Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Έτος 2011: Παγκόσμιο έτος δασών.

Έτος 2011: Παγκόσμιο έτος δασών.

0

Παγκόσμιο έτος δασών

Το 2011 ανακηρύχθηκε ως έτος δασών απο την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Σκοπός αυτού είναι,η ευαισθητοποίηση και η ενίσχυση της αειφόρου διαχείρισής τους, αλλά και η διατήρηση και  βιώσιμη ανάπτυξη όλων των τύπων δασών, προς όφελος των σημερινών και των μελλοντικών γενεών. Παράλληλα προσφέρεται η ευκαιρία για ενημέρωση σχετικά με τις απειλές που αντιμετωπίζουν τα δάση του πλανήτη ενώ στοχεύει στην ανάδειξη της πολύπλευρης αξίας τους.  

Εθνικές επιτροπές απο κυβερνήσεις, περιφερειακούς και διεθνείς οργανισμούς,όπως και απο κοινωνικές οργανώσεις, θα διευκολύνουν την  οργάνωση των δραστηριοτήτων για την υποστήριξη του Παγκόσμιου Έτους των δασών. 

Το Παγκόσμιο Έτος των δασών έρχεται ως συνέχεια  του Παγκόσμιου Έτους Βιοποικιλότητας (2010). Το παγκόσμιο έτος βιοποικιλότητας αποσκόπησε τη διάδοση της ευαισθητοποίησης για τη βιοποικιλότητα όπως και την ευαισθητοποίηση των φορέων λήψης αποφάσεων ώστε να γίνει θέμα ημερήσιας διάταξης. 

Η διαδικτυακή διεύθυνση του ΟΗΕ για το Παγκόσμιο Έτος Δασών 2011 αποτελεί μια παγκόσμια πλατφόρμα για τον εορτασμό των ανθρώπινων δράσεων, με σκοπό την επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος από την αειφόρο διαχείριση των δασών ανά τον κόσμου. 

Πηγές πληροφοριών:

http://www.envisecurity.com

http://forest.pblogs.gr 

Δάση και άνθρωποι

Το ίδρυμα GoodPlanet με πρόεδρο τον Yann Arthus-Bertrand παρουσιάζει την καμπάνια “Δάση και Άνθρωποι”. Μέσα στις δραστηριότητες και εκδηλώσεις που γίνονται για τα δάση το ίδρυμα GoodPlanet με το περιοδικό PHOTO εγκαινίασαν έναν μεγάλο διαγωνισμό φωτογραφίας για τα δάση,με το θέμα να μην είναι άλλο απο τα δάση. Ένα θέμα που είναι στην ελεύθερη ματιά του καθενός (επαγγελματία – ερασιτέχνη φωτογράφο) να απεικονίσει το δάσος και όσους συνδέονται με αυτό.  

Στην ηλεκτρονική σελίδα του ιδρύματος GoodPlanet μπορεί ο καθένας να δεί το video που υπάρχει για το έτος δασών. Παραγωγός του video είναι ο Yann Arthus-Bertrand  όπως και στο γνωστό HOME το οποίο παρακολούθησαν 400εκ. Άνθρωποι.

 
Ο διαγωνισμός φωτογραφίας είναι ενεργός μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2011.

Πηγές πληροφοριών :

http://www.photo.fr/

http://www.desforetsetdeshommes.org/el/home

Προηγούμενο άρθροΟ Νίκος Βουρνάς στο My Lefkada
Επόμενο άρθροΠέντε χρόνια απο το θάνατο του Γ.Καλαφάτη