Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Δημιουργική Λευκάδα

Δημιουργική Λευκάδα

0
https://www.mylefkada.gr/2011/November/swthrhs.JPG

swthrhs

Οι προγραμματικές θέσεις του συνδιασμού του Σωτήρη Σκιαδαρέση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

 

Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και αίσθημα ευθύνης, παρουσιάζουμε σήμερα τις βασικές προγραμματικές θέσεις σου συνδυασμού μας, για την διοίκηση του Επιμελητηρίου Λευκάδος. Οι θέσεις μας απαρτίζονται από οκτώ -8- προτάσεις για τις υφιστάμενες και νέες υπηρεσίες του επιμελητηρίου και από τέσσερις -4- δράσεις, τις οποίες το επιμελητήριο θα αναλάβει σε συνεργασία με τους κατά περίπτωση αρμόδιους φορείς.

Τα επιμελητήρια, αν και θεσμός υποχρεωτικής συμμετοχής, εκτός από το ρόλο του συμβούλου της πολιτείας για τα θέματα των πάσης φύσεως και μορφής επιχειρηματιών και επιτηδευματιών, έχουν πολύ σημαντικότερο ρόλο, γιατί είναι ο κυριότερος συνεργατικός και συλλογικός θεσμός της οικονομίας μας. Η καθολική συμμετοχή όλων όσων ασκούν οικονομική δραστηριότητα μεταβάλλει τα επιμελητήρια σε βασικούς μοχλούς συλλογικής εκπροσωπήσεως αλλά και συλλογικών δράσεων και πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με στόχο την οικονομική ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό, καταρτίσαμε ένα πρόγραμμα για την άμεση ενεργοποίηση του Επιμελητηρίου Λευκάδος, με στόχο την μετατροπή του σε εργαλείο υποστηρίξεως των επιχειρηματιών, επαγγελματιών και εμπόρων, όλων των κλάδων και μορφών δραστηριότητος, στην προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσεως.

Ο συνδυασμός μας δεσμεύεται να υλοποιήσει με ταχύτητα το πρόγραμμά του. Πιστεύουμε ότι όλες οι προτεινόμενες (8) νέες υπηρεσίες θα έχουν λειτουργήσει εντός ενός έτους ενώ οι δράσεις θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται μόλις υπάρξει η συμφωνία και των λοιπών εμπλεκομένων φορέων. Όμως, πιστεύουμε ότι το σημαντικότερο όλων θα είναι η πάνδημη συμμετοχή των μελών του επιμελητηρίου στις προσπάθειες της νέας διοικήσεως. Για το σκοπό αυτό, προγραμματίζουμε μια σειρά συνελεύσεων με συγκεκριμένα θέματα, ώστε να παρουσιασθεί και να αναλυθεί πλήρως η λειτουργία του επιμελητηρίου και να γνωρίζουν όλα τα μέλη τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή τους.

Περαιτέρω, η νέα διοίκηση θα ενημερώνει με έντυπα αλλά και συγκεντρώσεις για την υλοποίηση του προγράμματός της. Στο πλαίσιο αυτό, με διαφόρους τρόπους (έντυπα, ηλεκτρονικώς, κλαδικές συναντήσεις κλπ.) θα πρέπει όλα τα μέλη να καταθέσουν τις απόψεις, τις προτάσεις και –πολύ περισσότερο- τα παράπονά τους.

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

Ας αδράξουμε την ευκαιρία αυτών των εκλογών και ας μετατρέψουμε το Επιμελητήριο Λευκάδος στο Νέο Αναπτυξιακό Επιτελείο του Νησιού μας! Όλοι μαζί μπορούμε, δεν περισσεύει κανείς!!!

Α. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

1. Γραφείο Ενισχύσεως της Επιχειρηματικότητας. Το γραφείο αυτό πρέπει να ενισχυθεί ουσιαστικώς και να εισαχθούν νέες υπηρεσίες για τη διευκόλυνση των επαγγελματιών, όπως π.χ. να αναλαμβάνει για λογαριασμό των μελών του επιμελητηρίου όλες τις σχετικές ενέργειες για την ίδρυση μιας εταιρίας, απαλλάσσοντάς έτσι τα μέλη μας από την ταλαιπωρία της γραφειοκρατίας και από την οποιαδήποτε συναλλαγή τους με την κρατική μηχανή.

2. Γραφείο Επιχειρηματικής Ενημερώσεως, το οποίο θα έχει τις εξής δραστηριότητες:

α. Θα παρέχει ενημέρωση για τις νέες φορολογικές, ασφαλιστικές και αγορανομικές διατάξεις καθώς και για τη σχετική νομολογία των δικαστηρίων.

β. Θα ενημερώνει ουσιαστικά κάθε ομάδα επαγγελματιών ξεχωριστά καθώς και κατ’ ιδίαν κάθε μέλος μας για τα αναπτυξιακά, επενδυτικά και χρηματοδοτικά προγράμματα.

γ. Θα ενημερώνει για προκηρύξεις & διακηρύξεις έργων και προμηθειών.

δ. Θα παρέχει πληροφορίες για ζητήσεις ελληνικών προϊόντων από ξένους οίκους καθώς και προσφορές ξένων οίκων για προώθηση των προϊόντων τους στη χώρα μας.

3. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), το οποίο με στοχευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα σεμιναριακού τύπου θα βοηθά παλαιούς & νέους επιχειρηματίες & επαγγελματίες να προσαρμοστούν πιο εύκολα στις νέες συνθήκες της αγοράς και να αναπτύξουν ανταγωνιστικές στρατηγικές που θα τους προσφέρουν εξωστρέφεια, κερδοφορία και βιωσιμότητα. Θα προσφέρει σεμινάρια και εκπαίδευση για όλους τους εργαζομένους, με άμεση προτεραιότητα στον τουριστικό κλάδο ξενοδοχεία, εστιατόρια, ενοικιαζόμενα δωμάτια, μπαρ κλπ αναβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα μέλη μας στους επισκέπτες του νησιού μας.

4. Συνήγορος του Επαγγελματία: Ο Συνήγορος του Επαγγελματία θα είναι ένα καινοτόμο εργαλείο υποστήριξης των επιχειρήσεων στις σχέσεις τους με τους δημοσίους φορείς, στοχεύοντας στην ταχύτερη και εγκυρότερη επίλυση τυχόν προβλημάτων. Οι υπηρεσίες του Συνηγόρου του Επαγγελματία θα παρέχονται δωρεάν στα μέλη του Επιμελητηρίου Λευκάδος.

5. Γραφείο Διαμεσολαβήσεως μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων, για τον έλεγχο και την διευθέτηση καταγγελιών και παραπόνων καταναλωτών. Για το σκοπό αυτό θα δημιουργηθούν κλαδικές επιτροπές δεοντολογίας, από μέλη του επιμελητηρίου, οι οποίες θα κρίνουν τις σχετικές καταγγελίες.

6. Γραφείο Διαιτησίας & Διαμεσολαβήσεως επιχειρηματικών διαφορών, ώστε να αποφεύγεται το κόστος της προσφυγής στη Δικαιοσύνη σε περιπτώσεις που οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν με φιλικό τρόπο.

7. Γραφείο Διεθνών Σχέσεων & Εξωστρέφειας για την εξασφάλιση επαφής και συνεργασίας με την Ευρώπη και τον κόσμο των επιχειρήσεων διεθνώς. Βασική και άμεση προτεραιότητα του γραφείου αυτού θα είναι ο τουρισμός. Ο τουρισμός σήμερα στην Λευκάδα δεν αντιμετωπίζεται με επαγγελματικό τρόπο και, ως συνέπεια, τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα. Αν θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά θα πρέπει να δούμε τον τουρισμό με απόλυτο επαγγελματισμό διότι από αυτό εξαρτάται η ευημερία όλων μας. Πλέον των δικών του ενεργειών (εκπαιδευτικά σεμινάρια κλπ.) το Επιμελητήριο πρέπει να αναλάβει και την πρωτοβουλία για την ίδρυση του Οργανισμού Τουρισμού Λευκάδος (Ο.Τ.Λ.), τον οποίο παρουσιάζουμε στις προτεινόμενες δράσεις.

8. Γραφείο Υποδοχής Συνεδρίων, Επισκεπτών & Θεματικού Τουρισμού, για την προβολή και ανάδειξη της Λευκάδος ως υψηλής ποιότητος προορισμού 12 μηνών. Το Γραφείο θα διοργανώνει και υπηρεσίες προβολής και προωθήσεως των λευκαδίτικων προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Διαγωνισμός Συνταγών, Γιορτές Γεύσης & Γαστρονομίας, γευσιγνωσίες κ.α.) για το γραφείο αυτό θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία του επιμελητηρίου με τον Δήμο, το σύλλογο ξενοδόχων και ενοικιαζομένων δωματίων και τους παραγωγούς παραδοσιακών προϊόντων του Νησιού μας.

Β. ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

9. Άμεση προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην ίδρυση του Οργανισμού Τουρισμού Λευκάδος (Ο.Τ.ΛΕ.), ο οποίος θα έχει ως μέλη του το Επιμελητήριο, το Δήμο, το σύλλογο ενοικιαζομένων δωματίων και τον σύλλογο ξενοδόχων.

Ο οργανισμός αυτός θα χρηματοδοτείται από τα μέλη (σύμφωνος των δυνατοτήτων τους) και αρμοδιότητά του θα είναι να αποφασίζει εγκαίρως τον τρόπο προβολής για την επόμενη τουριστική περίοδο, να στέλνει στις εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό τουριστικούς επαγγελματίες -δηλαδή ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τον τουρισμό- και όχι επαγγελματίες τουρίστες, που απλώς θέλουν να κάνουν διακοπές δωρεάν με δημόσιο χρήμα. Θα πρέπει όλοι οι φορείς Επιμελητήριο, Δήμος, Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων και Σύλλογος Ξενοδόχων, να συνεργασθούν ώστε να αναδειχθεί η Λευκάδα ως υψηλής ποιότητος προορισμός, όλων των μορφών τουρισμού, ολόκληρο το χρόνο!

Αν τον τουρισμό στην Λευκάδα που πλέον είναι το κύριο προϊόν μας δεν τον δούμε σε επαγγελματική βάση και αν δεν αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους τουρίστες, μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση όσων ασχολούνται με τον τουρισμό, θα είμαστε καταδικασμένοι να μας επισκέπτονται μονίμως οι οικονομικώς ασθενέστεροι τουρίστες (Έλληνες ή ξένοι) που συνεχώς θα δαπανούν λιγότερα χρήματα λόγω της οικονομικής κρίσεως.

Συνάδελφοι, ο τουρισμός για το Νησί μας είναι πολύ σοβαρό θέμα για να συνεχίσουμε να τον αφήνουμε στην τύχη του.

10. Δράσεις για την ενδυνάμωση της τοπικής αγοράς, οι οποίες θα καταρτισθούν μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη των χαρακτηριστικών της. Σκοπός θα είναι η ενίσχυση του «ισοζυγίου εισαγωγών-εξαγωγών της Λευκάδος» προς την υπόλοιπη χώρα αλλά και η ευαισθητοποίηση των ντόπιων καταναλωτών με στόχο τη στήριξη όχι μόνο της παραγωγής αλλά και του εμπορίου και των υπηρεσιών του τόπου μας.

11. Πρωτοβουλία Συστάσεως Πιστωτικού Συνεταιρισμού Λευκάδος. Η ύπαρξη ενός πιστωτικού εργαλείου καθίσταται απολύτως αναγκαία λόγω των μεγάλων προβλημάτων του τραπεζικού συστήματος, εξ αιτίας του οποίου έχει ελαχιστοποιηθεί η ρευστότητα της αγοράς και έχουν καταστραφεί πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όμως, ανεξαρτήτως της χρηματοπιστωτικής κρίσεως, ένας πιστωτικός συνεταιρισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της διαδικασίας ενδογενούς αναπτύξεως, αφού είναι προσανατολισμένος στη χρηματοδότηση της τοπικής οικονομίας. Ο Πιστωτικός Συνεταιρισμός, αμέσως μετά την ίδρυσή του θα μπορεί να αξιοποιεί τα κεφάλαια των μελών του χρηματοδοτώντας λευκαδίτικες επιχειρήσεις. Έτσι οι αποταμιεύσεις μας θα μένουν στο νησί μας και θα μετατρέπονται σε κεφάλαια που τροφοδοτούν την τοπική ανάπτυξη.

12. Πτήσεις χαμηλού κόστους για την σύνδεση του Αεροδρομίου του Ακτίου με με το Εξωτερικό. Μεγάλο βάρος πρέπει να δοθεί σε αυτές τις πτήσεις , πρόκειται για μια αμέσου αποδόσεως, αυτόνομη προσπάθεια, η οποία μέσω της αξιοποιήσεως του αερολιμένος Ακτίου θα ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα από το εξωτερικό προς την περιοχή μας.

 

Οι υποψήφιοι

 

 

ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΑΓΡΙΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ

 ¨ARGENTO-ORO¨ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ

VODAFONE

ΑΡΓΥΡΟΣ

ΧΑΡΙΛΑΟΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ

ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ

ΒΑΓΕΝΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ

ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ

ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ

ΕΜΠΟΡΙΟ Η/Υ

ΒΡΕΤΤΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ

ΧΑΡΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ

ΕΜΠΟΡΙΟ ΗΛΕΚ/ΚΩΝ  ΣΥΣΚΕΥΩΝ

ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ

ΕΜΠΟΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ

ΚΑΤΩΠΟΔΗ

DANIELA

ΛΕΥΚΑΔΑ

¨D-COLLECTION ¨ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΡΟΥΧΑ

ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΠΕΝΟΣ)

ΝΥΔΡΙ

ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ

ΚΟΨΙΔΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ

ΕΜΠ. ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

ΜΠΑΚΟΛΑ

ΑΛΙΚΗ

ΛΕΥΚΑΔΑ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΑΡΤΟΥ ¨ΑΡΤΟΛΙΧΟΥΔΙΕΣ¨

ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ

ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΑ ¨ΑΡΤΕΜΙΣ¨

ΜΠΟΥΡΣΙΝΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ

ΣΟΥΝΔΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ(KAΡΑΝΙΚΟΣ)

ΝΙΚΙΑΝΑ

SUPER MARKET

ΣΑΒΒΙΝΟΣ

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

BAΣΙΛΙΚΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

ΦΑΤΟΥΡΟΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΝΥΔΡΙ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΑΡΓΥΡΟΣ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ.ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ

ΛΕΥΚΑΔΑ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΔΙΓΕΝΗ

ΑΜΑΛΙΑ

ΛΕΥΚΑΔΑ

ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ

ΚΑΒΒΑΔΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΝΥΔΡΙ

ΙΚΑΡΟΣ  CAFÉ

ΚΟΛΥΒΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ

ΜΕΣΣΗΝΗ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ

ΛΕΥΚΑΔΑ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΙΑ

ΠΕΤΟΥΣΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ

ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΝΙΚΟΣ

ΚΟΝΤΑΡΑΙΝΑ

ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ

ΚΑΤΩΧΩΡΙ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ

ΣΚΛΗΡΟΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ

ΣΠΥΡΟΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΩΚΙΝΗΤΩΝ

ΦΑΤΟΥΡΟΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ

ΦΡΕΜΕΝΤΙΤΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ

ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΚΑΦΩΝ

ΜΟΡΓΚΑΝ

ΕΛΕΝΑ

ΝΥΔΡΙ

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΣΚΑΦΩΝ

 

 

 

 

 

ΤΜΗΜΑ   ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ

ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ

ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ

ΣΟΛΔΑΤΟΣ

ΣΠΥΡΟΣ

ΚΑΤΟΧΩΡΙ

ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΘΕΡΙΑΝΟΥ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΛΕΥΚΑΔΑ

ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ

ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ

ΓΑΖΗΣ

ΔΙΟΥΝΥΣΙΟΣ

ΝΥΔΡΙ

ΓΡΑΜ.ΟΜΟΣΠ.ΕΝΟΙΚ.ΔΩΜ.-ΔΙΑΜ.Ν.ΛΕΥΚΑΔΟΣ

ΓΑΖΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΝΥΔΡΙ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΝΙΚΙΑΝΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

ΜΠΟΡΣΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ

ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ

ΕΥΘΥΜΙΑ

ΑΓ.ΝΙΚΗΤΑΣ

ΠΡΟΕΔ. ΣΥΛΟΓΟΥ ΕΠΑΓΓ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΗΤΑ

ΚΑΤΗΦΟΡΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΕΚΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ

ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΕΓΑΝΗΣΙ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ

MIΓΚΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ

Προηγούμενο άρθροΠραξικόπημα η έγκριση για τα ιχθυοτροφία
Επόμενο άρθροΣυναυλία της Μεικτής Χορωδίας της Δ.Ε.Η