Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας

0
2228

2228

Το Δημοτικό Συμβούλιο σε «ατάκες»…

Άλλο ένα επεισόδιο της συναρπαστικής σειράς «Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας» έπαιξε προ ημερών στους δέκτες σας. Περιείχε όλα τα «συστατικά» για να μας συνεπάρει, να μας καθηλώσει και να μην θέλουμε να χάσουμε ούτε λεπτό! Από την άλλη όμως όπως σε πολλά «σενάριο» υπάρχουν αδυναμίες. 20 αν δεν κάνω λάθος είναι τα Συμβούλια τα οποία μεχρι τώρα έχουμε παρακολουθήσει και δυστυχώς ελαχίστη βελτίωση υπάρχει, ο θεατής κουράζεται πλέον από τις συνεχούς επαναλήψεις σκηνών και διαλόγων. Ενώ ξεκινάμε καλά, στην συνεχεία πάντα κάτι, κάποιος λέει και γίνετε, και χάνουμε τον έλεγχο και βγαίνουμε από τα «ρούχα» μας, «παπούτσια» μας… όπως το αισθάνεται ο κάθε ένας. Η αλήθεια είναι ότι τα ζωτικής σημασίας θέματα για τον τόπο μας καταλήγουν να χάνονται μέσα στο χαμό που δημιουργείτε λόγο παρεξηγήσεων, υπονοουμένων, και κάποια στιγμή καταλήγουμε πάλι να διακόπτεται η συνεδρία γιατί η πρόεδρος άλλη μια φορά, κατά την άποψη κάποιον αδικεί τους μεν, οι δε αντιδρούν γιατί δεν τους αδικεί, αδικούνται οι άλλοι, όλοι θεωρούν ότι πρέπει να έχουν το δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα… Πως είναι δυνατών να περάσει ένα θέμα και να μην ακούσουμε όλες τις ανησυχίες, απόψεις, προτάσεις, εναλλακτικές προσεγγίσεις, κριτικές πάνω στις προτάσεις…… Σας κούρασα, για αυτό και εμείς για όσους έχασαν το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο συνοψίσαμε τις «καλύτερες ατάκες» της συνεδρίας, εκ των οποίων κάποιες κρύβουν πολύ σημαντικά μηνύματα για τον τόπο μας!!

«Μας στεναχωρεί κατά καιρούς ο Δήμαρχος…»

«Την ώρα να την θυμάστε από την αρχή, όχι όταν θέλετε εσείς…»

«Δεν βοηθάτε στην διαδικασία, δεν θέλω να με σέβεστε….»

«Δεν μπορούμε να τηρήσουμε τον κανονισμό…»

«Πως ανέχομαι κάποια πράγματα εδώ μεσα…δεν αυτοελέγχεστε!»

«Η πρόεδρος να μην υψώνει την φωνή της, να είστε πρόεδρος όλων μας!»

«Θα φύγω, δεν μπορώ να παίρνω μέρος σε τέτοιες συνεδριάσεις, η αντιπολίτευση παίζει σπουδαίο ρόλο, είστε απλή πλειοψηφία, δεν είστε το ΠΑΝ!»

«Δεν τηρείτε στάση ισονομίας…»

«Να μην ρίχνουμε λάδι στην φωτιά…»

«Το θερμόμετρο είναι στα ύψη, να είμαστε συγκρατημένοι…»

«Η ποιο σημαντική ερωτηση από τον κύριο Στραγαλινό…»

«Σκορπούσα χαρτάκια στους διάδρομους του Διοικητηριου…δεν βρήκα πουθενά ένα καλαθάκι…»

«Δεν υπάρχουν καλαθάκια στους διάδρομους στο Διοικητήριο…»

«Ο Δήμαρχος δεν έχει συνεργείο καθαρισμού…»

«Να ρωτήσετε τον Αντιπερηφεριεαρχη για το συνεργείο καθαρισμού..»

«Η αστυνομία δεν κάνει τίποτα για να καλύψει τον Αγιο Μηνά…»

«Στο Πόρτο Κατσίκι κάνεις δεν έχει άδεια. Εγκαταστάθηκαν χωρίς άδεια, χωρίς να πληρώσουν τα προηγούμενα…»

«Όλες οι υποθέσεις θα πάνε στον εισαγγελέα….»

«Οι συμπολίτες πρέπει να σέβονται κάποια πράγματα…»

«Που είναι οι άλλοι; Το Λιμενικό δεν παρεμβαίνει…»

«Δεν μπορώ να ασχοληθώ άλλο…»

«Όλο το Σαββατοκύριακο έμειναν 4 χωριά χωρίς νερό!!!»

«Τα χωριά είναι ξεχασμένα, δεν κάνετε τίποτα για τα χωριά!!»

«Οριακά υδρευόμαστε..»

«Πηρέ φωτιά η κολόνα της ΔΕΗ στο Ακτιο..»

«Χάος με το νερό!!»

«Να μην ρίχνουμε λαδί στην φωτιά…»

……………………………….

Της νύχτας τα καμώματα…

Να πούμε ότι μόλις περάσουν οι πρώτες ώρες της συνεδρίασης, έχει γίνει αρκετή «ανταλλαγή πυρός» και το σώμα έχει «εκτονωθεί», τα βαθιά μεσάνυχτα λαμβάνονται οι σημαντικότερες αποφάσεις για τον τόπο μας. Τα ΜΜΕ έχουν αποχωρήσει, τα πνεύματα ηρεμούν, οι πολίτες κοιμούνται…

Καλό καλοκαίρι….

Ακούς τι κάνουν σε άλλες χώρες….

Υ.Γ.

Με την ευκαιρία και επειδή αρκετή πολίτες έχουν αγανακτήσει να πούμε ότι αυξάνονται τα παράπονα για υπάλληλους που εργάζονται στον Δήμο Λευκαδας και προφανώς δεν έχουν καταλάβει ότι οι καιροί έχουν αλλάξει. Δεν έχουν καταλάβει ότι είναι εκεί για να εξυπηρετούν τους πολίτες και οφείλουν να τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας και συμπεριφοράς. «Εδώ δεν σέβονται τους αιρετούς, θα σεβαστούν τους απλούς πολίτες;» Υπάρχει θέμα χρόνια τώρα για τον τροπο που συμπεριφέρονται, «κάποιοι νομίζουν ότι ο Δήμος είναι το σπίτι τους και ότι θέλουν κάνουν και όποιον θέλουν εξυπηρετούν και οποίον δεν «γουστάρουν» ταλαιπωρούν…»

Άσχημα πράγματα, ενώ τα καταγράφω, δεν θέλω να τα γράφω, κάποια στιγμή όμως πρέπει να τα πούμε αλλιώς δεν θα αλλάξει ποτέ κάτι σε αυτή την χώρα. Επειδή όμως πρέπει να κανουμε όλοι και την αυτοκριτική μας, και επειδή υπάρχουν πάντα οι 2 πλευρές του νομίσματος, δεν είναι σωστό να κατηγορούνται όλοι για κάτι που δημιουργούν κάποιοι… Όντως κάποιες στιγμές και ο υπάλληλος έχει το δικαίωμα να αγανακτήσει, καλό είναι όταν γινετε αυτό, να κάνουν μια βόλτα μεσα στο κτήριο, να παίρνουν βαθιές ανάσες, να επιστρέφουν στην δουλεία τους και να συνεχίζουν αν μπορούν… Έτσι λέει κάνουν δημόσιοι υπάλληλοι στις άλλες χώρες της Ευρώπης για να μην εκτίθεται οποιοσδήποτε δημόσιος φορέας. Όποιος δεν είναι διατεθειμένος να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, όποιος δεν είναι διατεθειμένος να αλλάξει, κάποια στιγμή θα τον αλλάξουν οι συνθήκες….Ακούς εκεί τι κάνουν στις άλλες χώρες…..

Κ.Μ.

Προηγούμενο άρθροΠορτραίτα της Λευκάδας
Επόμενο άρθρο“Αλλαγή τώρα”‘ στις παιδικές χαρές