Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα «Πολιτικό βαρόμετρο» οι εκλογές του Επιμελητήριου…

«Πολιτικό βαρόμετρο» οι εκλογές του Επιμελητήριου…

2
douvitsas skiadaresis

 douvitsas skiadaresis

Μεγάλο το ενδιαφέρον για τις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μεγάλο ενδιαφέρον παρατηρείται  για  τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 για την προεδρία του Επιμελητήριου Λευκάδος.

Εκεί που χρόνια τώρα ελάχιστο ενδιαφέρον προκαλούσε όλη αυτή η διαδικασία ξαφνικά υπάρχει αυξημένη δράση από πλευράς διαφόρων πολιτικών στελεχών, τόσο πρώην όσο και πιθανά μελλοντικών, που «ανησυχούν» για το μέλλον του επιμελητήριου αλλά και των μελών του.

Και ενώ το Επιμελητήριο είναι ο κορυφαίος θεσμός των επιχειρηματιών στο νησί μας λίγοι γνώριζαν για τη δράση του. Αποστολή του επιμελητήριου είναι να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη στους επιχειρηματίες και στις επιχειρήσεις τους.

Οι δύο υποψήφιοι που διεκδικούν την προεδρία μέχρι στιγμής είναι ο νυν πρόεδρος κος Αντώνης Δουβίτσας και ο κος Σωτήρης Σκιαδαρέσης ο οποίος μόλις πρόσφατα συστήθηκε στους πολίτες της Λευκάδας μέσω μιας ανακοίνωσης που δημοσίευσε στα τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν τις εκλογές του Επιμελητήριου σε προεκλογικό βαρόμετρο ενόψει των εκλογών της 19ης Φεβρουαρίου, εφόσον τηρηθεί η «συμφωνία μεταξύ κυρίων».

Ευφορία επικρατεί στην ΝΔ η οποία σε τελευταία δημοσκόπηση της MRB φέρεται να παίρνει ποσοστό της τάξης του 21,8% και  πιστεύει ότι μπορεί και να αναλάβει τα ινία. Γεγονός που δεν εκπλήσσει αφού το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται άλλη μια φορά με κρίση ταυτότητας και με ποσοστό που φτάνει μόλις το 11,9%, σύμφωνα πάντα με την ίδια  δημοσκόπηση. Σε τοπικό επίπεδο μεγάλο φαίνεται να είναι το άγχος για το ποιος θα επικρατήσει στις εκλογές του Επιμελητήριου έτσι ώστε κομματικά στελέχη να  επισκέπτονται τελευταία το νησί μας προσπαθώντας να οργανώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις συγκεκριμένες διαδικασίες. Για να δούμε λοιπόν τώρα που  ήρθε η στιγμή να «σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον στη δύσκολη αυτή ώρα, ώστε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο το οποίο είναι αναγκαίο για να επιτύχουμε τους στόχους μας» ποιος θα καταφέρει τελικά να σταθεί δίπλα στον πολίτη…. Είναι πιθανότερο πάντως να πάρουμε την απάντηση μέσα από μια κρυστάλλινη σφαίρα παρά από τα όποια προεκλογικά παιχνίδια….Είτε αυτά είναι σε τοπικό είτε σε πανελλαδικό επίπεδο….

Κατερίνα Μεσσήνη

 

 

Προηγούμενο άρθροΈναρξη των εκδηλώσεων του ΤΕΙ Λευκάδας
Επόμενο άρθροΘύμα μικρό αρκουδάκι σε κάθετο της Εγνατίας