Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Έξι μήνες χωρίς δάσκαλο Ειδικής Αγωγής το Μεγανήσι

Έξι μήνες χωρίς δάσκαλο Ειδικής Αγωγής το Μεγανήσι

0
eidiki-agogi.meganisi

eidiki-agogi.meganisi

Στο έλεος της μοίρας τους αφέθηκαν οι γονείς.

Ούτε η δημοσιότητα φαίνεται να τρομάζει τους αρμόδιους για την αναλγησία που δείχνει το κράτος της συγκυβέρνησης για ένα μικρό παιδί στο Μεγανήσι που χρειάζεται δάσκαλο ειδικής αγωγής (συστήματος ΒRAILE).

Παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν οι γονείς από διάφορους πολιτικούς, παρά την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου των Ιονίων Νήσων για επίλυση του θέματος, παρά τις δημόσιες δηλώσεις από τον Βουλευτή Λευκάδας κ. Θοδωρή Σολδάτου που συμμετείχε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 22 Δεκεμβρίου 2012, ότι το ζήτημα θα έβρισκε τη λύση του γύρω στα μέσα Ιανουαρίου, το πρόβλημα είναι και παραμένει άλυτο.

Καμμία αναφορά κι ενέργεια από τον δήμο Μεγανησίου, αλλά και καμία απολύτως ενέργεια ή έγγραφη διαμαρτυρία τόσο από τον οικείο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων όσο και τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, στο οποίο φοιτά η μαθήτρια.

Προσπαθήσαμε αρκετά να θυμηθούμε ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν που σύσσωμοι οι φορείς και ο πολιτικός κόσμος μιας περιοχής κι απλοί πολίτες απαιτούσαν από το κράτος την επίλυση ενός κραυγαλέα άδικου ζητήματος με θύμα μια αθώα παιδική ψυχή και το κράτος να μην εκπληρώνει τις υποσχέσεις του δημιουργώντας μείζον ηθικό και πολιτειακό ζήτημα, κι ανασύρει από το παρελθόν το διαχρονικά επίκαιρο ρητορικό ερώτημα : «τελικά ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο»;

Επίσης, προσπαθούμε να θυμηθούμε ανάλογη συμπεριφορά της τοπικής κοινωνίας σε μια τόσο κραυγαλέα άνιση μεταχείριση της Πολιτείας με θύμα ένα παιδί και πάλι δεν μας βοήθησε η μνήμη, πόσο μάλλον όταν οι γονείς είναι μέλη μιας κλειστής και μικρής κοινωνίας όπως η κοινωνία του Μεγανησίου.

Δεν γνωρίζουμε εάν τελικά η οικονομία μας θα τα καταφέρει, εάν οι τράπεζες ανακεφαλαιωθούν κανονικά, εάν παραμείνουμε τελικά στο ευρώ ή εάν θα διαλυθεί η Ευρωζώνη. Για μας εκείνο που προέχει είναι η ηθική χρεοκοπία που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας, αναγκάζοντας μια ολόκληρη κοινωνία να πυροβολήσει τα παιδιά της και τους ηλικιωμένους της, προκειμένου να εξασφαλίσει λίγες μόνο ημέρες ζωής σε ένα χρεοκοπημένο μοντέλο οικονομίας και πολιτικής.

Via Meganisi News

Προηγούμενο άρθροΝαυάγησε η πώληση της Οξιάς
Επόμενο άρθροΣτην Λευκάδα η Φώφη Γεννηματά