Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα ΕΣΥ καταρέειςς !! Εφημερίες-Delivery !

ΕΣΥ καταρέειςς !! Εφημερίες-Delivery !

1
nosokomeio lefkadas

nosokomeio lefkadas

Θέλουν να φέρουν γιατρούς από τα Γιάννενα για να καλύψουν τις εφημερίες του Νοσοκομείου Λευκάδας!!!

Με το βλέμμα του στραμμένο στην εκλογική πελατεία της Αχαΐας ο διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε κ. Κατσικόπουλος «άδειασε» τον αντιπρόεδρο του, τον βουλευτή Λευκάδας καθώς και τον Δήμαρχο Λευκάδας πιεζόμενος από τοπικά ΜΜΕ έτσι ώστε να ικανοποιήσει τη δική του τοπική κοινωνία εις βάρος της κοινωνίας της Λευκάδας!

Οργή επικρατεί μετά τα τελευταία γεγονότα σχετικά με τη μετακίνηση του παιδιάτρου κου Χατζηγιάννη από το νοσοκομείο της Λευκάδας στη ΜΕΘ στην Πάτρα. Ο Ιατρικός Σύλλογος της Λευκάδας εξέδωσε καταγγελία κατά αυτής της απόφασης, «καταγγέλλει τη Διοίκηση της 6ης Υ.Π.Ε, την διοικήτρια του νοσοκομείου Λευκάδος κα Μεσσήνη καθώς και μερίδα των Πατρινών Μέσων Ενημέρωσης γιατί όλοι μαζί και ο καθένας για τους δικούς του λόγους οδήγησαν τελικά στην απόσπαση του παιδιάτρου από το Γ.Ν.Λευκάδος στο Π.Π.Ν Ρίου, στην Μονάδα Παίδων.»

Την ώρα που η χώρα βουλιάζει κάποιοι συνεχίζουν να έχουν μόνο την πολιτική τους καριέρα κατά νου και δεν διστάζουν να «θυσιάσουν» εάν χρειαστεί και τα ίδια μας τα παιδιά! Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα όσο και αν αυτό ακούγεται σκληρό!

Ποιός είναι όμως ο κος Δ. Κατσικόπουλος;

Δικηγόρος, πρώην νομάρχης Αχαΐας και υποψήφιος Δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές στο Δήμο Πατραίων. Ακολουθεί λοιπόν ένα κλασσικό πια ελληνικό σενάριο, δηλ. το «ξήλωμα» του πρώην Διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε και το «βόλεμα » του κου Κατσικόπουλου σε αυτή τη θέση. Το ότι δεν έχει βέβαια καμία σχέση με το αντικείμενο όπως πάντα δεν παίζει ρόλο, αυτές είναι θέσεις κλειδί και εξυπηρετούν πολιτικούς σκοπούς…. Αυτές είναι οι πληροφορίες που καταφέραμε εμείς να συλλέξουμε όσον αφορά τον νυν Διοικητή της Περιφέρειάς μας. Ο ίδιος βεβαίως και θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Αχαΐας γιατί εκεί είναι η πολιτική «πελατεία» του και το πολιτικό του συμφέρον! Τώρα είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση της «κλάσης» του νέου Διοικητή ο οποίος δε δίστασε να αδειάσει τον ίδιο τον αντιπρόεδρο του, κο Λαουδιά.

Το άδειασμα το ίδιο!

Μεγάλη θα πρέπει να είναι η ντροπή που νιώθει ο κος Λαουδιάς. Σε πρόσφατη ημερίδα στην Λευκάδα ανακοίνωσε πανηγυρικά ότι ο παιδίατρος δεν πρόκειται να φύγει από τη Λευκάδα. Και το χειροκρότημα που επακολούθησε δεν λέγεται!! Που να το φανταζόταν ότι όλα ήταν ήδη κανονισμένα…. Όσον αφορά τη μετακίνηση του παιδιάτρου ο κος Χατζηγιάννης ποτέ δεν υπέβαλλε αίτημα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Λευκάδας με αυτό το περιεχόμενο. Πως άρα να έγινε η μετακίνηση; Το ρεπορτάζ μας λέει οτι ο ίδιος ήρθε σε επαφή με τον κο Κατσιγιάννη που «έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό» της διοικήτριας κας Μεσσήνη έτσι ώστε στην συνέχεια να εγκρίνει και να υπογράψει το αίτημα του.

Και ακολουθεί και άλλο άδειασμα….

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κος Κατσικόπουλος είχε διαβεβαιώσει και υποσχεθεί και στον βουλευτή Λευκάδας και στο Δήμαρχο κο Αραβανή ότι δεν επρόκειτο να μετακινήσει τον παιδίατρο από την κλινική της Λευκάδας. Στη συνέχεια βέβαια κανείς δεν θυμάται τίποτα….

Ο ρόλος των ΜΜΕ Πατρών

Και εκεί που τα είχαμε όλα κανονίσει, δηλαδή να μην φύγει ο παιδίατρος για την Πάτρα, δέχεται ο κος Κατσικόπουλος τέτοια επίθεση από τα τοπικά ΜΜΕ που ούτε λίγο ούτε πολύ του προσάπτουν ότι του «κάνει κουμάντο» η Περιφέρεια, αφού δεν μπορεί να αποφασίσει για την μετακίνηση του γιατρού, γιατί βέβαια σε όλη την Ελλάδα αυτός και μόνο αυτός μπορεί να μετακινηθεί στην Πάτρα. Και βέβαια αυτός και μόνο αυτός ο γιατρός κάνει για αυτή τη θέση. Το γεγονός ότι όλα τα «γειτονικά» μας νοσοκομεία έχουν περισσότερους παιδίατρους, (Πρέβεζα πέντε, Κεφαλλονιά τέσσερις, Άρτα έξι…και εμείς πλέον δύο), δεν το εξετάζει κανείς. Αφού λοιπόν πιέστηκε για τα καλά ο Διοικητής υπέκυψε και μετακίνησε τον παιδίατρο….. Αποτέλεσμα όλης αυτής της απίστευτης ιστορίας είναι εμείς να μείνουμε με δύο παιδιάτρους, την κα Βουκελάτου και την κα Μοσχονά. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να καλυφτούν οι εφημερίες του μήνα και έτσι η πιο ευαίσθητη κλινική του Νοσοκομείου μένει στο κενό!

«Το κερασάκι» στην τούρτα μπήκε από τον κο Κατσικόπουλο- Delivery-εφημερίες από τα Ιωάννινα….

Δεν θα μας άφηνε όμως έτσι ο κος Κατσικόπουλος!!! Αφού και αυτός νοιάζεται για εμάς, προκειμένου να δώσει λύση στο πρόβλημα που δημιούργησε ο ίδιος εξευτελίζοντας ανεπανόρθωτα ανθρώπους, θεσμούς και πάνω από όλα το ίδιο το ΕΣΥ, υποσχέθηκε ότι θα μας καλύψει με παιδιάτρους από τα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων και της Πρεβέζης. Πόσο σοβαρά μπορεί να πάρει κανείς έναν άνθρωπο ο οποίος την ώρα που η χώρα και οι πολίτες κινδυνεύουν καθημερινά να χάσουν τα πάντα, προτείνει να έρχονται γιατροί από τα Γιάννενα προκειμένου να καλύπτονται οι εφημερίες. Τα έξοδα για τις μετακινήσεις θα τα πληρώσετε εσείς ή πάλι ο ελληνικός λαός; Φτάνει πια!!

Αντίδραση εδώ και τώρα απαιτούν οι παιδίατροι!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ συζητήθηκε χθες το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Λευκάδας. Οι δύο εναπομείναντες παιδίατροι ήταν παρόντες και ζήτησαν από τη Διοίκηση να εκφράσει και επίσημα την αντίθεση της σε αυτή την μετακίνηση και να ζητήσει άμεσα να αντικατασταθεί ο γιατρός που έφυγε ώστε να καλύπτονται οι καθημερινές ανάγκες αλλά και οι εφημερίες στο νοσοκομείο.

ΕΣΥ έκανες ένα μεγάλο λάθος!!!

Είναι προφανές ότι ο Διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε, κατά την άποψη μας πάντα, έκανε ένα σοβαρό λάθος εις βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας προκειμένου να ικανοποιηθούν πρόσωπα και καταστάσεις. Το ελληνικό δημόσιο στο μεγαλείο του! Όσο όμως δεν απομακρύνονται τέτοιου είδους προσωπικότητες δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα! Βέβαια όλα είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου που είναι η συστηματική αποδυνάμωση του Νοσοκομείου μας και η υποβάθμιση του. Ψιθυρίζεται ότι ετοιμάζεται νόμος που ορίζει ότι μαζί με την μετακίνηση ενός γιατρού θα χάνεται και η οργανική θέση στο Νοσοκομείο….. Και όλα αυτά την ώρα που μια ολόκληρη κοινωνία πρέπει να ακουμπήσει λόγω οικονομικής δυσπραγίας στη δημόσια περίθαλψη. Και ένα τελευταίο ερώτημα: Πόσο καλός γιατρός ή πόσο καλές διασυνδέσεις έχει ο συγκεκριμένος έτσι ώστε να αξίζει να μπει σε κίνδυνο η υγεία δεκάδων παιδιών;

Θα μάθουμε σύντομα γιατί το ρεπορτάζ συνεχίζεται!

Ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας είχαμε πριν λίγα λεπτά σχετικά με την μετακίνηση του γιατρού. Ο συγκεκριμένος γιατρός έπρεπε να αναλάβει καθήκοντα στην ΜΕΘ Πατρών (Μονάδα εντατικής Θεραπείας ) διότι εκεί τα παιδιά έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και ο γιατρός έχει εξειδίκευση πάνω στο συγκεκριμένο τομέα.

Κατερίνα Μεσσήνη

 

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη του Περιφερειάρχη στην Βιέννη
Επόμενο άρθροH Microsoft προειδοποιεί για τα spam emails