Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Δελτίο τύπου Βουλευτή Λευκάδας

Δελτίο τύπου Βουλευτή Λευκάδας

0

Περισσότερα...

Δελτίο τύπου το Βουλευτή Λευκάδας κ. Σπύρου Μαργέλη

 


Αθήνα,  2 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1. ΜΕ 25 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΥΛΟΥ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε πως στην από 25/5/2010 Επιχειρησιακή Συμφωνία Υλοποίησης του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων που υπέγραψε η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητα και Ναυτιλίας κ. Κατσέλη με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων περιλαμβάνεται η χρηματοδότηση του έργου του ΔΙΑΥΛΟΥ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ με το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ (10 εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ και 15 εκατομμύρια από εθνικούς πόρους).
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων οφείλει τώρα να ολοκληρώσει γρήγορα τις υπολειπόμενες διαδικασίες για την ολοκλήρωση μελετών και αδειοδοτήσεων και να προβεί στην οριστική ένταξη του έργου.
Ένα ακόμη μεγάλο έργο για την ανάπτυξη της Λευκάδας δρομολογείται. Για μία ακόμη φορά συντονισμένες προσπάθειες και παρεμβάσεις με συγκροτημένη και πειστική επιχειρηματολογία έχουν θετικό αποτέλεσμα.
Με συγκεκριμένους στόχους για την πρόοδο του τόπου μας συνεχίζουμε την προσπάθεια.

2 Η ΜΑΡΙΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Με την ψήφιση στην ολομέλεια της βουλής επί της αρχής και κατ’ άρθρο του νομοσχεδίου για τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» η ΜΑΡΙΝΑ Λευκάδας περνάει οριστικά στον Δήμο.
Θυμίζουμε πως με την παράγραφο 2 του άρθρου 283 του νομοσχεδίου για τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», όπως κατετέθη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, προβλέπονταν πως: «Από την έναρξη λειτουργίας των περιφερειών καταργούνται οι ενιαίες νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις και τα νομαρχιακά διαμερίσματα. Οι περιφέρειες υπεισέρχονται, αυτοδικαίως, μετά την έναρξη ασκήσεως των αρμοδιοτήτων τους, σε όλα τα δικαιώματα, περιλαμβανομένων και των εμπραγμάτων, καθώς και στις υποχρεώσεις, των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.»,
ΔΗΛΑΔΗ Η ΜΑΡΙΝΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Θυμίζουμε ακόμα πως ύστερα από συντονισμένες ενέργειες σε διάφορα επίπεδα, την συνεννόηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και την Ομιλία του βουλευτή στην αρμόδια επιτροπή, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης στην δευτερομιλία του αποδεχόμενος το αίτημα του βουλευτή κατέθεσε ειδική διάταξη προσθέτοντας νέα παράγραφο, την παράγραφο 20 στο νομοσχέδιο σύμφωνα με την οποία: «Στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις συμβάσεων κατασκευής, παραχώρησης και εκμετάλλευσης λιμένα αναψυχής, που έχουν καταρτιστεί από νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, υπεισέρχονται οι δήμοι στην χωρική περιφέρεια των οποίων λειτουργούν οι οικείες εγκαταστάσεις»,
που σημαίνει πως με τη νέα διάταξη η ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.

Σημειώνουμε πως η μοναδική σύμβαση παραχώρησης και εκμετάλλευσης λιμένα αναψυχής (μαρίνας) που έχει καταρτιστεί είναι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λευκάδας, η δικιά μας.

3. ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Στη συνέχεια σχετικής συνεργασίας που είχε ο βουλευτής με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Αρναουτάκη ενημερώνουμε τους ενδιαφερομένους πως
«Εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα αξιολόγησης των επενδυτικών προτάσεων που έχουν υποβληθεί»
Ανάλογα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης (αν υπάρχουν πολλές καλές βαθμολογίες) θα γίνει αύξηση των προϋπολογισμών σε διάφορα μέτρα ώστε να επιδοτηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις.
 
4. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ 

Την Τρίτη 1/6 ο βουλευτής είχε και πάλι συνεργασία με τον Υφυπουργό Οικονομίας κ. Αρναουτάκη για το έργο της υποθαλάσσιας σύνδεσης της Λευκάδας με την απέναντι Ηπειρωτική Ελλάδα.
Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εμπεριστατωμένη ανάλυση του έργου, της σημασίας του για την ανάπτυξη της Λευκάδας, του σημείου που βρίσκονται οι διάφορες μελέτες και των δυνατοτήτων που μπορούμε να έχουμε για την χρηματοδότησή του. Στη σύσκεψη μετείχε και ο Νομάρχης.
Ο κ.Υφυπουργός έδειξε πλήρη κατανόηση και συμφωνήθηκε μία νέα ευρύτερη σύσκεψη στο Υπουργείο την ερχόμενη εβδομάδα.
Τέλος, σημειώνεται πως στον κ. Υφυπουργό τέθηκε και το αίτημα να καλύψει το Υπουργείο πρόσθετες δαπάνες απαλλοτριώσεων για έργα οδοποιίας που αναμένεται να ενταχθούν στο ΠΕΠ (πέραν αυτών που καλύπτει το ΠΕΠ), όπως πχ για τον εγκάρσιο άξονα Πλατύστομα – Καρυά – Σφακιώτες – Άγιος Νικήτας.
Ο κ.Υφυπουργός αποδέχθηκε το αίτημα.

5. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ

Την Τετάρτη 2/6 ο βουλευτής μαζί με τον Δήμαρχο Σφακιωτών είχε συνεργασία με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο.
Στον κ.Υφυπουργό αναπτύχθηκαν οι ανάγκες του Δήμου και ζητήθηκε η έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Σφακιωτών για την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό του δίκτυο και η ένταξη στο πρόγραμμα του ΘΗΣΕΑ της αποπεράτωσης του Δημαρχείου – Πολιτιστικού Κέντρου Σφακιωτών.
Ο κ.Υφυπουργός ανέλαβε να μελετήσει με ενδιαφέρον τα αιτήματα.

Από το Γραφείο Τύπου


 

Προηγούμενο άρθροΕίμαστε δεύτεροι….και πάμε για την πρωτιά !!!
Επόμενο άρθροΚαθαρισμός της Νικιάνας