Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Είδηση σοκ για τους κατοίκους της Νότιας Λευκάδας και όχι μόνο!

Είδηση σοκ για τους κατοίκους της Νότιας Λευκάδας και όχι μόνο!

11
https://www.mylefkada.gr/2011/March/pyrinailourgeio2.jpg

Φαίνεται πως πήρε άδεια το πυρηνελαιουργείο στη Βασιλική!!!

 

Επεισοδιακό ήταν χθες στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας το Δημοτικό Συμβούλιο. Πολλά και σοβαρά θέματα συζητηθήκαν στα οποία θα αναφερθούμε στη συνέχεια αλλά το θέμα που επείγει και για αυτό παίρνει προτεραιότητα αφορά το πυρηνελαιουργείο Βασιλικής. Πληροφορηθήκαμε χθες στην συνεδρίαση από τον Κώστα Δρακονταειδή, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ» και τον Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Μπρατζουκάκη ότι το πυρηνελαιουργείο στη Βασιλικη πήρε άδεια λειτουργίας και αυτό «οφείλεται» στη Δημοτική Αρχή.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κου Δρακονταειδή το Συμβούλιο της Επικρατείας παρέτεινε την άδεια λειτουργίας του συγκεκριμένου εργοστασίου βασιζόμενο σε έγγραφη απάντηση που δόθηκε από τον Δήμο στους ιδιοκτήτες του πυρηνελαιουργείου. Ο Δήμος μέσω της τεχνικής του υπηρεσίας άφησε ανοιχτό το παράθυρο για να λειτουργήσει το εργοστάσιο μέχρι να εξεταστεί το αίτημα των ιδιοκτήτων προς το Δήμο να αναλάβει τη ρίψη των βιομηχανικών αποβλήτων του εργοστασίου στο βιολογικό αστικών αποβλήτων, κάτι το οποίο απαγορεύεται ρητά. Η αιτιολογία ήταν πως τα λύματα θα πρέπει αρχικά να ελεγχτούν, κάτι που φυσικά δεν γίνεται αν δεν είναι σε λειτουργία το πυρηνελαιουργείο. «Παίρνοντας αυτή τη θέση ο Δήμος έδωσε στην πραγματικότητα πάτημα στο Σ.τ.Ε. για παράταση της λειτουργίας.» Η ενημέρωση για το θέμα αυτό του έγινε λίγα λεπτά πριν την έναρξη του Δ.Σ. από τον κ. Μπρατζουκάκη ο οποίος με τη σειρά του ενημερώθηκε από εκπρόσωπο του Περιβαλλοντικού Συλλόγου στη Βασιλική.

Από την άλλη πλευρά ο δήμαρχος Λευκάδας κος Κώστας Αραβανής απάντησε αποφεύγοντας να αποδώσει προσωπικές ευθύνες σε υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου αλλά παρόλα αυτά τόνισε ότι θα γίνει έρευνα σχετικά και για άλλη μια φορά επισήμανε ότι ο Δήμος δεν έδωσε και δεν θα δώσει άδεια λειτουργίας στο πυρηνελαιουργείο αν δεν βρουν οι ιδιοκτήτες χώρο εναπόθεσης των λυμάτων τους.

300.000 Ευρώ ζητούν οι ιδιοκτήτες του πυρηνελαιουργείου από τον Κώστα Δρακονταειδή!

Και το κερασάκι στην τούρτα, ενημερωθήκαμε ότι οι ιδιοκτήτες του πυρηνελαιουργείου έχουν ασκήσει αγωγή κατά των κυρίων Δρακκονταειδή και Μπρατζουκάκη ως πρωτοστάτες των καταλήψεων. Συγκεκριμένα ζητούν από τον κο Δρακονταειδή το αστρονομικό ποσό των 300.000 Ευρώ για τη βλάβη που τους προξένησε η συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις των κατοίκων κατά του εργοστασίου. Τι να πει κανείς…..

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου Επικρατείας του Σ.τ.Ε. εξέδωσε την νέα απόφαση επικαλούμενη τα χαρτιά που έστειλε ο Δήμος μετά το αίτημα των ιδιοκτητών να εξετάσει το ενδεχόμενο να αναλάβει τα λύματα του εργοστάσιου. Αυτό δίνει την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να λειτουργήσουν το εργοστάσιο μέχρι να εξεταστούν τα δείγματα. Κάτι που δεν πρόκειται να γίνει αφού ο Δήμαρχος απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Δήμος τα λύματα του εργοστασίου. Μια δυσάρεστη εξέλιξη μετά τον αγώνα που έδωσαν οι πολίτες της περιοχής! Προφανώς κάποιο σοβαρό μπέρδεμα έχει γίνει και σύντομα θα πρέπει να λυθεί. Προφανώς πρέπει να στείλει ο Δήμος νέο χαρτί στο οποίο θα αποκλείσει την πιθανότητα να αναλάβει τα λύματα του εργοστάσιου, άρα θα πρέπει και πάλι να κλείσει…. Λέμε εμείς τώρα, λέει η κοινή λογική…. Το θέμα βέβαια είναι τι θα πει η Δημοτική Αρχή…..

Κατερίνα Μεσσήνη

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη του Άγγελου Σολδάτου
Επόμενο άρθροΓια ποιο Ειδικό Πρόγραμμα συζητάμε;