Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Επίσκεψη Κωνσταντίνου Μίχαλου στο Επιμελητήριο Λευκάδας

Επίσκεψη Κωνσταντίνου Μίχαλου στο Επιμελητήριο Λευκάδας

0
mixalos-epimelhthrio

mixalos-epimelhthrio

Δελτίο τύπου από το Επιμελητήριο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας και υποψήφιος Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, κύριος Κωνσταντίνος Μίχαλος, πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία του Επιμελητηρίου Λευκάδας προκειμένου να συναντηθεί με την Διοικητική Επιτροπή του φορέα στα πλαίσια της περιοδείας που πραγματοποίησε στα Επιμελητήρια της επαρχίας.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν πολύ σημαντικά θέματα, που αφορούν πρωτίστως το ρόλο που καλούνται να αναλάβουν τα Επιμελητήρια ιδιαίτερα μάλιστα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα το τελευταίο διάστημα, η οποία απειλείται με κοινωνική έκρηξη, αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Έμφαση δόθηκε και στους τρόπους αντιμετώπισης της έλλειψης ρευστότητας των επιχειρήσεων, γεγονός που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημά τους σε αυτή τη φάση. Τονίστηκε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αυτές που πλήττονται περισσότερο από τον καθένα, καθώς χιλιάδες επιχειρήσεις προχωρούν σε διακοπή των εργασιών τους και παράλληλα χάνονται θέσεις εργασίας. Όμως, παρά τις δυσκολίες επισημάνθηκε ότι η έλλειψη ρευστότητας είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί μέσω των κεφαλαίων του ΕΣΠΑ και με απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξη πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση της κρίσης. Μάλιστα υπογραμμίστηκε ότι τόσο η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων όσο και τα κατά τόπους Επιμελητήρια μπορούν να συμβάλλουν καταλυτικά προς αυτή τη κατεύθυνση.

Πέραν αυτών συζητήθηκαν και πολλά άλλα θέματα, όπως ο τουρισμός, που αποτελεί όχι μόνο την «βαριά βιομηχανία» του Νομού Λευκάδας αλλά και ολόκληρης της χώρας. Υπογραμμίστηκε η σημασία της ύπαρξης υποδομών και της στελέχωσης των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον τριτογενή τομέα καθώς και της συνεργασίας όλων των τοπικών φορέων, ώστε να υπάρξουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και η χώρα να εξακολουθεί να παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών.

Τέλος, ο κύριος Μίχαλος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο της νεοεκλεγείσας Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Λευκάδας, την οποία συνεχάρη για την έντονη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει το σύντομο χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την ανάληψη των καθηκόντων της και υποσχέθηκε ότι θα της παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.

Για τη Διοικητική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Προηγούμενο άρθροΤουριστική προβολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Αυστραλία
Επόμενο άρθροΠΑΣΟΚ : Εκλογή Προέδρου του Κινήματος