Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Υπεγράφη η σύμβαση του έργου διαπλάτυνσης του διαύλου

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου διαπλάτυνσης του διαύλου

2
lefkadanews14254

lefkadanews14254

Δεν έκρυψε την χαρά του ο Περιφερειάρχης Σπ. Σπύρου.

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Διαπλάτυνση διαύλου Λευκάδας» μεταξύ του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπ. Σπύρου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε. κ. Μιχ. Γουρζή. Παρόντες στην υπογραφή της πράξης ήταν ο βουλευτής κ. Θεόδωρος Σολδάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θεόδωρος Βερύκιος, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Αραβανής, οι πρώην βουλευτές Λευκάδας Σπύρος Μαργέλης και Ξενοφών Βεργίνης, καθώς και οι Αντιπεριφερειάρχες των ΠΕ, Κερκύρας, και Κεφαλονιάς Χρήστος Σκούρτης και Σωτήρης Κουρής αντίστοιχα.

Δεν έκρυψε την χαρά του ο Περιφερειάρχης Σπ. Σπύρου για την υπογραφή της σύμβασης ενός έργου που στηρίζει όλη η Λευκάδα και που θα βοηθήσει πολύ την οικονομία της όπως είπε. Στην συνέχεια έκανε ιδιαίτερη μνεία τόσο σε όλους όσους βοήθησαν ώστε να φτάσει το έργο λίγο πριν το ξεκίνημα των εργασιών, όσο και στα άλλα σημαντικά έργα που έχουν γίνει (διοικητήριο) ή πρόκειται να γίνουν (αγκυροβόλιο Βασιλικής) στη Λευκάδα. Ο κ Σπύρου επίσης ζήτησε από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας να τηρηθούν τα χρονικά περιθώρια που ορίζει η σύμβαση.

Αυτό είναι ευχή όλων μας είπε ο Μιχ. Γουρζής, που έχει καταγωγή από την Λευκάδα, και εκπροσωπεί μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας όπως είπε, που θα ανταποκριθεί και με το παραπάνω στις απαιτήσεις για την ολοκλήρωση του έργου.

Η Πολιτεία έχει συνέχεια ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Λευκάδας Θ. Σολδάτος για ένα έργο που ως προσπάθεια και διαδικασία ξεκίνησε εδώ και χρόνια και στηρίχθηκε από όλους τους πολιτικούς και αυτόδιοικητικούς παράγοντες του νομού. Αυτούς όλους ως βουλευτής Λευκάδας συνεχάρη καθώς και την αιρετή Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την υπογραφή της σύμβασης που ολοκληρώνει ένα κύκλο προσπαθειών για σημαντικά έργα στη Λευκάδα(νοσοκομείο, διαχείριση στερεών αποβλήτων).

Στη συνέχεια μίλησε ο Δήμαρχος Λευκάδας Κ.Αραβανής ο οποίος είπε ότι τα πιο πολλά ειπώθηκαν και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην επιτροπή διαγωνισμού, στους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους μηχανικούς της περιφέρειας, τους ιδιώτες εργολήπτες εκπροσώπους του ΤΕΕ, που είχαν όλοι μεταξύ τους πολλή καλή συνεργασία και ξεπέρασαν τα όποια προβλήματα προέκυψαν.

Το έργο είναι τεράστιας περιφερειακής σημασίας καθώς θα βγουν ωφελημένα όλα τα νησιά αφού συντομεύουν οι αποστάσεις μεταξύ τους ευνοώντας πολύ τον θαλάσσιο τουρισμό ανέφερε ο ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θ. Βερύκιος αφού ευχαρίστησε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που κατάφεραν ενωμένοι να ωριμάσει το έργο. Η έλλειψη εθνικών πόρων είναι πρωτοφανής στην ιστορία και αν δεν εκμεταλλευτούμε ευρωπαϊκά κονδύλια δεν πρόκειται να γίνει τίποτα είπε ο κ.Βερύκιος κλείνοντας την ομιλία του.

Όλοι είμαστε χαρούμενοι σήμερα είπε ο Ξεν. Βεργίνης που αναφέρθηκε στην διαχρονικότητα του έργου στις συλλογικές και ατομικές δράσεις προς την εκάστοτε κυβέρνηση αλλά και την επιμονή των τοπικών παραγόντων για την χρησιμότητα του έργου. Για να περάσει ένα έργο χρειάζονται πολύ ανώνυμοι είπε και τους ευχαρίστησε για την βοήθεια τους. Συμφώνησε με τον Θ. Βερύκιο ότι το έργο είναι περιφερειακής σημασίας και ευχήθηκε να πάνε όλα καλά για το καλό της Λευκάδας όπως είπε.

Τον λόγο τέλος πήρε ο Σ. Μαργέλης ο οποίος δεν θέλησε να επαναλάβει τα ίδια όπως ανέφερε και είπε: «Ο επόμενος μεγάλος στόχος που πρέπει να υπηρετηθεί με κοινή προσπάθεια όλων μας είναι η κατασκευή στη Λευκάδα των αναγκαίων λιμενικών και χερσαίων εγκαταστάσεων που να μπορούν να εξυπηρετήσουν κρουαζιερόπλοια . Το λέω αυτό μια και μιλάμε για θαλάσσιο τουρισμό..»

Δεν θα διαφωνούσε κανείς είπε ο περιφερειάρχης Σ. Σπύρου που αφού ευχαρίστησε όλους προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης.

Πηγή : lefkadanews.com

Προηγούμενο άρθροΌλη η αλήθεια για το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας
Επόμενο άρθροΈφυγε από την ζωή ο Ναύαρχος Θωμάς Κατωπόδης