Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Αδιέξοδο στο Κάθισμα !

Αδιέξοδο στο Κάθισμα !

2
tromaktiko

https://www.mylefkada.gr/https://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2011/08/tromaktiko.jpg

Αναβλήθηκε και πάλι η δημοπρασία.

Και ενώ όλοι έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στις εκλογές και στους υποψήφιους οι οποίοι καθημερινά περιοδεύουν στα χωριά προσπαθώντας να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει ελπίδα φτάνει ναι είναι μπλε, πράσινη, κόκκινη, κίτρινη…… μείναμε από χρώματα στην παραλία του Καθίσματος. Εδώ η ελπίδα κάνει διακοπές. Σε αδιέξοδο φαίνεται να έχουν φτάσει πλέον όσοι προσπαθούν να δώσουν λύση για την παραλία του Καθίσματος. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι ενώ παραβρέθηκαν οι επιχειρηματίες χθες το πρωί στο Δήμο προκειμένου να συμμετάσχουν στην δημοπρασία τελικά πλην ενός φακέλου που κατατέθηκε όλοι οι άλλοι έφυγαν χωρίς αποτέλεσμα. Και αυτό γιατί όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κος Λευτέρης Αραβανής δεν υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος. Αντιθέτως άλλη μια φορά έγινε συζήτηση γύρω από το θέμα της δημοπρασίας και τους όρους που την διέπουν, προφανώς οι επιχειρηματίες δεν είναι ικανοποιημένοι και εξέθεσαν άλλη μια φορά τους ενδοιασμούς τους στον κο Αραβανή και στους κους Αραβανή Ανδρέα και κο Β. Στραγαλινό που επίσης παρεβρίσκονταν ως μέλη της οικονομικής επιτροπής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο επιχειρηματίας κος Βλάχος έχει προσφύγει κατά της απόφασης της δημοπράτησης και τους όρους που την διέπουν, διότι ενώ όλες οι επιχειρήσεις έχουν μπροστά από τα μαγαζιά τους την ανάλογη θέση για δημοπράτηση και μπορούν να την διεκδικήσουν, μπροστά από το δικό του μαγαζί υπάρχει κενό. Όσον αφορά τη Δημοτική Αρχή θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία που σημαίνει επαναπροκήρυξη της δημοπράτησης σε λίγες ημέρες και με τους ίδιους όρους όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Λευκάδας κος Αραβανής. «Δεν υπάρχει καμιά πρόθεση να βγει σε δημοπρασία άλλη θέση, τέσσερεις είναι οι επεχείρησες, τέσσερεις θέσεις βγαίνουν σε δημοπρασία.»

«Στο περίπου» θα δοθεί λύση.

Άλλη μια φορά φαίνεται πως δεν μπορεί να δοθεί οριστική λύση στο Κάθισμα. Η Δημοτική Αρχή πολύ σωστά θέλει να τηρήσει την νόμιμη διαδικασία. Μόνο που όπως φαίνεται το νόμιμο δεν είναι πάντα και αυτό που μπορεί να δώσει λύση. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο νόμος δεν βολεύει ούτε τους μεν ούτε τους δε. Για παράδειγμα σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας σε επιχειρήσεις για τοποθέτηση ομπρελοκαθήσματων όταν το πλάτος του αιγιαλού είναι μικρότερο από 6 μέτρα. Όπως καταλαβαίνεται ειδικά στην ανατολική πλευρά του νησιού μας υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου αυτό ισχύει και κανονικά δεν μπορεί να γίνει παραχώρηση. Γίνεται όμως και καλώς γίνεται για να εξυπηρετηθεί μια κατάσταση και να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Δεν είναι και καθόλου εύκολο λοιπόν η θεωρία του νόμου να υλοποιηθεί στην πράξη. Στόχος της Δημοτικής Αρχής όπως είπε επανειλημμένα είναι να ικανοποιήσει και τα θέλω των επιχειρηματιών τηρώντας όμως τον νόμο. Δύσκολο εγχείρημα γιατί οι θέσεις που έχουν βγει τελικά πλην μιας βρίσκονται όλες «στο περίπου» μπροστά από τα μαγαζιά. Και αυτό γιατί τηρώντας το νόμιμο της διαδικασίας η καταμέτρηση για να βγουν οι θέσεις έγινε από το σημείο που τελειώνει η πρώτη θέση μετά τις απευθείας αναθέσεις. Όπως και να έχει το θέμα κλασσικά ελληνικά μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε και στο τέλος πολύ φοβάμαι ότι θα γίνει όπως έχουν ήδη αναφέρει κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέσα στην οικονομική επιτροπή, μια από τα ίδια. Η όλη υπόθεση εξελίσσεται σε φάρσα, οι πολίτες δεν έχουν καμία κατανόηση πλέον, «πως είναι δυνατόν να ασχολούμαστε επί μήνες με την Δημοπρασία του Καθίσματος και άλλα ζητήματα ζωτικής σημασίας για τους πολίτες να μένουν πίσω;» Το πρόβλημα στην χώρα μας είναι ότι όλοι τα ξέρουμε όλα και όλοι έχουμε δίκιο! Ο Δήμος σκέφτεται το νόμιμο της διαδικασίας και καλά κάνει, οι επιχειρηματίες σκέφτονται τις δουλείες τους και καλά κάνουν και πίσω μένουν μια κοινωνία και ένας έρημος τουρίστας (αν λάβουμε υπόψη τα προγνωστικά) που όλοι τόσο πολύ θέλουμε να μείνουν ευχαριστημένοι από την όμορφη Λευκάδα.

Κατερίνα Μεσσήνη

Προηγούμενο άρθροΌμιλος Kite Surf Λευκάδας
Επόμενο άρθροΚουκλοθέατρο από την Νίκη Λευκάδας