Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα ΕΣΥ δε νοιάζεσαι πλέον! «Αν δεν σου αρέσει να πας σε ιδιώτη...

ΕΣΥ δε νοιάζεσαι πλέον! «Αν δεν σου αρέσει να πας σε ιδιώτη γιατρό!»

1
mt_gallery

nosokomeio2

Θερμό επεισόδιο στο Νοσοκομείο Λευκάδας σήμερα το πρωί. Όποιος θέλει φάρμακα, θα περιμένει!

Έτσι φαίνεται να αντιμετωπίζονται πλέον οι άνθρωποι που πηγαίνουν στο Νοσοκομείο Λευκάδας για να εξυπηρετηθούν. «Θερμό επεισόδιο» είχαμε σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο όπου ηλικιωμένοι άνθρωποι περίμεναν ώρες για να «φιλοτιμηθεί» κάποιος να τους γράψει τα φάρμακα.

Η ιστορία έχει ως εξής: Περίπου δέκα άνθρωποι «τόλμησαν» να πάνε σήμερα στο Νοσοκομείο και ζήτησαν κάποιο γιατρό για να τους γράψει τα φάρμακα που χρειάζονται. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε ένας πανικός γιατί γιατρός δεν υπήρχε στο «ίδρυμα», οι ασθενείς όλοι μαζί «επισκέφτηκαν» την Διοικήτρια του Νοσοκομείου η οποία επίσης προσπάθησε να βρει κάποιον μα πουθενά σημάδι ζωής γιατρού. «Η Διοικήτρια δεν ήξερε καν που βρισκόταν το γραφείο που γράφονται οι συνταγές….» όπως μας αποκάλυψε ένας ασθενής. Στη συνέχεια και εφόσον «έκαμε ο θεός» και βρέθηκαν κάποιοι γιατροί, ο ένας από αυτούς μπορούσε να εξυπηρετήσει μόνο τρεις, κάποιος άλλος πάνω στην ένταση φώναξε σε μια κυρία «αν θέλεις να σε εξυπηρετήσω, βούλωσε το!», ένας άλλος αποφάνθηκε ότι «όποιος θέλει φάρμακα θα περιμένει!» Άλλη μια γιατρός θέλοντας να δώσει μια «εναλλακτική» στους ασθενείς πρότεινε: «Αν δεν σου αρέσει, να πας σε ιδιώτη γιατρό!» Στη συνέχεια και μετά από αρκετές φωνές έγινε η συνταγογράφηση των φαρμάκων.

Ποια είναι τα συμπεράσματα της όλης ιστορίας: Από τη μία οι πολίτες πήραν άλλη μια πικρή γεύση του τι συμβαίνει και θα εξακολουθήσει να συμβαίνει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μας αν δεν αλλάξουν σύντομα κάποια πράγματα. Από την άλλη έχουμε γιατρούς, επιστημονικό προσωπικό και όλους τους άλλους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που φαίνεται πως δεν έχουν πολλές επιλογές. Αναγκάζονται να δουλεύουν σε δύσκολες συνθήκες και με πολύ συγκεκριμένα δεδομένα και τελικά μοιάζουν αυτοί να είναι οι κακοί, οι αδιάφοροι ή οι τεμπέληδες…Τελικά μάλλον ισχύει για όλους το: ΄Oποιος αντέξει! Καθημερινά, όχι μόνο στο Νοσοκομείο Λευκάδας αλλά σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, ασθενείς και προσωπικό ταλαιπωρούνται μιας και υπάρχει μια «αρρωστημένη αλληλεξάρτηση». Όποιος μπορεί κυρία μου θα πάει σε ιδιώτη γιατρό, όποιος όμως δε μπορεί θα έρθει στο ΕΣΥ, όπου εσύ λόγω της κατάστασης στο ΕΣΥ δεν μπορείς άλλο να πολεμάς το εγώ σου και απλά αφήνεσαι να σε παρασύρουν τα κακώς κείμενα…

Έτσι δημιουργείται ο φαύλος κύκλος που όπως δείχνουν τα πράγματα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα σταματήσει να υπάρχει, δυστυχώς για άλλους λόγους. Γιατί για πόσο ακόμα μπορεί να λειτουργήσει ένα Νοσοκομείο στηριζόμενο στο φιλότιμο των γιατρών και των υπολοίπων εργαζόμενων; Όλα έχουν μια ημερομηνία λήξης και όποιος θέλει ας το καταλάβει, όποιος δε μπορεί θα πρέπει να «φύγει να πάει αλλού», όσο σκληρό και αν ακούγεται αυτό! Αυτό ισχύει βέβαια και για τους νέους ανθρώπους που μπήκαν τώρα στο ΕΣΥ και ήδη δεν αντέχουν όλη αυτή την υποβάθμιση. Όμως κανείς πολίτης αυτής της χώρας δεν αξίζει τέτοιου είδους συμπεριφορά και ειδικά οι ηλικιωμένοι οι οποίοι ούτως ή άλλως υφίστανται και τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία. Το Νοσοκομείο Λευκάδας παρά τις μεγάλες προσπάθειες κάποιων γιατρών και εργαζομένων δυστυχώς βρίσκεται στη χειρότερη φάση της «ζωής» του. Ας αναλάβουν επιτέλους αυτοί που πρέπει τις ευθύνες τους! Μήνυμα στους φαρμακοποιούς έστειλε σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος πως εάν εξακολουθήσουν να μη χορηγούν φάρμακα με πίστωση, τότε το υπουργείο θα προχωρήσει στην κατάργηση μεμονωμένων συμβάσεων με φαρμακεία. Να στείλουμε και εμείς με τη σειρά μας ένα μήνυμα στον κύριο Λοβέρδο πως εάν εξακολουθήσει να υποβαθμίζει το ΕΣΥ με στόχο την πλήρη ευτέλισή του τότε θα πρέπει αυτός να «καταργηθεί».

Ένα τελευταίο. Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsit.gr : Χωρίς καμία δυνατότητα απόφασης φαίνεται ότι είναι οι διοικητές των νοσοκομείων όλης της χώρας καθώς η θητεία των Διοικητικών Συμβουλίων των νοσοκομείων έχει λήξει από τις 3 Δεκέμβρη 2011 και το υπουργείο Υγείας δεν προχωρεί σε τοποθέτηση νέων. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι περισσότερες διαδικασίες μέσα στα νοσοκομεία να είναι παγωμένες , όπως η έγκριση προϋπολογισμών, η αγορά υλικών έως 45.000 κ.λ.π.

Άκου και κατάλαβε!!!

Κατερίνα Μεσσήνη

Διαβάστε τι δήλωσε η κυρία Μαριάνθη Μεσσήνη σχετικά με το σημερινό περιστατικό [εδώ]

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1  
Προηγούμενο άρθροΠανελλαδικές Εξετάσεις Σχολικού Έτους 2011-2012
Επόμενο άρθροΜαριάνθη Μεσσήνη – Το Νοσοκομείο ενδιαφέρεται για τους ασθενείς