθοριστικός,  αφού,  συντονίζειόλες τις δραστηριότητες των άλλων φορέων του ΕΛΣΣ που αφορούν στην ανάπτυξη, παραγωγήκαι διάδοση των επίσημων στατιστικών της Χώρας και διαβιβάζει τις στατιστικές αυτές στηEurostat.

Περισσότερες Πληροφορίες για την Ελληνική Στατιστική Αρχή,  μπορείτε να βρίσκετε στο www.statistics.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη:

Μαρία Δημοπούλου:mdimopoulou@theprteam.gr 6936 504 385

Ανδρομάχη Σουλοπούλου: asoulopoulou@theprteam.gr 210- 610 67 67

πηγή :  http://www.statistics.gr

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτο μόνος σου
Επόμενο άρθροΚείμενο αναγνώστη για την υποδοχή του Πρωθυπουργού