Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Κατερίνα Καββαδά, υποψήφια Δήμαρχος Μεγανησίου

Κατερίνα Καββαδά, υποψήφια Δήμαρχος Μεγανησίου

0
http://mylefkada.gr/2010/August/katerina-kavvada.jpg

http://mylefkada.gr/2010/August/katerina-kavvada.jpg

Ανακοίνωση υποψηφιότητας της κ. Κατερίνα Καββαδά, για τον Δήμο Μεγανησίου.

 

Μεγανήσι, 17 Αυγούστου 2010

Μεγανησιώτισσες  και Μεγανησιώτες
Ζούμε μια χρονική περίοδο αλλαγών, που έχουν σχέση με τη διεθνή οικονομική κρίση, τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας και τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, που περιλαμβάνει ριζικές δομικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.
Στο πλαίσιο αυτό και για να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη επιτυχία ο κάθε τόπος τα προβλήματά του, πρέπει η τοπική κοινωνία να λειτουργήσει ενωμένη, απαλλαγμένη από κάθε λογής μικροσυμφέροντα, χρησιμοποιώντας το καλύτερο διαθέσιμο έμψυχο δυναμικό της. Πρέπει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις , να αφομοιώσει τις αλλαγές και να μετατρέψει τις δυσκολίες σε ευκαιρίες ανάπτυξης.
Αυτά τα νέα δεδομένα για το νησί μας, πρέπει να τα διαχειρισθούν άνθρωποι που θα διαθέτουν εμπειρία, γνώση, αισθητική, εργατικότητα, πνεύμα συνεργασίας και διάθεση προσφοράς, έτσι ώστε το οικοδόμημα που θα δημιουργηθεί ως νέα Δημοτική Αρχή να αποπνέει σεβασμό, πολιτισμό και ελπίδα για το μέλλον.
Η εποχή που ζούμε δεν σηκώνει προχειρότητες και πελατειακή πολιτική. Έχουν περάσει οι εποχές που όλα τα δρομολογούσε «ένας παντογνώστης, ο τα πάντα ποιών». Η εποχή των Σωτήρων είναι παρελθόν, τα νέα δεδομένα απαιτούν την αποφασιστική συμμετοχή των πολιτών. Δεν σηκώνει η εποχή να παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς, είναι απαραίτητο να αποφασίζουμε από κοινού για τα κοινά μας προβλήματα και για τα κοινά μας όνειρα.
Με βάση όλα αυτά αποφάσισα να θέσω στη κρίση σας την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Δημάρχου στο νησί μας.
Αυτή την απόφαση την υπαγόρευσε πρώτα απ΄ όλα η αγάπη και η εμπιστοσύνη σας, που εκφράσθηκε δυνατά τόσο στις δύο τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη Νομαρχιακών Αρχών, όσο και στις επανειλημμένες συναντήσεις, που είχαμε τους τελευταίους μήνες.
Την επέβαλε το όραμά μου να δω το τόπο μας να αναπτύσσεται και να δίνει ευκαιρίες σε όλους χωρίς αποκλεισμούς,  δίχως παράλληλα να χάνει τη παράδοσή του  και να αλλοιώνεται η φυσιογνωμία και το φυσικό του περιβάλλον. Να γίνει τόπος τουριστικού προορισμού πρώτης επιλογής με σεβασμό óμως και στα δικαιώματα των ντόπιων. Να στηριχθεί ο εθελοντισμός και η οικολογική συνείδηση των πολιτών.
Την υπαγόρευσε η θέλησή μου να παλέψω ώστε να καλύπτονται στο νησί μας, όλες τις εποχές του χρόνου, οι βασικές ανάγκες ασφάλειας, υγείας και εκπαίδευσης.
Στη  δύσκολη και απαιτητική πορεία  που επέλεξα αντλώ απεριόριστες δυνάμεις τόσο από την αμέριστη στήριξή σας όσο και από τις αρχές και το όραμα που μου ενέπνευσαν οι γονείς μου. Αρχές που μου επιβάλλουν να έρχομαι σε ρήξη με οτιδήποτε θίγει το ήθος, τη διαφάνεια, την ακεραιότητα, τη δικαιοσύνη και τις δημοκρατικές διαδικασίες, γεγονός που αποδεικνύεται από τη μέχρι τώρα πορεία μου.
Επειδή όλοι θέλουμε το Μεγανήσι
· Με εμπιστοσύνη στις συμμετοχικές διαδικασίες και στην πολιτική της ισότητας
· Με διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής
· Με θεσμοθετημένη τη συμμετοχή των πολιτών για τη διαμόρφωση πολιτικών και τη λήψη αποφάσεων που αφορούν στο νησί μας
· Με όραμα για την πολιτιστική δημιουργία και την ποιότητα ζωής των πολιτών
Ας ενώσουμε την αγάπη μας και τις δυνάμεις μας για το Μεγανήσι, πέρα και πάνω από τις όποιες κομματικές μας επιλογές,  ανακαλύπτοντας αυτά που μας ενώνουν και παραμερίζοντας όσα τυχόν μας διαφοροποιούν, ώστε στρατευμένοι σε μια κοινή προσπάθεια να πετύχουμε περισσότερους στόχους, και να ωφελήσουμε τον τόπο μας όπως πραγματικά του αξίζει.
Σας καλώ λοιπόν με τη συμμετοχή σας να φτιάξουμε ένα τόπο
· Φιλικό και φιλόξενο
· Σύγχρονο και προσβάσιμο
· Ανθρώπινο και χαμογελαστό
ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ Σ. ΚΑΒΒΑΔΑ (Καρατσολάκη)
Υποψήφια Δήμαρχος Μεγανησίου

Βιογραφικό Κατερίνας Σ.Καββαδά
(Καρατσολάκη)

Η Κατερίνα Καββαδά (Καρατσολάκη) γεννήθηκε στη Λευκάδα, όπου και έκανε τα πρώτα μαθητικά της βήματα.  Έπειτα από τη μετακίνηση των γονιών της στην Αθήνα, συνέχισε τις σπουδές της στη Γερμανική Σχολή Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε με άριστες επιδόσεις.
Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και παράλληλα τελειοποίησε τις γνώσεις της στις ξένες γλώσσες, με απότέλεσμα να γνωρίζει άπταιστα τη Γερμανική και την Αγγλική γλώσσα.
Στη συνέχεια, ως ανώτερο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών, ασχολήθηκε επι είκοσαετία με την συνεργασία και εκπροσώπηση σε διεθνές και Κοινοτικό επίπεδο σε θέματα νομοθετικής εναρμόνισης και ελεύθερης μετακίνησης υπαλλήλων μεταξύ των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στον τομέα δίωξης ναρκωτικών του ίδιου Υπουργείου, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στην Επιτροπή κατά των ναρκωτικών του Ο.Η.Ε. καθώς και στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Επί σειρά ετών δραστηριοποιήθηκε στο συνδικαλιστικό φορέα του κλάδου της και από το 2002 εκλέγεται νομαρχιακή σύμβουλος στη Λευκάδα.
Είναι παντρεμένη με τον Βαγγέλη Καραμάνο,  Διευθυντή στο Υπουργείο Οικονομικών και  πέρα από την επαγγελματική και πολιτική της δράση, αφιερώνει σημαντικό χρόνο στην οικογένειά της, ως σύζυγος και μητέρα.

Προηγούμενο άρθροΦινάλε για την φωτιά στην Λευκάδα
Επόμενο άρθροΦαντασμαγορικό τροχαίο