Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ο Μπάμπης Καταγής στο CAMP για την συμμετοχή στις Εθνικές Ομάδες Πληροφορικής

Ο Μπάμπης Καταγής στο CAMP για την συμμετοχή στις Εθνικές Ομάδες Πληροφορικής

0
babis katagis

babis katagis

Ανάμεσα στους καλύτερους Έλληνες μαθητές προγραμματιστές ο Μπάμπης Καταγής !

Στον 24ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής συμμετείχε φέτος ο μαθητής της Γ΄Λυκείου, του 1ου Λυκείου Λευκάδας, Καταγής Χαράλαμπος, που κατάφερε να περάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού και να κατακτήσει την 6η θέση, δίνοντας χαρά στην οικογένειά του, στους φίλους και τους καθηγητές του. Σε λίγες μέρες ο Μπάμπης θα συμμετάσχει στο CAMP του 24ου ΠΔΠ που θα αναδείξει τους μαθητές που θα στελεχώσουν τις Εθνικές Ομάδες Πληροφορικής

Ο Μπάμπης, εκτός από την ενασχόληση του με την πληροφορική, έχει σαν χόμπι τις βόλτες με τα ποδήλατα BMX ενώ είναι και μέλος της μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας.

Ευχόμαστε στον Μπάμπη καλή επιτυχία !

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό.

Ο Πανελλήνιος (Μαθητικός) Διαγωνισμός Πληροφορικής (ΠΔΠ) αφορά στους μαθητές ημερήσιων και εσπερινών Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.) και ΕΠΑγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). O ΠΔΠ διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ), τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ και αποτελεί το Εθνικό σκέλος της Διεθνούς Ολυμπιάδας Πληροφορικής που διεξάγεται κατ’ έτος υπό την αιγίδα της UNESCO. Η διεξαγωγή του γίνεται με τη συνεργασία τμημάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αποσκοπεί κυρίως στην καλλιέργεια της Πληροφορικής παιδείας των μαθητών. Επιπλέον, στην:

Ενίσχυση της ιδέας της Πληροφορικής και των συνδεδεμένων με αυτήν τεχνολογιών στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παροχή δυνατότητας στους μαθητές, που έλκονται από την Πληροφορική, να γνωρίσουν γνωστικά αντικείμενα και τεχνικές του αντιστοίχου επιστημονικού πεδίου, που δεν παρέχονται από τα υφιστάμενα αναλυτικά προγράμματα.

Παροχή δυνατότητας στους μαθητές, που έλκονται από την Πληροφορική, να εκτιμήσουν τις δυνατότητες τους στην επίλυση αλγοριθμικών προβλημάτων και να διακριθούν.

Επιλογή των μαθητών που θα συμμετάσχουν στη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής, στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής και σε κάθε άλλο πιθανό διεθνή διαγωνισμό Πληροφορικής.

Προώθηση της επικοινωνίας και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ αυτών των μαθητών, παρέχοντάς τους την ευκαιρία να επικοινωνούν μεταξύ τους αλλά και να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνωριμίες με νέους άλλων χωρών με τα ίδια ενδιαφέροντα.

Προώθηση, των Νέων Τεχνολογιών μεταξύ των νέων, ώστε και αυτοί με τη σειρά τους να συμβάλουν θετικά στη διαμόρφωση της Ελληνικής Κοινωνίας του αύριο.

Οι μαθητές που διακρίνονται, εκτός από κάποια μικρά δώρα που λαμβάνουν, αν λάβουν και διεθνή διάκριση εισάγονται χωρίς εξετάσεις στη σχολή της επιλογής τους (2ο, 4ο και 5ο πεδίο). Επίσης βραβεύονται από την πολιτεία σε τελετή με μεγάλη δημοσιότητα όπως και το σχολείο από το οποίο προέρχονται.

Ο σκοπός όμως του Διαγωνισμού δεν είναι μόνο η προσέλκυση ταλαντούχων μαθητών αλλά, όσο το δυνατόν περισσότερων μαθητών στην Πληροφορική και στις συνδεδεμένες με αυτήν, τεχνολογίες. Ο ρόλος των καθηγητών Πληροφορικής είναι καταλυτικός. Μια μόνο κουβέντα αρκεί για να παρακινηθούν οι μαθητές να επισκεφτούν τουλάχιστον το site του ΠΔΠ.

Περισσότερες πληροφορίες για τον κανονισμό του διαγωνισμού, τα βραβεία, τους μεταγλωττιστές και τα θέματα υπάρχουν στο δικτυακό τόπο του διαγωνισμού.

Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιο πρωτάθλημα Wakeboard στην Λευκάδα
Επόμενο άρθροΕντοπίστηκε 15χρονη από την Διωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος