Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Θέμα με τη Δ.Ε.Η στο Νυδρί

Θέμα με τη Δ.Ε.Η στο Νυδρί

0
nidri

 

Δελτίο τύπου απο τον Εμπορικό Σύλλογο Ελλομένου

 

Έχοντας υπόψη τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο λιμάνι του Νυδριού στις 20 και 21 Δεκεμβρίου 2010, όπου κάτοικοι και καταστηματάρχες αντέδρασαν έντονα, όταν η Δ.Ε.Η. Α.Ε. προσπάθησε αυθαίρετα να τοποθετήσει μεγάλη λιωμένη κατασκευή, για χρήση υποσταθμού, χωρίς να διαθέτει καμία άδεια από της αρμόδιες αρχές,
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ελλομένου, αποφάσισε να εκδώσει αυτό το δελτίο τύπου και να τοποθετηθεί επί του θέματος που έχει προκύψει.
Επανειλλημένως  έχουμε γράψει ότι το λιμάνι Νυδριού  είναι ο μοναδικός ελεύθερος χώρος (κάτι σαν πλατεία) όπου κάτοικοι και παιδιά καθώς και οι επισκέπτες μας μπορούν ανέμελα να κάνουν την βόλτα τους απολαμβάνοντας την ομορφιά του τοπίου, είτε πίνοντας τον καφέ τους στα παρακείμενα καταστήματα.
Τα «κουτιά» που η ΔΕΗ θέλει να τοποθετήσει (μάθαμε για 2-3 τέτοιες κατασκευές κατά μήκος του λιμανιού) δεν συνάδουν αισθητικά, ούτε είναι φιλικά προς τον περιβάλλοντα χώρο.
Για τους λόγους αυτούς ο Εμπορικός Σύλλογος συντάσσεται με το αίτημα των κατοίκων και καταστηματαρχών να μην τοποθετηθούν αυτές οι αυθαίρετες κατασκευές στο λιμάνι του Νυδριού. Έργα υποδομής όλοι θέλουμε να γίνονται για την αναβάθμιση του τόπου, αλλά με σύνεση και προγραμματισμό, και όχι αυθαίρετα και με κακοτεχνίες, όπως έχει αποδείξει το πρόσφατο παρελθόν.

                                                ΤΟ Δ.Σ.

Υ.Γ. Επί του θέματος που έχει προκύψει με την Δ.Ε.Η. Α.Ε. θα θέλαμε να γνωρίζουμε την θέση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.
Επίσης θέτουμε το ερώτημα και ας μας απαντήσουν οι ειδικοί , εάν οι μετασχηματιστές μέσης τάσης 24000 Volt , εκπέμπουν ακτινοβολία και κατά πόσο η όχι είναι βλαβερή για την υγειά των κάτοικων της γύρω περιοχής .

 

Προηγούμενο άρθροΚάλαντα υπέρ των ζώων
Επόμενο άρθροΣτην Καρυά παίζουν ακόμα “Στριφτό”