Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Απούσια της Δημοτικής Αστυνομίας έγινε η συνάντηση για το παρεμπόριο

Απούσια της Δημοτικής Αστυνομίας έγινε η συνάντηση για το παρεμπόριο

0
epimelitirio synantisi1

epimelitirio synantisi1

Μάλλον δεν είμαστε και μια τόσο ωραία ατμόσφαιρα

Με την απουσία εκπροσώπου της Δημοτικής Αστυνομίας έγινε η συνάντηση για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στη Λευκάδα.

Η συνάντηση στο επιμελητήριο Λευκάδας για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου την περασμένη Τρίτη έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν έχουν όλοι οι φορείς διάθεση για συνεργασία. Όπως επίσης ότι μόνος του δεν καταφέρνει κανείς τίποτα! Στα γραφεία του επιμελητηρίου Λευκάδας έδωσαν το παρόν εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του Λιμεναρχείου, του Τμήματος Εμπορίου, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας καθώς και της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. Ενώ αρχικά ήταν παρών και ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκε αποχώρησε από τη συνάντηση. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κύριος Σωτήριος Σκιαδαρέσης, ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αστυνομίας κος Στέλιος Ρόκκος δεν παραβρίσκεται διότι ο ίδιος πιστεύει πως ότι ήταν να πει το έχει πει. Ο κος Σκιαδαρεσης ξεκαθάρισε όμως πως αυτή η υπόθεση είναι αρμοδιότητα και δουλειά του Δήμου, επίσης τόνισε ότι με την συγκεκριμένη στάση από τον αντιδήμαρχο δεν πρόκειται να γίνει δουλειά.

Γενικά εξέφρασε το παράπονο ότι δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του προβλήματος και παρά τις καλές προθέσεις εκ μέρους τους οι όποιες προσπάθειες που έχουν γίνει ήταν ανοργάνωτες και για το λόγο αυτό απέβησαν άκαρπες. Τόνισε όμως ότι δε γίνεται να κυνηγάει το επιμελητήριο ούτε τους παράνομους που κάνουν το παραεμπόριο ούτε τους υπεύθυνους φορείς προκειμένου να συζητήσουν για την εξεύρεση λύσης, άρα θα έπρεπε ο κάθε ένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Επανειλλημένα εκφράστηκε η διάθεση να στηρίξει το επιμελητήριο οποιαδήποτε δράση κατά του παρεμπορίου μιας και βλάπτει σοβαρά τις επιχειρήσεις που εκπροσωπεί. «Μπορεί η Δημοτική Αστυνομία να έχει προβλήματα για αυτό πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί. Αν δύο μήνες κυνηγήσουμε αυτή την ιστορία οργανωμένα δεν θα ξαναέρθουν εδώ οι περισσότεροι.»

Αξίζει να αναφέρουμε ότι παρά την απουσία της αρμόδιας Αρχής οι παραβρισκόμενοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και διάθεση να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, αν όμως δεν συμμετέχει ο κατεξοχήν αρμόδιος φορέας τότε δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Κάποιος πρέπει να συντονίσει τους φορείς και αυτό είναι δουλειά της Δημοτικής Αστυνομίας δηλώνει ο κος Σκιαδαρέσης. Καθημερινά κλείνουν επιχειρήσεις στη Λευκάδα γιατί οι υπηρεσίες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Για να βάλουμε όμως τα πράγματα στις σωστές τους βάσεις αρμόδιοι στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πρώτα από όλα η κεντρική εξουσία η οποία ή δεν μπορεί ή δεν θέλει ενδεχομένως και συνειδητά να δώσει λύση. Μεταφέρει λοιπόν την ευθύνη στους Δήμους οι οποίοι καλούνται με τους ελάχιστους υπαλλήλους που έχουν να αντιμετωπίσουν ένα τόσο μεγάλο και σοβαρό ζήτημα. Βέβαια δεν πρέπει να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά, ότι μπορεί ο κάθε ένας και κάθε υπηρεσία να προσφέρει θα πρέπει να το κάνει. Η αστυνομία δήλωσε διαθέσιμη όποτε της ζητηθεί να συνδράμει, το ίδιο και το Λιμεναρχείο. Γενικά όλοι οι εκπρόσωποι των υπολοίπων υπηρεσιών που ήταν παρόντες επεσήμαναν ότι είναι στη διάθεση της Δημοτικής Αστυνομίας προκειμένου να της προσφέρουν την οποιαδήποτε συνδρομή είτε από την πλευρά της αστυνόμευσης είτε από την πλευρά του υγειονομικού ελέγχου των εμπορευμάτων.

Για άλλη μια φορά λοιπόν διαπιστώνουμε ότι διάθεση για συνεργασία γενικώς και αορίστως υπάρχει. Δυστυχώς όμως οι όποιες διαφορές που μπορεί να έχουν φορείς και υπηρεσίες μεταξύ τους εμποδίζουν το να φτάσουμε στην ουσία. Ενώ λόγω οικονομικής κατάστασης επιβάλλεται να ξεπεράσουμε όλοι τον εαυτό μας και τις όποιες διαφορές μας προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες είναι προφανές ότι σε κάποιες περιπτώσεις αυτό δεν γίνεται. Με αποτέλεσμα οι πολίτες να μένουν απροστάτευτοι. Ας ελπίσουμε ότι σε επόμενη συνάντηση τα πράγματα θα είναι αλλιώς αφού όλοι πάνω από όλα «θέλουν το καλό μας»…….

Κατερίνα Μεσσήνη

 

 

Προηγούμενο άρθροΣύλληψη φυγόποινου ημεδαπού
Επόμενο άρθροΚυριακάτικη βόλτα στο ηρωικό Σούλι