Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Σταματήστε τα greeklish, γράψτε ελληνικά

Σταματήστε τα greeklish, γράψτε ελληνικά

1
Untitled-1

Untitled-1

Τα Greeklish (Γκρίκλις), από τις λέξεις greek (ελληνικά) και english (αγγλικά), που πλέον έχουν κυριέψει το ελληνικό διαδίκτυο έχουν δημιουργήσει σε όσους τα χρησιμοποιούν μεγάλο πρόβλημα στην ορθογραφία της ελληνικής γλώσσας.

Παρακάτω προτείνουμε μια λύση για σωστή ορθογραφία της ελληνικής γλώσσας, σε πραγματικό χρόνο !

Απευθείας διόρθωση !

Για όσους αποφασίσουν να γράφουν μόνο ελληνικά προτείνουμε την λύση στο πρόβλημα της λανθασμένης ορθογραφίας. Ο Κώστας Παπαδήμας ο οποίος είναι κατασκευαστής προσθέτων του προγράμματος περιήγησης Firefox του ιδρύματος Mozilla, δημιούργησε μια εφαρμογή που ελέγχει σε πραγματικό χρόνο την ορθογραφία των λέξεων. Όταν ο χρήστης γράψει μια λέξη λάθος τότε αυτόματα αυτή υπογραμμίζεται με μια κόκκινη γραμμή. Η διόρθωση της είναι πολύ εύκολη αρκεί ο χρήστης να κάνει δεξί κλικ πάνω στην λέξη και στην συνέχεια να επιλέξει από τις προτεινόμενες λέξεις την σωστή. Η εφαρμογή μπορεί να αποθηκεύει λέξεις δίνοντας έτσι στον χρήση την δυνατότητα να αποθηκεύσει λέξεις που δεν υπάρχουν στο λεξικό όπως επώνυμα, τοποθεσίες κ.α. ώστε να μην υπογραμμίζονται συνέχεια με την κόκκινη γραμμή.

Μηνύματα στο Facebook με σωστά ελληνικά !

Ένας από τους πλέον διαδεδομένους τρόπους επικοινωνίας στο ίντερνετ είναι η άμεση επικοινωνία μηνυμάτων του Facebook . Η εφαρμογή του Κώστα Παπαδήμα υποστηρίζει αυτό τον τρόπο μηνυμάτων και έτσι πλέον μπορείτε να γράφετε ελληνικά χωρίς να φοβάστε ότι θα έχετε ορθογραφικό λάθος. Επίσης με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η ικανότητα του χρήστη να γράφει σωστά τις ελληνικές λέξεις.

Εγκατάσταση

Η εφαρμογή είναι εντελώς δωρεάν και για να την αποκτήσετε αρκεί να κάνετε κλικ [εδώ] και να την εγκαταστήσετε στον Mozilla Firefox και αφού γίνει επανεκκίνηση στον Firefox η εφαρμογή ξεκινάει αμέσως να λειτουργεί. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχετε τον Firefox τον οποίο μπορείτε να κατεβάσετε επίσης δωρεάν από [εδώ]

Προηγούμενο άρθροΚάποια παιδιά συνεχίζουν να ροκάρουν
Επόμενο άρθροNEO – Εντοπισμός λαθρομεταναστών στο ακρωτήρι