Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Σεμινάρια για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στα τοπικά προϊόντα

Σεμινάρια για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στα τοπικά προϊόντα

0
afisa-epixeirimatikotita

afisa-epixeirimatikotita

Στην Λευκάδα, 8-9 & 14-16 Μαρτίου 2014, στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

5 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινούν σε Ληξούρι, Ζάκυνθο και Λευκάδα τα Σεμινάρια για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στα τοπικά νησιωτικά προϊόντα

Την Παρασκευή 7 Μαρτίου σε Ληξούρι και Ζάκυνθο και το Σάββατο 8 Μαρτίου στη Λευκάδα ξεκινούν τα Σεμινάρια του Γ΄ Κύκλου της Δράσης Διά Βίου Μάθηση για την Προώθηση της Επιχειρηματικότητας και την Αύξηση της Προστιθέμενης Αξίας στα Τοπικά Νησιωτικά Προϊόντα και Υπηρεσίες, τα οποία διοργανώνονται από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Τα Σεμινάρια θα διεξαχθούν στις κατά τόπους εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και η διάρκειά τους είναι από 7-8 έως 9 και από 14 έως 16 Μαρτίου 2014.

Υπενθυμίζουμε ότι το εξαήμερο Σεμινάριο είναι δωρεάν και απευ¬θύνεται τόσο σε τοπικούς παραγωγούς και επι¬χειρηματίες όσο και σε αγρότες και κτηνοτρό¬φους.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση της επι¬χειρηματικότητας και η βελτίωση της προστιθέ¬μενης αξίας των παραγόμενων στα Επτάνησα προϊόντων και υπηρεσιών. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε θέ¬ματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, μάρ¬κετινγκ, χρήσης νέων τεχνολογιών πληροφο¬ρικής και την αύξηση της έντασης της γνώσης (μεσαίας και υψηλής τεχνολογίας) στην τοπική παραγωγή.
Στους εκπαιδευόμενους θα χορηγηθεί βεβαίωση παρα¬κολούθησης επικυρωμένη από το Τμήμα Τεχνολογί¬ας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Η αίτηση συμμετοχής είναι αναρτημένη στον κεντρικό ιστότοπο του Ιδρύματος, από όπου και μπορείτε να την κατεβάσετε:
http://www.teiion.gr/images/stories/diafora/aitisi_simmetoxis_sto_seminario_b.doc

Κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής:

• Κεφαλονιά: Στη Γραμματεία του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων (09:00-14:00) και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: spytro@gmail.com

• Ζάκυνθος: Στη Γραμματεία του Τμήματος Προστασίας & Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς (09:00-14:00) και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: alexandra_ntouzevic@yahoo.gr

Λευκάδα: Στη Γραμματεία του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (09:00-14:00) και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: gram_dep@teiion.gr

Ακολουθεί το πρόγραμμα του Σεμιναρίου.

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Ανδρέας Βιτωράτος, Αναπληρωτής Καθηγητής
(e-mail: a.vitoratos@yahoo.com)

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του σεμιναρίου στην Λευκάδα.

ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Λευκάδα, 8-9 & 14-16 Μαρτίου 2014
Κτίριο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Λευκάδα

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 Μαρτίου 2014

09:00-10:00 Επεξεργασία, Μεταποίηση και Ενέργειες Αύξησης Προστιθέμενης Αξίας στα προϊόντα της Βιολογικής Γεωργίας – Επεξεργασία τροφίμων [Α΄] (Νίκος Ζήκος)
10:00-11:00 Επεξεργασία, Μεταποίηση και Ενέργειες Αύξησης Προστιθέμενης Αξίας στα προϊόντα της Βιολογικής Γεωργίας – Επεξεργασία τροφίμων [Β΄] (Νίκος Ζήκος)
11:15-12:15 Επιχειρηματικότητα και Βιολογική Γεωργία – Επιχειρηματικότητα και καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και νησιωτική κουλτούρα [Α΄] (Νίκος Ζήκος)
12:15-13:15 Επιχειρηματικότητα και Βιολογική Γεωργία – Επιχειρηματικότητα και καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και νησιωτική κουλτούρα [Β΄] (Νίκος Ζήκος)
13:15-14:15 Εθνικά και Περιφερειακά σήματα «brand name» για την Ελληνικότητα της γεωργίας (Νίκος Ζήκος)

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 Μαρτίου 2014

09:00-10:00 Πιστοποίηση στη Βιολογική Γεωργία [Α΄] (Νίκος Ζήκος)
10:00-11:00 Πιστοποίηση στη Βιολογική Γεωργία [Β΄] (Νίκος Ζήκος)
11:15-12:15 Μελέτη περίπτωσης (case study) επιχειρησιακού σχεδιασμού παραγωγής και προώθησης βιολογικού προϊόντος και τροφίμου (Νίκος Ζήκος)
12:15-13:15 Χρήση του Διαδικτύου ως μέσο πληροφόρησης για τις εξελίξεις στη Βιολογική Γεωργία, αλλά και ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προώθηση προϊόντων της – Ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών [Α΄] (Νίκος Ζήκος)
13:15-14:15 Χρήση του Διαδικτύου ως μέσο πληροφόρησης για τις εξελίξεις στη Βιολογική Γεωργία, αλλά και ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προώθηση προϊόντων της – Ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών [Β΄] (Νίκος Ζήκος)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 Μαρτίου 2014

15:00-16:00 Σύνδεση έρευνας με τις τοπικές αγορές – Προώθηση της διασύνδεσης της έρευνας με την επιχειρηματικότητα [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)
16:00-17:00 Σύνδεση έρευνας με τις τοπικές αγορές – Προώθηση της διασύνδεσης της έρευνας με την επιχειρηματικότητα [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)
17:15-18:15 Πιστοποιημένη ταυτότητα και ποιότητα – Διατροφική ασφάλεια, Ποιότητα και Υγεία [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)
18:15-19:15 Πιστοποιημένη ταυτότητα και ποιότητα – Διατροφική ασφάλεια, Ποιότητα και Υγεία [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)
19:15-20:15 Το νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης: υψηλή αξία, ποιότητα και ταυτότητα προϊόντων [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)
20:15-21:15 Το νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης: υψηλή αξία, ποιότητα και ταυτότητα προϊόντων [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 Μαρτίου 2014

09:00-10:00 Τοπικό και Περιφερειακό προϊόν. Διατροφικά πρότυπα και διατροφικός πολιτισμός – Τα καλάθια των προϊόντων των Ιονίων Νήσων [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)
10:00-11:00 Τοπικό και Περιφερειακό προϊόν. Διατροφικά πρότυπα και διατροφικός πολιτισμός – Τα καλάθια των προϊόντων των Ιονίων Νήσων [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)
11:15-12:15 Αξιοποίηση Φυσικών Πόρων – Αειφόρος ανάπτυξη στη νησιωτική Ελλάδα [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)
12:15-13:15 Αξιοποίηση Φυσικών Πόρων – Αειφόρος ανάπτυξη στη νησιωτική Ελλάδα [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)
13:15-14:15 Μάρκετινγκ Βιολογικών Προϊόντων και Τροφίμων – Οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)
14:15-15:15 Μάρκετινγκ Βιολογικών Προϊόντων και Τροφίμων – Οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)
15:15-16:15 Μάρκετινγκ Βιολογικών Προϊόντων και Τροφίμων – Οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων [Γ΄] (Φώτης Τσόπελας)

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 Μαρτίου 2014

09:00-10:00 Πράσινη επιχειρηματικότητα [Α΄] (Νίκος Ζήκος)
10:00-11:00 Πράσινη επιχειρηματικότητα [Β΄] (Νίκος Ζήκος)
11:15-12:15 Ιδιαίτερος τουρισμός (οικο/αγροτουρισμός) – ΤΠΕ στον τομέα του τουρισμού [Α΄] (Νίκος Ζήκος)
12:15-13:15 Ιδιαίτερος τουρισμός (οικο/αγροτουρισμός) – ΤΠΕ στον τομέα του τουρισμού [Β΄] (Νίκος Ζήκος)
13:15-14:15 Ορισμός, αρχές, στατιστικά της Βιολογικής Γεωργίας – Γεωργία με Ελληνική ταυτότητα (Νίκος Ζήκος)
14:15-15:15 Διενέργεια συζητήσεων, κατάθεση προβληματισμών, παρατηρήσεων και συμπερασμάτων (Φώτης Τσόπελας)
15:15-16:15 Απονομή βεβαιώσεων και κλείσιμο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου (Φώτης Τσόπελας)

Προηγούμενο άρθροΣύλληψη φυγόποινου ημεδαπού στην Λευκάδα
Επόμενο άρθροΠολιτιστικό Αφιέρωμα στα 150 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων