Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της ΦΕΛ

Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της ΦΕΛ

0
mt_gallery

fel syneleysi1

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 15 Ιανουαρίου η προγραμματισμένη τακτική γενική συνέλευση της Φιλαρμονικής.

Το κλίμα ήταν θετικό και ζεστό ανάμεσα στους λίγους, σε σχέση με την ιστορία και προσφορά του Σωματείου, πιστούς φίλους που παραβρέθηκαν.

Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης κ. Βασίλειος Γεωργάκης έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο κ. Χάρη Κρητικό και την Εφορο κ. Καζολή Ξανθή, που ανέπτυξαν την δράση του Σωματείου για την περίοδο από 12/10/2008 μέχρι την 31-12-2011. Στην συνέχεια εκ μέρους της Εξελεγκτικής Επιτροπής ο κ. Βασίλειος Προδρομίτης ανέπτυξε την έκθεση για τον οικονομικό απολογισμό, ενώ ο Ταμίας κ. Κρητικός Σπύρος έδωσε διευκρινίσεις σε οικονομικά θέματα που ζητήθηκαν. Ο Αρχιμουσικός κ. Μητσουρας Αθανάσιος τόνισε ιδιαίτερα την άριστη συνεργασία Διοικητικού Συμβουλίου, του ιδίου, των Εκπαιδευτών και των μουσικών με αποτέλεσμα την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της ΦΕΛ. Τόσο ο Διοικητικός όσο και ο οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκαν από την Γενική Συνέλευση.

Τονίσθηκε ιδιαίτερα η σημαντική προσφορά της ΦΕΛ στην μουσική εκπαίδευση και την εν γένει αγωγή μικρών παιδιών και εφήβων, η ποιοτική λειτουργία των μουσικών τμημάτων και της εκπαίδευσης και η έντονη παρουσία της μπάντας τόσο στην Λευκάδα, όσο και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και το εξωτερικό, με μεγάλη επιτυχία και θερμά σχόλια για την ποιότητά της μπάντας όσο και για την προσήλωση στην επτανησιακή μουσική κουλτούρα και παράδοση.

Σημειώθηκε ότι το έτος 2011 η ΦΕΛ με συντονισμένη προσπάθεια ισοσκέλισε έσοδα – έξοδα, με αποτέλεσμα σήμερα, παρά την κρίση, να είναι και οικονομικά βιώσιμη, αρκεί για ένα συνολικό ετήσιο κόστος λειτουργίας ύψους 65.000 ευρώ να επιχορηγείται με τουλάχιστον 10.000 ευρώ ετησίως από δημόσιους φορείς, ώστε να μη γίνουν περικοπές στο επίπεδο μουσικής εκπαίδευσης, που σήμερα είναι αρκετά υψηλό. Επισημάνθηκε ακόμη η μεγάλη μείωση της οικονομικής βοήθειας που παρείχαν στο παρελθόν φορείς του Δημοσίου, καθώς και η πλήρης απουσία από την Συνέλευση παραγόντων του τόπου, πολιτικών ή άλλων.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση τα μέλη πληροφορήθηκαν την ένταξη της ΦΕΛ σε πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, για την προμήθεια 160 στολών και 100 οργάνων, που θα καλύψει για αρκετά χρόνια αυτές τις υψηλού κόστους ανάγκες.

Οι παρεμβάσεις μελών αναφέρθηκαν σε οικονομική πληροφόρηση και κυρίως σε τομείς δράσεις, όπως πχ η εμφάνιση της μπάντας στην κεντρική πλατεία, όπου όμως η αλλαγή της φυσιογνωμίας της καθιστά δυσχερή, αν όχι αδύνατη τέτοια εκδήλωση, και η λήψη μέριμνας για τον αποκλεισμό οποιασδήποτε περίπτωσης αδυναμίας συμμετοχής σε έκτακτες εκδηλώσεις, όπως οι κηδείες, σημείο που θα επιμεληθεί οπωσδήποτε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Στην Γενική Συνέλευση παραβρέθηκαν παράγοντες άλλου Σωματείου, και ένας εξ αυτών, που επανειλημμένα έχει σχολιάσει απαξιωτικά την Φιλαρμονική στο διαδίκτυο, προσπάθησε να παρέμβει, πλην όμως ο έμπειρος περί την Φιλαρμονική Πρόεδρος της Συνέλευσης ψύχραιμα απέκλεισε σε οποιονδήποτε την δυνατότητα δημιουργίας έντασης ή παρεκτροπής της διαδικασίας σε θέματα άσχετα με την πορεία και την εξέλιξη της Φιλαρμονικής.

Η Γενική Συνέλευση συνεχίζεται την επόμενη Κυριακή 22 Ιανουαρίου με την ψηφοφορία των μελών για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η ψηφοφορία θα λάβει χώρα από τις 9 το πρωϊ μέχρι τις 5 το απόγευμα, με παράταση αν υπάρχουν παρόντες και άλλοι ψηφοφόροι.

Ακολουθεί ηχητικό απόσπασμα από την γενική συνέλευση της ΦΕΛ καθώς και φωτογραφικό υλικό.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
Προηγούμενο άρθροΕκλογές του Επαγγελματικού και Εμπορικού Συλλόγου Μεγανησίου
Επόμενο άρθροΣυλλογή παλιών γραμμοφώνων και ραδιοφώνων στην Καρυά