Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Τελευταία νέα από το πύρινο μέτωπο

Τελευταία νέα από το πύρινο μέτωπο

0

Καίγεται ακόμα η ορεινή Λευκάδα.

Τα τελευταία νέα (1:30) από το πύρινο μέτωπο όπως τα κατέγραψε η ομάδα του My Lefkada που βρέθηκε στην Βαυκερή και στα Πλατύστομα έχουν ως εξής :

Στην περιοχή από την Καρυά μέχρι και κάτω από την Εγκλουβή η φωτιά καίει ακόμα ότι δέντρα έχουν απομείνει. Στην περιοχή κάτω από τα Πλατύστομα υπάρχει μια μεγάλη εστία φωτιάς που βρίσκεται σε πολύ δύσβατο μέρος και είναι πολύ δύσκολη η κατάσβεσή της. Η μεγάλη εστία που υπήρχε ανάμεσα από την Βαυκερή και τα Πλατύστομα μετά από μια πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, σβήστηκε και έτσι για την ώρα έχει μειωθεί ο κίνδυνος να κατέβει η φωτιά προς το Περιγιάλι και την περιοχή του Νυδριού.

Στην περιοχή υπάρχουν αμέτρητα οχήματα της πυροσβεστικής καθώς και πυροσβέστες που έχουν έρθει ακόμα και από την Κέρκυρα. Δύναμη της ΕΜΑΚ Πάτρας έχει φτάσει στην Λευκάδα και παλεύουν με τις φλόγες. Αστυνομικοί από την Λευκάδα και το Βλυχό αλλά και από άλλα μέρη όπως το Μεσολόγγι, αλλά και αστυνομικοί του τμήματος της ασφάλειας Λευκάδας έχουν στην κυριολεξία γεμίσει το βουνό και εποπτεύουν όλη την περιοχή ενώ ελέγχουν και βοηθούν την κυκλοφορία πολιτικών οχημάτων αλλά των οχημάτων της πυροσβεστικής και άλλων οχημάτων που βρίσκονται στην περιοχή και προσφέρουν βοήθεια στο έργο της κατάσβεσης, όπως το βυτιοφόρο του δήμου Λευκάδας.

Στην κατάσβεση της φωτιάς βοηθούν και πάρα πολλοί εθελοντές αλλά και οι υπάλληλοι των δήμων. Δυστυχώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ακόμα πολύ δυνατοί με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνέχεια αναζοπυρώσεις. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές πολιτών αλλά ούτε και η κάηκαν κατοικημένες περιοχές.

Με το πρώτο φως της ημέρας τα αεροπλάνα και το ελικόπτερο θα ξαναπέσουν στην μάχη με τις φλόγες προσπαθώντας να σβήσουν ολοκληρωτικά την φωτιά. Η εικόνα που θα αντικρύσουμε το πρωί όμως θα είναι δραματική.

Στην πιο κάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε έναν πρόχειρο χάρτη, που δημιουργήσαμε, της περιοχής που έχει καεί.

Προηγούμενο άρθροΈξω από το χωριο Βαυκερή η φωτιά
Επόμενο άρθροΣυνεχίζεται η κατάσβεση από τα χαράματα