Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Η νύχτα της Φιλαρμονικής

Η νύχτα της Φιλαρμονικής

0
http://mylefkada.gr/2010/August/fel16014.jpg

http://mylefkada.gr/2010/August/fel16014.jpg

Με μια μεγαλειώδη παρέλαση στην κεντρική αγορά της Λευκάδας και με μια καταπληκτική συναυλία στο Κηποθέατρο Άγγελος Σικελιανός, γιόρτασε η Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας τα 160 χρόνια της.

Η μπαντίνα και η μπάντα της Φιλαρμονικής με πάνω από 120 μουσικούς συνολικά, παρέλασαν στην κεντρική αγορά της πόλης της Λευκάδας το βράδυ της Κυριακής 8 Αυγούστου. Οι χιλιάδες επισκέπτες του νησιού μας εντυπωσιασμένοι από το θέαμα της ΦΕΛ χειροκροτούσαν ασταμάτητα και έβγαζαν φωτογραφίες τους μικρούς και μεγάλους μουσικούς.

Στην συνέχεια μετά την παρέλαση η μπάντα κατευθύνθηκε προς το κηποθέατρο Άγγελος Σικελιανός για την προγραμματισμένη συναυλία το οποίο ήταν ήδη γεμάτο από εκατοντάδες θεατές. Ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Λευκάδας κ. Χαρίλαος Κρητικός άρχισε την ομιλία του με ένα γνωμικό του μεγάλου ευεργέτη της ΦΕΛ του Αντωνάκη Π. Φίλιππα “Η αγάπη μου για την μουσική και η μουσική καλλιέργεια και ενασχόληση δεν έχουν σχέση με το κύριο επάγγελμα, αλλά είναι έμφυτες, ριζώνουν στο κατάλληλο χώμα και ανθίζουν με τον κατάλληλο κηπουρό. Κι ένας τέτοιος σπουδαίος και επίμονος κηπουρός (και κήπος) υπήρξε και είναι η Φιλαρμονική μας”

Στην συνέχεια οι 80 και πλέον μουσικοί της μπάντας ανέβηκαν στην σκηνή και υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Θανάση Μήτσουρα μάγεψαν το πλήθος εκτελώντας κομμάτια κλασικής και σύγχρονης μουσικής. Οι θεατές αμέσως μετά το τέλος του κάθε κομματιού ξέσπαγαν σε χειροκροτήματα δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την ευχαρίστηση τους . Λίγο πριν το τέλος της συναυλίας από τις δύο άκρες της σκηνής ξεπήδησαν πυροτεχνήματα που φώτισαν τον καλοκαιρινό ουρανό της πόλης δημιουργώντας έτσι μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα. 

Μετά το φινάλε της συναυλίας ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Βασίλης Φέτσης παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον πρόεδρο της Φιλαρμονικής σε ένδειξη της προσφοράς του σωματείου στον πολιτισμό της Λευκάδας. 

Σε όλους τους θεατές μοιράστηκε ένα πολύ προσεκτικά φτιαγμένο έντυπο με ιστορικά στοιχεία της ΦΕΛ καθώς και με πλούσιο φωτογραφικό υλικό . Μέσα στο έντυπο υπήρχε κλαι DVD με αποσπάσματα από τις τελευταίες συναυλίες της Φιλαρμονικής. 

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους μουσικούς, μικρούς και μεγάλους, στον αρχιμουσικό καθώς και σε όλους τους υπεύθυνους του σωματείου αλλά κυρίως στους κατοίκους αυτού του νησιού που για παραπάνω από ενάμιση αιώνα στηρίζουν την Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας και δίνουν την δύναμη στο σωματείο να συνεχίζει να προσφέρει πολιτισμό στο νησί μας αλλά και στην χώρα μας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες του φωτογράφου Γιάννη Φαλκώνη

 

 

Προηγούμενο άρθροΤο τουριστικό περίπτερο της Λευκάδας
Επόμενο άρθροKαταγραφή των τοπικών ποικιλιών της Λευκάδας