Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Κοινή πορεία στις καταλήψεις τα σχολεία της Λευκάδας

Κοινή πορεία στις καταλήψεις τα σχολεία της Λευκάδας

0
katalhsph4

katalhsph4

Δείτε τι μας είπαν οι μαθητές του 1ου λυκείου Λευκάδας

Οι καταλήψεις στα σχολεία της Λευκάδας έχουν αρχίσει.

Το πανό με τη λέξη κατάληψη και τα λουκέτα στις αυλόπορτες τω σχολείων μας είχαν λείψει από πέρυσι αλλά φέτος δεν άρχισαν καθόλου να κάνουν την εμφάνιση τους, λίγο νωρίτερα βέβαια από ότι μας είχε συνηθίσει τις προηγούμενες χρονιές.

Έχοντας ένα σύντομο διάλογο με τα παιδιά, είπαν τα παρακάτω:

Σήμερα είχαμε συνάντηση με εκπροσώπους από τα τρία (3) σχολεία (Μουσικό Σχολείο, Πρώτο Λύκειο, Δεύτερο Λύκειο) με σκοπό το συντονισμό των καταλήψεων και γενικότερα των κινητοποιήσεων μας.

Ο κύριος λόγος αρχικά ήταν η διαπίστωση κοινών προβλημάτων που προέκυψαν από τη γενικότερη υποβάθμιση της Παιδείας από φέτος (έλλειψη βιβλίων, μείωση 50% των πόρων από τη φετινή χρονιά των σχολικών κοινοτήτων (πρώην σχολικών επιτροπών) και τέλος την έλλειψη καθηγητών από τα σχολεία μας). Επίσης άλλος ένας κύριος λόγος είναι τα δύο (2) slogan που παρουσιάζονται στο site του Υπουργείου Παιδείας (Ζήτω το ψηφιακό σχολείο, και , Πρώτα ο μαθητής), που έχουν εξοργίσει όλους τους μαθητές της χώρας.

Έτσι με αυτήν την κίνηση αποφασίσαμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την κατά πρόσωπο κοροϊδία και σε συνεργασία με τα υπόλοιπα σχολεία να τους φωνάξουμε πως θέλουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!”

Εκ μέρους των εκπροσώπων των σχολείων.

Υ.Γ. Μπορεί τα χρόνια που έχω τελειώσει το Λύκειο να μετρούνται στα δάχτυλα ενός χεριού, νιώθω τυχερή όμως που η δική μου φουρνιά είχε τουλάχιστον το βασικότερο από όλα, βιβλία!

 

Δώρα Φούρου

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1    
Προηγούμενο άρθροΒίντεο από την συμμετοχή του Γ.Σ.Λ. στα Αγρίνεια 2011
Επόμενο άρθροΠρώτος κύκλος σεμιναρίων στην Artηρια