Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Η φωτιά καίει ακόμα στην Καρυά

Η φωτιά καίει ακόμα στην Καρυά

0

Ο κίνδυνος της φωτιάς δεν έχει περάσει ακόμα στην Λευκάδα. Οι εικόνες που αντικρίσαμε σήμερα το πρωί είναι απελπιστικές.

Το έδαφος καπνίζει ακόμα, τα πάντα είναι σκεπασμένα από στάχτη ενώ η μυρωδιά από καμμένο ξύλο είναι πολύ έντονη. Οι κάτοικοι της Καρυάς της Εγκλουβής, της Βαυκερής και των Πλατυστόμων δεν έχουν κοιμηθεί ακόμα και προσπαθούν με ότι διαθέτουν να προστατέψουν τις περιοχές που δεν έχουν γίνει ακόμα στάχτη. Το χωριό της Καρυάς απειλείται ακόμα μιας και η φωτιά καίει αυτή την στιγμή (11:32 π.μ.) πεύκα ακριβώς έξω από το χωριό. Εδώ και λίγη ώρα τα αεροπλάνα έχουν σταματήσει να πετάνε και στον αέρα βρίσκεται μόνο ένα ελικόπτερο. Στο έδαφος βρίσκεται μεγάλη πυροσβεστική δύναμη που προσπαθεί να θέσει υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά. Το μέτωπο στο χωριό της Εγκλουβής έχει αναζοπυρωθεί και γίνονται προσπάθειες για την κατασβεσή του από μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής.

 ΝΕΟ : Πριν από λίγα λεπτά (12:18) τα αεροπλάνα ξαναβρίσκονται στον ουρανό και ρίχνουν συνέχεια νερό στις μεγάλες εστίες φωτιάς

 

 

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζεται η κατάσβεση από τα χαράματα
Επόμενο άρθροΒίντεο από το μέτωπο της Καρυάς σήμερα.