Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ποιός χρειάζεται την ΕΤΙΝ ;

Ποιός χρειάζεται την ΕΤΙΝ ;

0
etin2

etin2

Oι περισσότεροι δεν είναι ευχαριστημένοι με την πορεία της εταιρείας

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Πνευματικό Κέντρο η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Εταιρείας Τουρισμού Ιονίων Νήσων (ΕΤΙΝ) στη Λευκάδα όπου συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κος Σπύρου, οι Δήμαρχοι των Ιονίων Νήσων και οι μέτοχοι της εταιρείας. Αρχικά κάποιοι έδειξαν ενοχλημένοι από την παρουσία δημοσιογράφων στο χώρο, τελικά αποφασίστηκε η παραμονή τους αφού στην «Νέα Ελλάδα» πάνω από όλα μετράει η διαφάνεια, κάτι που θα πρέπει να συνηθίσουν κάποιοι εκλεγμένοι που έχουν μάθει αλλιώς.

Είναι προφανές ότι οι περισσότεροι δεν είναι ευχαριστημένοι με την πορεία της εταιρείας. Ειδικά ο Δήμαρχος Κέρκυρας κος Γ. Τρεπεκλής έθεσε θέμα εκλογής νέου Δ.Σ και αντικατάστασης του Διευθύνοντα Συμβούλου και ζήτησε επίσης να γίνει οικονομικός έλεγχος για τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πρόταση που έγινε αποδεκτή. Όπως είπε χαρακτηριστικά πρέπει να αλλάξει προσανατολισμό η ΕΤΙΝ, να έρθουν επιτέλους έσοδα. Πρέπει να αποκτήσει άλλη δυναμική. Σωστά όλα αυτά βέβαια φτάνει να μην σημαίνει αυτό ότι όλα θα περιστρέφονται και πάλι γύρω από το «ένα και μοναδικό» νησί στο Ιόνιο, την Κέρκυρα! Είναι σημαντικό να αντιληφθούν όλοι οι εταίροι ότι η ΕΤΙΝ πρώτα από όλα θα πρέπει να υπηρετεί και να προωθεί τα συμφέροντα όλης της ΠΙΝ! Θα πρέπει να γίνει εκ νέου μια συζήτηση για τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητες που έχει ως εταιρεία έτσι ώστε να υποστηρίξει το τουριστικό προϊόν της ΠΙΝ και ποια θα πρέπει να είναι η απόδοση της.

Η ΕΤΙΝ εδώ και χρόνια υπολειτουργεί, έχει απαξιωθεί ως όργανο, για αυτό φέρουν όμως ευθύνη και οι ίδιοι που μετέχουν τόσα χρόνια σε μια εταιρεία φάντασμα με αποτέλεσμα να πληρώνουν πάλι και οι πολίτες χωρίς ουσιαστικό λόγο. Όταν δεν ασχολείσαι, όταν δεν εξελίσσεις το προϊόν στο οποίο επενδύεις αυτό συμβαίνει. Πόσα χρόνια αλήθεια χρειάζονται για να το αντιληφθεί κάποιος; Υπάρχει άμεση ανάγκη όλοι να στηρίξουν και έμπρακτα αυτή την εταιρεία εφόσον θέλουν να τη διατηρήσουν. Αλλιώς όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς αν δεν αλλάξει βηματισμό δεν έχει να προσφέρει τίποτα! Προκειμένου να ενισχυθεί σε πρώτη φάση οικονομικά, μέχρι να αποφασιστεί το μέλλον της, αποφασίστηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Σε ένα μήνα το πολύ θα γίνει γενική συνέλευση όπου μπορεί να έχουμε ενδεχομένως και ριζική αλλαγή προσώπων. Κατά πόσο βέβαια αυτό μπορεί να κρατήσει εν ζωή μια εταιρεία την οποία επί της ουσίας στηρίζει η μειοψηφία είναι ένα ερώτημα.

Η δυσλειτουργία της ΕΤΙΝ είναι ο καθρέπτης για τη δυσλειτουργία της Περιφέρειάς μας γενικότερα. Όταν δεν υφίσταται κοινή πολιτική και κοινή φιλοσοφία για την πορεία της τότε είναι λογικό να μην ενδιαφέρεται κανείς να στηρίξει ενιαία πολιτική στον τομέα του τουρισμού. Χρόνια τώρα δεν έχει αναπτυχθεί ένα ενιαίο σχέδιο για τον τουρισμό της Περιφέρειας και ο κάθε ένας επικεντρώνεται μόνο στο δικό του νησί. Αυτό αποτελεί πια συνήθεια που δύσκολα αλλάζει αφού όσοι διοικούν έτσι μόνο ξέρουν να λειτουργούν. Φαίνεται λοιπόν πως κάποια στιγμή αυτή η Περιφέρεια, η οποία επί της ουσίας δεν θέλει να λειτουργήσει όχι μόνο στον τομέα τουρισμού αλλά και σε άλλους σημαντικούς τομείς ενωμένα, θα διαλυθεί. Πρέπει λοιπόν να προβληματιστούμε όλοι για τη συνέχεια της ύπαρξης μιας τέτοιας εταιρείας η οποία χρησιμοποιώντας και τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου δεν προσφέρει στο γενικό σύνολο παρά μεμονωμένα και σε όποιον προλάβει.

Δεν γίνεται να μιλάμε για το μέλλον μιας εταιρείας της οποίας κύριος στόχος υποτίθεται πως είναι η προώθηση του τουριστικού προϊόντος μας όταν δεν υφίστανται κοινό τουριστικό προϊόν. Όπως είπε και ο Διευθύνων Σύμβουλος κος Δουβίτσας η εταιρεία για να είναι αποτελεσματική θα πρέπει επιτέλους να αλλάξει πορεία, να βγει στην ελεύθερη αγορά. Μια εταιρεία υπεύθυνη για όλα τα Ιόνια νησιά δεν μπορεί να λειτουργήσει με πρόεδρο και έναν υπάλληλο, πώς να το κάνουμε, θα ήταν η εταιρεία θαύμα!! Βεβαίως και υπάρχουν ευθύνες και τώρα θα πρέπει όσοι συμμετέχουν είτε να τις αναλάβουν και να προχωρήσουν είτε να αποφασίσουν τη λήξη αυτής της εταιρείας και ο κάθε ένας τελικά να συνεχίσει μόνος του.

Πάντως διάθεση για κοινή πορεία δεν βλέπω και μεγάλη, ο κάθε Δήμος και Δήμαρχος κοιτάζει να λύσει τα προβλήματα του Δήμου του, και καλά κάνει βέβαια, προέχει να καλυφθούν πρώτα οι βασικές ανάγκες μιας κοινωνίας μιας και δεν υπάρχει χρόνος και δυνατότητα για κάτι άλλο. Από την άλλη είναι προφανές ότι αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο όχι μόνο σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Ο πολιτικός που μπορεί και αντέχει να λειτουργήσει και να προσφέρει πέρα από τα μέχρι τώρα συνηθισμένα όρια, ο πολιτικός που έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω από τα όσα έχει μάθει στις πολιτικές σχολές των μεγάλων κομμάτων αυτός θα παραμείνει, οι άλλοι μάλλον ήρθε η ώρα να αποφοιτήσουν μια για πάντα. Γιατί η ΕΤΙΝ εφόσον λειτουργήσει σωστά και προς όφελος όλων χρειάζεται, κάποιοι άλλοι μάλλον δεν χρειάζονται……..

Κατερίνα Μεσσήνη

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
Προηγούμενο άρθρο24ωρη Πανελλαδική απεργία
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκε το τουρνουά τέννις στην Λευκάδα